İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

MYSql'un yanıt vermemesi. Sistem uygun olduğu halde.

bleem

0
İyinet Üyesi
Katılım
16 Mart 2004
Mesajlar
207
Reaction score
0
Merhaba arkadaşlar.

Yoğun bir sitemiz var. Bu sitenin sunucularını Türkiye'ye taşımaya çalışıyoruz.
Ancak önemli bir sıkıntı çıktı. Siteyi açtığımızda daha online user 400 iken Mysql sorgulara yanıt vermeyi yavaşlatıyor. Process liste baktığımda sending, sorting, updating gibi durumlar 10 20 30 saniye bekleme yapıyor.
(Yani site biraz yoğunlaşınca her gelen talebi bekletiyor gibi. Yanıt vermiyor sistem kaynaklarının uygunluğuna rağmen.)

İşin bir çok ilginç yanı var. Çünkü önce mysql 5 kurmuştuk. Şu an yayınlandığımız yerde 4 var ve sorunsuz çalışıyor. Dedikki sürümden olabilir 4'e çevirdik. Gene patladı. Dedik belki windows sunucu diyedir. Linux yaptık (CentOs) gene patladı. Dedik şu an düzgün çalışan yerdeki sürümün birebir aynını bulalım. Onuda denedik hatta pleskiyle bir kurduk (çalışan yerde bu şekilde) gene patladı.

CPU ve ram kullanımları çok çok uygun.
% 30 % 40 civarlarındayken gidiyor. (Linuxdaken cpu çok daha azdı)
Makine özellikleri yeterince sağlam zaten. (quad xeon, 4giga ram, 3xscsi raid5 disk)

Acaba web sunucularla(2web 1sql) Sql ağda iletişim yaparkenmi patlıyor dedik. Bu yüzden weble Sql'i aynı yere aldık yine patladı.

Kodlarda birşey var diyemiyoruz, çünkü daha düşük özellikli makinelerde çalışan hali var.

My.ini de denemediğimiz şey kalmadı. Ama yine bunla ilgili önerisi olabilecekleri dinlerim.

Mysqlün sistem kaynakları uygun olmasına rağmen yanıt vermemesiyle ilgili tecrübesi bilgisi olan varsa acil yardımları beklenir.

Hatta İzmir'de bulunan biri var ise, ücret karşılığı profesyonel hizmette alabiliriz.

(B planı olarak scriptte mssql'e göre düzenleme yapıyoruz, ne olur ne olmaz diye: O derece çaresiziz artık)
 

Angelo

0
İyinet Üyesi
Katılım
13 Aralık 2004
Mesajlar
9,603
Reaction score
111
Konum
AZ
Deneme yanılma yöntemi zaten yeteri kadar pahalıya patlamış, işi bilen birinden yardım alarak çok rahat çözebilirsiniz bunu. O makinanın o kadarcık şeyle düşmesi imkansız, bir sürü gereksiz şey denemişsiniz. Bence daha yakından inceleyebilecek birine devredin konuyu.
 

Ece

0
İyinet Üyesi
Katılım
31 Mart 2007
Mesajlar
1,207
Reaction score
0
Konum
Ankara
Bende bu sorunu yaşıyorum... Resim boyutlarınızı küçük ebat seçin, uzantılarını jpg, gif gibi secin biraz rahatlatıyor sitenin açılmasını.
 

Ece

0
İyinet Üyesi
Katılım
31 Mart 2007
Mesajlar
1,207
Reaction score
0
Konum
Ankara
sql sorgularındaki bekleme ile resimlerin bir alakası ne yazıkki yok.

Hayret hani sende kucult resimleri diyordun diger yerde... Kodlamacılar resim büyük olunca sorgulama zor oluyor lafı demişti o gün sitem neden geç acılıyor konusu bilmişsindir:) Evet çözüm verin konuyu açan arkadaş ve bende destek alalım sizden.
 

iyinet

Root
Admin
Hosting Firması
Katılım
2 Eylül 2002
Mesajlar
5,028
Reaction score
63
Konum
Sakarya
Sisteminiz halen Linux ve MySQL versiyonunuz 4.1 ise sorun konusunda yardimci olmaya calisirim. Lutfen ozelden baglanti kurunuz.
 

bleem

0
İyinet Üyesi
Katılım
16 Mart 2004
Mesajlar
207
Reaction score
0
Maalesef caresiz anlarda mantikli mantiksiz her denemelerin yapilmasi gerekiyor. Deneyecek seyin kalmadigini dusundugunuz anlardir bunlar.

Stresten mide agrisida cekseniz beyin firtinasi ve denemelerle bir sekilde cozum bulunabiliyor. Ustelik cozumu Mysql'u kodlayan ekipten olmadiginiz veya ic calisma mantiginin yapisini bilemediginiz icin ne kadar akla yatkin oldugunu 10larca espriyle tartisabilirsiniz. Uzman dediginiz kisilerden yardim istersiniz veya onerileri olur (onlarin her dedigini denesenizde) - Uzman dediklerinizinde uzmanlari bazen tecrubleriyle yasadiklariyla sinirlanir. Neyse bu konu uzar. Biz bu sorunu bir sekilde astik. Bize ozel bir yapidan dolayi oldugu icin cozum yolunuda anlatmiyorum bosuna; benzer sorunda baska cozum yollari gerekecektir.
Her seyi denemekten asla vazgecmeyin bu gibi mantiksiz sorunlar (mantiksiz kismini savunurum halen; cunku elinizde calisan yapiyi birebir tasisanizda calismayan birseyle karsilasiyorsunuz) akla yatkin olmayan cozumlerle cozuluyor.

Yardim onerisinde bulunan ve onerilerde bulunan ve vakit ayiran herkese tesekkurler.

Benzer sorun yasayan cikarsa ayni acilari cekmemek icin her oneri ve yardimi sunabilirim. OM ile ulasirsiniz.
 

Ece

0
İyinet Üyesi
Katılım
31 Mart 2007
Mesajlar
1,207
Reaction score
0
Konum
Ankara
Ben, bu sorunumu halan çözemedim site halan geç açılıyor.
Bu sorunu (ücret) kaşılıgında çözebilicek, yapabilcek varsa pm gönderebilir.
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst