yaparsınız.SET SQL_MODE="NO_AUTO_VALUE_ON_ZERO";
Db kasacak birşey yok sanırım ilk defa gördüğüm için kasmasından korkuyordum daha çok.Peki db optimize yapmak yararlımıdır?Yararlıysa ne kadar sıklıkla yapmak gerekiyor.
CREATE TABLE doc (
docID INTEGER NOT lisanssız AUTO_INCREMENT,
langCode CHAR(2) NOT lisanssız,
title VARCHAR(32),
PRIMARY KEY (docID, langCode)
) Type=InnoDB;
CREATE TABLE author (
authorID INTEGER NOT lisanssız AUTO_INCREMENT,
docID CHAR(2) NOT lisanssız,
name VARCHAR(32),
PRIMARY KEY (authorID),
FOREIGN KEY (docID) REFERENCES doc(docID) ON DELETE CASCADE ON UPDATE CASCADE
) Type=InnoDB;
Yeni konu açmayayım. innodb'nin çok büyük bir avantajını öğrendim. myisam'da yapılıyor mu bilmiyorum ama, birden fazla tabloyu iliskilendirerek her 2 tabloyu etkileyen islemler yapabiliyorsunuz. Söyle ki;
Diyelim sarkı sözü siteniz var. Sarkıcılar tablonuz ve sarkı sözleri tablonuz var. innodb yapısını kullanarak, atıyorum bir sanatçıyı sildiğinizde, onun sarkı sözlerinin de silinmesini hiç bir PHP koduna gerek kalmadan sağlayabilirsiniz. Gözüme güzel gözüktüAma okuduğum kadarıyla performans sorunları da varmıs. Sitenin admin tarafında innodb, kullanıcı tarafında myisam kullanacak bir seyler yapmak lazım herhalde
Örnek veritabanı yapısı:
http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/innodb-foreign-key-constraints.html
Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.