İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Mynet Tarzında Bir Proje!

L

Linkpazari

Misafir
Bir grup yeni bir oluşum kuruyor mynet tarzında bir portal hazırlıycaklar.
Benden biraz bilgi istediler. Örneğin 7 kişilik bir yazılım ve tasarım ekibi
mynet tarzında bir site çıkartabilirmi ? (oyun bölümü hariç) Ve sizce ayda
ne kadar ister bu 7 kişi toplam.(maaş olarak 7sinin toplamı) ve tahminen ne
kadar sürede biter.. bilgisi olanlar yazarsa çok sevinirim tşkler.

Permission

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
bence bu iş için ciddi bir para gerekli derim ve tutup tutmuyacagını bilemk zor..

iyinet

Root
Admin
Hosting Firması
Reaction score
66
Teknik konular tartirsilirken sorulan sorularin pek coguna verilen bir cevap vardir : "it depends". 7 kisinin marifetine ve istekli calismasina bagli.

Bu tur projeler sadece tasarimci ve programci ile olmaz. En az 1 network uzmani, 1 veritabani uzmani "dba", 1 de isletim sistemi uzmani "sa" gerekir.

Eger 7 kisi, bir "grup" olarak istekli ve marifetli sekilde calisirlarsa mynet gibi bir yapilanmayi 5-6 ay icinde hayata gecirebilirler.

Maas konusunda yorum yapmak zor, kasarli eleman iyi para ister.
Comez eleman az paraya calisir.
Hem iyi hem de comez eleman bulursan, ucuza kapatirsin.

A

altar

Misafir
ya bana kalırsa tutmaz, acı ama gerçek, piyasa doydu bu tür sitelere.

tetal

1
İyinet Üyesi
Reaction score
20
7 kişiyle dönmez bu iş. sana gerekli olabilecek kişileri yazayım ona göre bir rakam hesapla:
- 1 kod direktörü (işinin uzmanı olmalı)
- 3 profesyonel coder veya 10 civarı new agecoder. (ikisininde fiyatları eşit oluyor )
- 1 veya iki tasarımcı
- 1+ server yöneticisi
- içerik ekibi (genelde 6-7 kişilik gruplar)
- Pazarlama ve tanıtım ekibi (ne kadar büyük düşündüklerine bağlı)
- teknik destek ekibi
- mali müşavir
- avukat
- internet/şirket danışmanı
+
bu kadar kişinin başını sokabileceği bir ofis ve kelle başına 1 bilgisayar.

A

altar

Misafir
ya boşverin bu işi, öyle alternatif sitelerin en büyüğü celiknet.com ama o da yerlerde.

Permission

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
sanırım arkadaşın amaçı büyük portallar gibi olup büyük firmaardan ( turkcell vs.. ) reklam alamk ama bu kadar bütce ayıracagına normal bir site yap daha iyi yanai özel bir sciprt yazdır portal yap kendin yönet..

benim içinde 2 yıl önce demişelrdi portal işi bitti ama ben azimle yaptım ve kazandım..

starter

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bence önemli olan hırs istek ve kapasite, yahoo ve google gibi dünya devlerinin 2 şer üniversite öğrencisinin başlattığı çalışmalar sonucu bugünlere ulaştığını unutmayalım.

yoktur

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Turkcell nokia gibi firmalardan reklam almak isteyen arkadaş varsa kriterleri şunlar: :p

1-Minimum son 2 yıldır Türk Reklam Pazarında, reklamveren gözünde marka olması;

2-Aylık toplam sayfa aılımının (page view - page impression) minimum 10 milyon olması;

3-GÜNLÜK tekil kullanıcı sayısının minimum 25.000 tekil kişi olması;

4-Sitenin host edildiği yer, kullandı altyapı programları ve teknolojisinin teknik ekip tarafından, süreklilik ve gelişim açısından uygun bulunması

e-net

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
o kdar yuksek kriterlere sahip olmayan sitelerde de turkcell gibi firmaların reklamlarını gormek mumkun, çeşitli ajanslar sayesinde...

L

Linkpazari

Misafir
Amaç turkcellden reklam almak değil zaten proje fikri isteyen firma bir televizyon kanalı turkcelle yatıp turkcelle kalkıyor :) bizim takıldığımız kısım istenilcek ekip ücreti aylık süre sorunu yok çünkü

Permission

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
yoktur' Alıntı:
4-Sitenin host edildiği yer, kullandı altyapı programları ve teknolojisinin teknik ekip tarafından, süreklilik ve gelişim açısından uygun bulunması

yaw ben bunu analamdım işte reklam veren hosting nerede kaç ekipli diye araştırsınki sonuçta srounsuz site acıldıktan sonra yanai bunun önemi varmı sence ?

