sohbet odaları

MySQL 4.0.x den 5.0.x e gecis

iyinet

Root
Admin
Bilgiler
Reaksiyon
53
Şube
Sakarya
256 Aydır Üye
MySQL 4.0.x den 5.0.x e gecis yapsam, herhangi bir sorunlar ile karsilasirmiyim?

CyberTurk

Müptela
Bilgiler
Reaksiyon
3
Şube
istanbul
224 Aydır Üye
Cevap kullandığın uygulama, sistem, ve yazılıma göre değişir. iyinet.com için mi bahsediyorsun? MySQL 4.0.x ten 5'e değil 4.1.x 'e geçmeni öneririm. 5te VB forumlarda performans sorunları yaşandığına dair sayısız serzeniş duydum sohbet ortamlarında...

Edit: Bu arada sorun eğer geçiş aşaması ise yedek aldıktan sonra hiçbir problem yaşamazsın, sayısız kez denedim hiçbirinde problem yaşamadım

Crash

Yeni Üye
Bilgiler
Reaksiyon
0
229 Aydır Üye
Geçen süresi dolmak üzere olan server da mysql upgrade denemesi yapmıştım.Uyrıda 5 e gecerseniz 4 e geri dönüş olmadığı şeklindeydi.5 e upgrade ettim ancak bunu yaparkende kernel düzenlemeside gerekiyormuş.
Gerekli düzenleme de yapıldıktan sonra 5 genede çalışmadı.4 e geri dönmek için
4 ü tekrar üzerine kurdum sanırım.Sorunsuz 4 versiyonundan çalışmaya devam etti.OS Freebsd 5.x di.

Mickey

Müptela
Bilgiler
Reaksiyon
0
Şube
izmir
207 Aydır Üye
5 henüz stabil olmadı tam olarak halen 4.x öneriliyor pek gereği olduğunu düşünmüyorum.

Komikdunya.com

Yeni Üye
Bilgiler
Reaksiyon
0
222 Aydır Üye
datalar myisam ise sorun olabileceğini sanmıyorum

varyemez

Müptela
Bilgiler
Reaksiyon
4
Şube
Denizli
213 Aydır Üye
eğer 5 e geçerseniz tekrar server değiştireceğiniz zaman yine 5 versiyonlu bir server aramak zorundasınız.

• Yararlı
Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur. iyinet.com sayfalarında yer alan yazı, görsel ve linklerle ilgili hukuki şikayetleriniz için Buradan iletişime geçmeniz durumunda, ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 7 gün içerisinde iyinet yönetimince tarafınıza dönüş sağlanacaktır.