İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

[+] mı [-] mi [.] mı ?

M

M@latyæsporlu

Misafir
Arkadaşlar hazırladığım sayfalara sayfanın konusuyla orantılı adlat vermeye başladım ( sanki çok şeymiş gibi :p ) ama 2 sözcük ve fazlasına hangi işareti koyacağım veya koymalıyım sizce ben + koydum ama doğrusu nedir..

yani sizce

....../cabbarin+kucuk+oglu+suleyman.htm
....../cabbarin-kucuk-oglu-suleyman.htm
....../cabbarin.kucuk.oglu.suleyman.htm

sizce seo açısından hangisi daha avantajlı , + dır diye tahmin ediyorum ama emin de olamıyorum çünkü + lı pek site gözüme çarpmıyor...

bu konuda Yaşanmış ensest hikayelerinizi gönderirseniz sevinirim.. :)

iyi çalışmalar...

dizayn1st

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
benim gördüklerim hep "_" kullanıyolar.Daha çok yaygın ola bu sanırım.

C

cappytoi

Misafir
peki şöyle bir olay yapsak nasıl olur? cabbarin+kucuk-oglu.suleyman.htm

A

altar

Misafir
Google:

black metal > 12.500.000 Sonuç
black.metal > 694.000 Sonuç
black_metal > 7.330 Sonuç
black+metal > 12.500.000 Sonuç
black-metal > 770.000 Sonuç

+ olacak.

W

w0w

Misafir
altar' Alıntı:
Google:

black metal > 12.500.000 Sonuç
black.metal > 694.000 Sonuç
black_metal > 7.330 Sonuç
black+metal > 12.500.000 Sonuç
black-metal > 770.000 Sonuç

+ olacak.

google kullanmayi bilmiyosun sanirim. Black+metal aramasi sana hem black hem metal olan sayfalari getirir yani black metal le ayni sey ve sonuç sayisida ayni gördügün gibi. Black - metal black olan metal olmayan sonuçlari getirir bundan sayi düsüyor gördügün gibi. black_metal ise içinde direk black_metal olanlari getirir çünkü "_" isaretinin bir manasi yoktur google da.

A

altar

Misafir
w0w' Alıntı:
google kullanmayi bilmiyosun sanirim. Black+metal aramasi sana hem black hem metal olan sayfalari getirir yani black metal le ayni sey ve sonuç sayisida ayni gördügün gibi. Black - metal black olan metal olmayan sonuçlari getirir bundan sayi düsüyor gördügün gibi. black_metal ise içinde direk black_metal olanlari getirir çünkü "_" isaretinin bir manasi yoktur google da.

ne güzel bir gün, sizce de öyle değil mi ;)

cepwap

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Peki %20 nasıldır?
....../cabbarin%20kucuk%20oglu%20suleyman.htm

KerneL32

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Google den bir kelime aratin bakin ne yapacak :)

+ ikinci kelimenin birinci kelime ile beraber kullanilmasini sagliyor.

yani sonuc itibari ile PR 'si 0 olan domainim gunluk bu kadar hit aliyorsa dosya+ismi.asp seklinde yapmis olmamdan ve aratilan kelimenin dosya+ismi.asp de title de meta da geciyor olmasindan kaynaklaniyor.

Beni dinleyin + yapin

Hatta Mehmet beni dinle + yap pisman olmazsin :)

Kolay gelsin.

eXtreme

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
+ ya da _ olmasından ziyade sitenin içeriği ve google arama ihtriyacının karşılaması önemli.

çeşitli kelimeleri arattığınızda + siteleri görüyor musunuz ? halbuki bir çok + lı site var.

sanal ortamda olabildiğince doğal olun. + yerine _ kullanın.

eğer + mantığını black+metal olarak düşüneceksek. black+metal.html olacağına black%20metal.html olması çok daha karlı. fakat yanlış bir düşünce.

ben yaptığım sitelerde görüyorum ki _ her zaman diğerlerinden daha verimli oluyor. doğalı da budur zaten. Genel olarak 2 ayrı kelime arasında boşluk kullanılmamışsa mutlaka _ kullanılmıştır.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.