Xcoder

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Her zaman forumlarda team kuruluyor proje yapiliyorda. bir tanede biteni görmedik. hepde bir kac büyük siteye rakip olunuyor.

M

Melvana

Misafir
İnternetin yapısı, yaşadığımız hayatın yapısına benzemez.

Gerçek hayatta her iki sokağa bir bakkal dükkanı açarsan, hepsi iş yapar. Ama internette sokak vb. kavram olmadığı; herkez, her yerden, her istediği zaman ulaşabildiği; için mevcut olana rakip olup, kafa tutabilmek için daha kaliteli, daha hızlı, kısaca daha iyi bir site yapılmalı ve doğru kanallara doğru reklam verilmeli.

Site yapılır, Mynet'e kafa da tutulur hatta Mynet internet aleminden silinir; olmayacak şey değil. Peki Mynet'in yerine geçtikten sonra harcanan emeğin ve paranın karşılığı gelecek mi? Site açık olduğu süre zarfınca para yiyecek, peki siteye ne kadar para girecek her ay?

Yapmak, bitirmek sorun değil. Ayakta tutabilmek mesele.

Benim üniversite yıllarımda sadece iki site vardı büyük diyebileceğim. Biri eceerken biri de ejder. Ejder 1 milyon $ diyerek abartmış. Kendisi zamanında ne kadar harcamıştı o kadar çok ziyaret edilen bir site yapmak için? Ve trendleri takip edebilmiş olsaydı şimdi ne kadar para kazanıyor olacaktı?

SaVaGe

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
.

mrb,
http://turkglobal.com Sürekli gelişiyor bir sürü bölüm ekledim. Mynet türü oluyor kısaca. 6 aylık tek kişilik bir çalışma. Tek masraf sunucu parası.
Mynet gibi olacak yakında. Okey gibi oyunları filan kendim yazıyorum. Bir sürü uzman ne iş yapacak? Bölülümlerin yonetimlerini belirli kişilere veriyorum. İnternette her alanda bilgi sahibi olabilmeniz için yeterli kaynak var. Kısaca abartmaya gerek yok. Tek sorun reklam yaparak ziyaretci kitlesine ulaşmak. Reklamında uzmanların yapması gerekmez.
İyi çalışmalar

drstranger

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
1 milyon dolara gerek yok bea, :) kendi kanından canından birlik olabiliyorsan eger tabii,
sayılan grubu kuracan olacak bitecek, aslında iki mesele var, boyle bir ekipde cevren cok kuvvetli isen bulursun acarsın, burası tamam digeri ise, bunu ayakta tutabilmen...

simdi guleceksiniz ama diyelim ki ben agayım babalar :D

aşiretim var, herbirinizi ben okuttum, ben yolladım ünilere.... birinizi pazarlama birinizi bilmenne digerinizi bilmemne okutuum...

ister sizi calıstırırım para ile, ister parasız, istersem de 1 sene para vermem sonra gelirden az biseyler koklatırım...

ha emrah amma attın amma kapitalist diyeceksin o zaman size kucuk bi hikaye,

ingilterede bir mahalle var harringey diye, burası eskiden ahırların oldugu depoların oldugu ingilizlerin deger vermedigi izbe bi yer imis, burayı kim nasıl gelistirmis biliyomusunuz?
bu 3 km, icinde gezdiginize turkiyeye mi geldim diye ben acaba diye sasırırsınız, diyarabakır restorant, gaziantep sofrası, ibrahim musik market, köşem bakkal :)
vs...

bu sokak inanılmaz bicimde ozellikle dogudan goc verdigimiz cogunuda kacak yolardan soktugumuz, asiret agalarına ait...

amcamlar gelmis, 1er 1er dukkanları cok ucuza kapamıs, mardinden sırnaktan da zamanla akraba cevresini getirtmis calısstırmıs ve cogu uzun yıllar bu calıstırdıklarına ya cok az paar vermis yada sadece karınlarını doyurup karın tokluguna calıstırmıs,, yeni yeni calısanalara eh diyebielcegin bi üğcreti oduyorlar....

yılllar sonra...

ne bir milyonu ya, sıfır masrafla bile acarsın o siteleri, yeterki bizim agalar internete el atsın... ;)

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
1 milyon dolara datacenter mi aciyoruz, mynette datacenter gerci ama arkadas sadece portal sisteminden bahsetmis sanirim. Bu tarz bir projenin fizibilite calismasini ben de surduruyorum su anda, kriterleri beraber degerlendirip fikir alisverisinde bulunabiliriz dilerseniz.

M

murme

Misafir
ejder dogru söylüyor siteyi yapsan bile kampanya reklam tv ye reklam şart örnegin netbul.com un ilk açıldıgında rezil ötesi bir sitesi olmasına ragmen köpek gibi tv reklamı veriodu adamlar ve paraya koydular suanda ii kazaniolardir bence

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5