İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

müşterinin domaini kaptırdım

Grafix

0
İyinet Üyesi
Katılım
16 Aralık 2006
Mesajlar
1,153
Reaction score
0
Konum
Bursa
of ulen be of.

daha önceden net domaini kullanan bir müşterim sitesinden sıkılmış ve bana site yaptırmaya gelmişti.

bu ayın 16'sında bitiş süresi olan domain hakkında şöyle bir plan yaptım.

düşünce alırım 1 gün kapalı kalır nolacak sanki.

önce com'u aldım ve netin düşmesini bekledim.


daha önce siteyi yapan arkadaş yarım yumalak joomla kurmuş bir kişi,piyasayı mahvettiğinden gurur meselesi yapıp muhatab olmak istemedim,bedelini ağır ödedim.

en azından .com bende.

şimdi yarın müşteriye nasıl anlatıcam?
 

Webdoktorz

0
İyinet Üyesi
Katılım
24 Temmuz 2008
Mesajlar
309
Reaction score
5
Evdeki hesap çarşıya uymamış Grafix kardeşim.Walla nabılır ne edilir hiçbir fikrim yok.
 
X

Xman

Misafir
com uzantısı belkide daha hoşuna gider, eski indexlerin bi önemi yoksa tabi ;) ve pr falanda yoksa.
 

sepulchral

0
İyinet Üyesi
Katılım
6 Ekim 2005
Mesajlar
3,975
Reaction score
2
Konum
İyinet
Bitiş süresinden kastın alan adının silinme tarihimi ? yoksa normal olarak süresinin doluş tarihimi ?

Müşteriye bunu güzel bir dil ile anlatabilirsin.

Örn. 1 ) Alan adının silinme tarihi değilde normal bitiş tarihi ise alan adı hala eski kişidedir. O uzatma işlemini yapabilir , burada eski alan adını kayıt eden kişi ile iletişim kurarak alan adını uzatabilirsin.

Örn. 2 ) Alan adı silinmiş ise ve otomatik kayıt edilmiş ise müşteriye otomatik bir bot tarafından kayıt edildigini iletebilirsin. Zaten bu sistem yaygın galiba geçenlerde benimde başıma geldi benim açımdan sorun yoktu çünkü ödeme yapmamıştı müşteri.

Müşteriye durumu izah ederken mahcup gibi görünmemeye dikkat et.
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Üst