İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Mysql ile Rastgele veri Çekme

URFALI

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Arkadaşlar sitemde çekiliş yapıyorum bir sorunum var sistemi oto olarak yaptım ama çekilişte rastgele 3 kişi seçilcek 3 kişiyi nasıl rastgele seçebilirim bu kişiye ayrı ayrı mesajlar felan gidecek yardım edermisiniz inş anlata bildim

ByWebmaster

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
RAND() komutuyla rastgele üyeleri belirleyebilirsin ve belirlenen üyeleri değişkenlere atarsın ve istediğin mesajları gönderebilirsin. Bunun kodlamasını arıyorsan uğraşacak birini bulmak zor olsa gerek.

daRius

0
İyinet Üyesi
Reaction score
19
rand veya array gibilerinden bişey olucak hatta nasıldı o array=[ahmet][veli] gibilerinden birşey :) notlarımı kurcuklamam lazım :)

URFALI

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Biri örnek vererek açıklaya bilirmi yapmak istediğim şu 3 kişi seçilcek 3 kişiye ayrı ayrı mesaj gidecek ve 1 kişi 2 kere seçilemeyecek.

Antika

0
İyinet Üyesi
Reaction score
18
SELECT * FROM userTable ORDER BY RAND() LIMIT 3

gibi sorguyla random olarak 3 kişi belirleyip ona göre insert işlemini yapabilirsin

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.