İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Moodle Kurulum

fatihcan92

0
İyinet Üyesi
Katılım
28 Ocak 2013
Mesajlar
18
Reaction score
0
moodle-kurulum.gif

Kurulum için gereksinimler
Kurulum.png


Moodle PHP tabanlı bir sistem olduğundan dolayı PHP dosyalarını çalıştırmak için bu platformu hazırlayacak olan programın kurulumunu gerçekleştirmek gerekiyor. Biz PHP?nin çalışabilmesi için Wamp Serverı tercih ettik ve kurulumu böyle gerçekleştirdik.



Kurulum1.png

Moodle?ın sitesinden güncel sürümü ve Türkçe dil paketini indiriyoruz. Bu moodle klasörünü ?c:wampwww? içine kopyalayın. Türkçe dil paketini tr klasörünü ise moodle içerisindeki lang klasörünün içine kopyalayınız.
Kuruluma başlaman da önce intl, openssl, soap, curl, xmlrpc eklentilerini aktif ediniz. Eklentiler ile ilgili ayrıntılı açıklamalar Hata ve Çözümleri bölümünde anlatılmıştır.

Kurulum2.png


Phpmyadmin?den ver veri tabanı ve bir kullanıcı oluşturalım. Kullanıcı oluştururken tüm yetkileri bu kullanıcıya atayım ki moodle kullanımında hiçbir sorun yaşamayalım örnek kullanıcı oluşturma aşağıdaki resimde bulunmaktadır. Örnek veri tabanı oluşturma ise yukarıdaki resimde bulunmaktadır. Kurulumda hata almamak için veritabanı karakter paketini utf8_general_ci seçiniz bununla ilgili ayrıntılar Hatalar ve Çözümleri bölümünden yararlanabilirsiniz.


Kurulum3.png





Kurulum

Kurulum4.png


Kuruluma başlamak için localhost üzerinden Moodle sitemize girelim (Örnek: localhost/Moodle). Karşımıza yukarıdaki sayfa çıkacaktır ve Türkçe dili seçip ilerleyelim.



Kurulum5.png


Yukarıdaki sayfa geldikten sonra hiçbir ayar yapmaya gerek yoktur ilerleyebiliriz.



Kurulum6.png


Yukarıdaki sayfa geldiğimizde ise veritabanı tipi seçmeliyiz. Varsayılan ayar olarak MySQL?dir eğer öyle ise hiçbir ayar yapmadan ilerleyelim. Eğer MySQL seçili değil ise seçip ilerleyelim.



Kurulum7.png

Moodle kurarken en önemli yer olan veri tabanı, sunucu, kullanıcı ve şifre bilgilerinin girileceği kısımdır. Daha önceden oluşturduğumuz Veri Tabanı adı ve Kullanıcı adınız gerekli alanlara girelim. Veri tabanı sunucusuna da ?localhost? girelim ve ilerleyelim.

Kurulum8.png


Kurulum için sistemin uygun olup olmadığı bakılır hepsi Tamam olması gerekir. Kontrol et kısımları hata değildir minimum gereksinimi karşılar ancak olmasa daha iyi olur. Bazen eklentiler aktif olsa da olmadı gösterilebilir. Eğer kırmızı alanlar var ise düzeltiniz bu konu hakkında Hatalar ve Çözümleri kısmından hatalarınızı çözüm bulabilirsiniz. Ve ilerleyelim.



Kurulum9.png


Kurulum gerçekleşmiştir. Yeni adımımız Moodle site yöneticisi kaydının yapılmasındadır. Yukarıdaki resimde de görüldüğü gibi bir forum sitesine üye olur gibi doldurup kaydı eklemeniz gerekir gerekli bilgiler zaten kayıt alanında verilmiştir.


Kaynak: http://www.tekno-logy.com/moodle-kurulum.html
 

jami

0
İyinet Üyesi
Katılım
15 Mart 2013
Mesajlar
10
Reaction score
0
Teşekkürler emeğine sağlık..
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst