İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Nameserverları sayfaya yönlendirmek

ploop

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Baslık biraz karısık oldu, istediğim su: Bazı sirketler (Godaddy, Domain parking sirketleri) nameserverları belirli bir sayfaya yönlendiriyorlar. Yani diyelim ki benim xxxx.com diye domainim var. ns'leri ise aaa.com isimli domaine kaydettim. xxx.com'un ns adreslerini ns1.aaa.com ve ns2.aaa.com diye girdiğim zaman, önceden hazırlamıs olduğum index.html sayfasının açılmasını istiyorum. Normalde sanırım Plesk'te iskelet'ten bunu yapabiliyoruz, fakat Plesk'e kaydetmeden bunu yapmak istiyorum. Oluyor mu, oluyorsa nasıl olacağı konusunda bilgi verirseniz güzel olur.

ploop

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
yüzbin kisiye sorduk cevabını bulan olmadı. arastırmalarım devam ediyor, cevabı bulursam buraya yazarım.

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Soru anlaşılmıyor. Farklı farklı domainleri belirli bir anasayfaya yönlendirip dinamik mi yapmak istiyorsun? Nameserverlar bir IP'ye yönelirler sayfaya yönelmezler. Sayfaya bu ip adresi üzerinden yönlendirme yapabilirsin

ploop

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Ceviz'de de sormuslar, soru anlasılmadı cevabı gelmis aynı sekilde. Tekrar açıklayayım. Ben herhangi bir domainimin NS'lerini ns1.sedoparking.com ve ns2.sedoparking.com yaptığım zaman otomatik olarak sedo'nun belirlediği bir sayfa çıkıyor. Bu islemi nasıl yaparım? (Plesk'e vb. panellere eklemeden).

Resital

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Ceviz'de de sormuslar, soru anlasılmadı cevabı gelmis aynı sekilde. Tekrar açıklayayım. Ben herhangi bir domainimin NS'lerini ns1.sedoparking.com ve ns2.sedoparking.com yaptığım zaman otomatik olarak sedo'nun belirlediği bir sayfa çıkıyor. Bu islemi nasıl yaparım? (Plesk'e vb. panellere eklemeden).

Zeynel ile Haymac ayarlamışlardı sanırım bir ara. Onlara sorarsan yardımcı olabilirler şekerim. ;)

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
ns1.xxx.com ns2.xxx.com'u yaratırsın. Buradaki DNS kayıtları herkes için aynı IP Adresini gösterir (veya seçmeli de olur sonradan). O ip adresine de bir script kurarsın, scriptin çağırıldığı domaine göre dinamik olarak ekrana bir sayfa çıkartır. Basit bir olay.

Neb

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Biz çok eski zamanlarda daha bebeyken IRC fln satarken NS'nin üzerine IRC kurmuştuk, yani kendi sunucumuzu. /server xxxxx.com yazıldığında (irc.-siz) direk bizim Server'a giriyordu.Ploop'un istedigine benzettiğim için paylaşmak istedim.

İyi çalışmalar.

disconnect

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
5
windows 2003, plesk kurulmadan önce zaten bu işi yapıyor benim bildiğim.

FileZilla

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
At hırkısı, hala arıyormusun böyle birşeyi. arıyorsan çakalım cpanel olması şartı ile :p

tetal

1
İyinet Üyesi
Reaction score
20
ploop amma zor soru sormuşsun. otomatik olmasın dersen cpanelde mevcut muş böyle bir ayar.

domainleri ben eklerim dersen angelonun yöntemiyle ip bazlı çalışan bir script buldum. ihtiyacın olursa bi haber çak

FileZilla

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
ploop amma zor soru sormuşsun. otomatik olmasın dersen cpanelde mevcut muş böyle bir ayar.

domainleri ben eklerim dersen angelonun yöntemiyle ip bazlı çalışan bir script buldum. ihtiyacın olursa bi haber çak

tr.st biliyorsun zeynel için yazdığım vardı onda direk ns girerek yapılıyordu.
haber çaksın yeterli.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5