Günde kaç tekil alacağı sizin yapacağınız ön tanıtıma bağlı. Eğer ben sitenizden bir program indirip o program ile istediğim mp3 leri yahut videoları dinleyebiliyor isem. (Bir sınır yok ise)
Herkesede tavsiye ederim mesela. Tabi hemen mp3 dinle türündeki reklamlar artık kullanıcıya güven vermiyor kullanıcılar bu tarz reklamlardan saçma sapan sitelere yönlendirildikleri için ön tanıtım olarak kaliteli sitelere (özellikle ekşi sözlük) reklam verirseniz kısa sürede tekil hit patlaması yaşanır diye düşünüyorum. Hatta öyleki sunucu problemi dahi çıkabilir. Bir nevi karşılıksız hizmet olduğu için bir çok blog ve kişisel site sizin reklamınızı zaten ücretsiz yapacakları kesin.
Reklam olayına gelince eğer hit çok fazla olur ise uygun fiyatlarla günlük reklamlar alırsanız neden vermeyelim tabiki veririz.
@GaLadRe dostum öncelikle şunu belirteyim.
ilk açılışta program yapmış olsak dahi kullanıma açmayı düşünmüyoruz.
önce site tanıtımı yapıp kalitemizi kanıtlamak ve bunun haklı gururunu duymak istiyoruz.
böylelikle reklamcıların sürekli kullandığı bir terimi gündeme getirmiş olmayı hedefliyoruz
"algıyı değiştirmek , algıyı yönetmek"
yani ben size (maximum) 8Kb/ Sec ile DVD kalitesinde müzik dinleyebileceğiniz söylesem inanmazsınız ( sallama kardeş din kardeşiyiz dersiniz
)
ama bunu kanıtlarsam işte o zaman iş degişir.
yada şöyle örneklendirebilirim;
8.9 Gig BlueRay bir filmi 1mbit adsl kullanıcına izletebiliyorum hemde HD kalitesinde dersem , kafama taş atarsınız
ama bu forumdaki bazı dostlarım ile bunun testini yaptık ve wireless kullanan arkadaşlarımız bile ( ki %30 - 40 jenerasyon kaybı yaşarlar) takılmadan seyrettiler.
bu iki dilimdede seyretmenizde bir sınır bulunmamaktadır.
en büyük korkumuz şu ;
Soru :
- yahu arkadaş biz XXX kişiye kadar server'larımızı ayarladık peki bu iki katı olursa ?
Cevap :
o kadar kullanıcıya kadar gelmişsek birileri kapımızı çalar herhalde yahu dimi ama ?
ikinci cevap:
türkiyede ne projeler heder oldu belkide boşa uğraşıyoruz
üçüncü cevap :
boşa bile olsa en iyi boşa uğraşı biz veririz olm zaten yola çıkışımız da bu degilmi ala alaaa
inanın firma içindeki konuşmalar bu şekilde