İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Tartışma Mobil Yönlendirmeli Reklamlara Dikkat!

Eudaimonist

0
İyinet Üyesi
Katılım
26 Şubat 2010
Mesajlar
18
Reaction score
0
Merhaba arkadaşlar. Alanında Türkiye'nin en büyük ve en popülerlerinden birisi olan bilimsel içerikli bir web sitem var. Bu sitem Google'dan günde ortalama 10 bin tekil ziyaret alıyordu. Ta ki iki gün önceye kadar... Google, sitemi banladı. Nedeni ne mi? Mobil yönlendirmeli reklamlar.

Sitemde birkaç haftadır rek.mobi isimli firmanın reklamlarını yayımlıyordum. Malumunuzdur bu firmanın reklamları, sitenize gelen mobil ziyaretçileri otomatikman bir reklam sayfasına yönlendirmekte. Ve bu da Google kurallarına aykırıymış, banlanınca öğrendim. Bilsem yapar mıydım değil mi ama? Her neyse. Diyeceğim o ki Google destekli yüksek ziyaretçi potasiyeliniz varsa bu gibi reklam ağlarından uzak durun. Zira Google beni banladığı gibi sizi de banlayabilir.

Sonuç olarak reklamları siteden kaldırdım ve Google'a yeniden değerlendirme isteği gönderdim. Artık oturup yeniden değerlendirme talebinin cevaplanmasını bekleyeceğim. Bu süreç içinde de epey bir AdSense gelirinden olacağım. Sizin de başınıza gelmesin. Aman dikkat!
 

political

0
İyinet Üyesi
Katılım
8 Eylül 2013
Mesajlar
42
Reaction score
0
Mobil reklamın sürekli olarak kullanılması doğru değildir zaten. Günlük belirli saatlerde koymak durumun anlaşılmasını zorlaştırır. Ancak senin hitin sürekli olarak yönleniyorsa bunu da bir zahmet anlasınlar.

O yüzden kullanacaksanız dahi günlük mobil hitinizin en fazla olduğu saatlerde kullanıp kaldırın.
 

Oğuz

2
İyinet Üyesi
Katılım
30 Mart 2010
Mesajlar
3,284
Reaction score
96
Konum
Kadıköy
Bu tür 3G trafiğe göre yönlendirme yapan reklam şirketleri en başından beri zaten siteye zarar veriyordu, sonuçta direkt yönlendirme söz konusu.

Sadece bu reklam türüne bağlı değil olay, ziyaretçiyi reklama boğan her site bu cezalardan nasibini alıyor.
 

bipixel

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
17 Mayıs 2014
Mesajlar
139
Reaction score
1
Konum
Kocaeli Gebze
Mobil reklam yönlendirme içerdiğinden dolayı Google savaş başlattı. Çünkü insanlar siteye giriyor ve haberleri olmadan onaylıyorum gibi şeylere basınca bu sefer haftalık 13-15 tl arası para kesiliyor. Mobil trafik alan şirketler parayı vurdu. Google da haksız kazanç olduğunu düşünerek mobil reklam kullanan sitelerin indekslerini sildi.
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst