İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

MySQL Insert Sorunu

ozanTi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
88
Merhaba arkadaşlar, ben yakın zamanda IIS üzerinde PHP çalışmalarına başladım. Üyelikle ilgili bir kısmı yazarken yeni üye kaydıyla ilgili bir problem oluştu. Aşağıdaki kodu çalıştırdığım zaman çalışmıyor.
Kod:
<?php 
sql=sprintf("INSERT INTO `ozanti`.`uyeler` (`kulAdi`,`parola`,`email`,`ad`,`dogTar`,`uni`,`bolum`,`sinif`) VALUES ('deneme','123123','[email protected]','Ozan','2010/10/02','CELAL BAYAR UNIVERSITESI','BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ','2')");
$sonuc=mysql_query($sql);
?>
Problemin kaynağını da bulamadım. Ama
Kod:
echo "$sql";
şeklinde ekrana basıp, çıkan kodu kopyalıyorum ve phpmyadmin üzerinden çalıştırdığımda bazen üyeyi veritabanına ekliyor bazen eklemiyor. İşin içinden de çıkamadım. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Şimdiden herkese teşekkürler, iyi çalışmalar.

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
if (!$sonuc) {
echo 'Hata: '.mysql_error();
}

hata oluştuğunda problemi ekrana basar.

ozanTi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
88
Column count doesn't match value count at row 1 diye bir hata verdi. Primary olarak belirlediğim id alanı vardı, onunla alakası olabilir mi? Tam olarak bir fikir oluşmadı da :\

ozanTi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
88
Tamam hocam hallettim teşekkür ederim. Hatanın temeli veritabanındaymış. Üniversite kısmının uzunluğunu küçük tutmuşum ;)

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Söylediğin hata INSERT de sol taraf ile sağ taraf VALUES değerleri birbirini tutmayınca olur. Uzunlukta benim bildiğim MySQL'in davranış şekli, fazlalığı kesip sorunsuz eklemesi.

ozanTi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
88
bu hatayı alınca sql cümleciğini değiştirdim yeni bir hata verdi o da data çok uzun gibi bi şeydi. Phpmyadminden o alanın uzunluğunu artırtınca sorun çözüldü hocam.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.