Yazidan ufak bir alinti
Yazinin tamami;
http://groups.yahoo.com/group/maviturk/message/2968
--------------------------------------------------------------------------
Ozel sektorde bir mantik vardir, Insanin ozel hayati ( dini, inanci, hobileri ..vs) kisinin kendine has bir konudur. Isverenin onem verdigi konu, verim ve performans'tir. Ozellestirilen firmalarin kar etmelerinin, ozel sektordeki az adamla cok is cikarma felsefesinin altinda bu yatar. Ozel okullarda da ayni mantik vardir. Kisinin insana has ozelikleri kendine aittir. Fakat devlet mantiksizlik olimpiyatlarinda gogsumuzu kabartacak dereceler almakta. IHL okumadim. Meslek Lisesi'nden mezun oldum. Benim sinavlara girdigim zamanlarda bu katsayi katliami yoktu gerci. Ama bana uygulanmayan benim ogluma uygulanacaksa, soyleyecek sozlerim vardir. Cekince IHL'den kaynaklaniyorsa, duz mantik yada mantiksizliktir. Ailem'in kucukken verdigi egitimle, bircok ihl'liden daha iyi Kur'an okurum. Ama halen bu ulke icin tehdit degilim. Oyleyse bu sacma uygulama nedendir?
Konuya yonelik sizin dusunce yada yorumlariniz nelerdir?
YÖK'ün meslek liselerine ısrarla uyguladığı ve bu yıl daha da ağırlaştırdığı katsayı sistemi, bu yıl da acı meyvelerini verdi. ÖSS'de, aldığı puanla Türkiye'nin en yüksek puanlı tıp ve mühendislik fakültelerine kayıt yaptırabilecek olan onlarca meslek lisesi öğrencisi, bu büyük başarılarına rağmen, ancak açık öğretim fakültelerine ya da hiç bir kıymeti olmayan bölümlere kayıt olabilecek. Türkiye Birincisi'yle aynı bölümde okuyabilecek kadar ham puan alan Güngören Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi ÖSS Türkiye 44'cüsü Nihal Altuntaş da, bunlardan sadece birisi... ÖSS'de Türkiye 44'ncüsü olan Güngören Anadolu İHL öğrencisi Nihal Altuntaş, sayısalda 293.826, sözelde 284.527, eşit ağırlıkta ise 291.117 puan aldı. Sözelde Y-ÖSS olarak 387.613 puan alan ve Türkiye 44.sü olan Altuntaş, sayısalda en yüksek puanlı tıp fakültelerine bile rahatlıkla girmesine imkan tanıyan 373'ün üzerinde bir puan alabilecekken 0.3 katsayısı nedeniyle 323.390 puanda kaldı. Nihal gibi, ilk bine giren onlarca İHL'li ve diğer meslek lisesi mezunu öğrenci de, iki yıllık fakülteleri ya da açık öğretim fakültelerini tercih etmek zorunda bırakıldı.
Yazinin tamami;
http://groups.yahoo.com/group/maviturk/message/2968
--------------------------------------------------------------------------
Ozel sektorde bir mantik vardir, Insanin ozel hayati ( dini, inanci, hobileri ..vs) kisinin kendine has bir konudur. Isverenin onem verdigi konu, verim ve performans'tir. Ozellestirilen firmalarin kar etmelerinin, ozel sektordeki az adamla cok is cikarma felsefesinin altinda bu yatar. Ozel okullarda da ayni mantik vardir. Kisinin insana has ozelikleri kendine aittir. Fakat devlet mantiksizlik olimpiyatlarinda gogsumuzu kabartacak dereceler almakta. IHL okumadim. Meslek Lisesi'nden mezun oldum. Benim sinavlara girdigim zamanlarda bu katsayi katliami yoktu gerci. Ama bana uygulanmayan benim ogluma uygulanacaksa, soyleyecek sozlerim vardir. Cekince IHL'den kaynaklaniyorsa, duz mantik yada mantiksizliktir. Ailem'in kucukken verdigi egitimle, bircok ihl'liden daha iyi Kur'an okurum. Ama halen bu ulke icin tehdit degilim. Oyleyse bu sacma uygulama nedendir?
Konuya yonelik sizin dusunce yada yorumlariniz nelerdir?