Radyolar telif hakkı ödüyorlar.Çaldıkları her parçayı ilgili meslek birliklerine excel dosyası olarak gönderiyorlar.O dosya içinde çalınan her parça var mı diye soracak olursanız, tabii ki yok! Meslek birlikleri bunu da takip ediyorlar, noter kanalıyla ihtar yolluyorlar ve mahkemeye veriyorlar.Mahkemeler ortalama 6-7 ay sürüyor ve hakim delil istiyor.Meslek birlikleri de yapılan bütün yayınları kayıt edemedikleri için yeterli delil sunamıyorlar ve mahkeme bir 6 ay daha uzuyor.Bildiğim kadarıyla sonuçlanmış bir dava henüz yok.
DesTRuctionS' Alıntı:
Ne kadar saçma birşey bu offfff
şimdi mesela müzik setim war sesini son ses açıp müzik dinliyorum(BEN) wede bu sayede mahalledeki bazı insanlarda dinlemiş olur şimdi polis gelip bana telif hakkını mı isteyecek. Benim şu (
www.linuxevi.com/mp3/ ) yaptığım deneme ile ne farkı war.
Hadi neyse Çok karışık bir iş deymez sanırım
Telif hakkı topluma açık yerlerde (cafe, bar, restaurant, fuar, mağazalar gibi)
devreye giriyor.Sen müzik sesini sonuna kadar açarsan komşularını rahatsız edersin. Telif hakkından değil de, gürültü kirliliğinden ceza yersin
Dip Not: Bir cd satın alıp, topluma açık yerlerde bunu dinletirseniz, çalınan her şarkı başına telif ödemeniz gerekmektedir.
Yani, "ben bir cd satın aldım, bunun telif hakkını ödedim istediğimi yaparım" diyemezsiniz.
Uygulanıp uygulanmaması ayrı bir konu ama yasa bu şekilde.