İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Nasıl başarılı site sahibi olunur? - 1 (Karar Aşaması)

T

trgy

Misafir
Başarılı bir site sahibi olmanın detaylarını tartışmaya çalışalım bu konu altında ve faydalı bilgilere tartışarak ulaşalım. İlk olarak karar aşaması diye bir aşama oluşturdum ve fikirlerimi paylaştım. Karar aşamasında ortak bir fikir belirlediğimizde o mesajı sabitleyelim ve site açmadan önce herkes burayı okusun. :)

Karar Aşaması
Karar aşamasında ne üzerine site açacağımızı ve rakiplerin gerçekten kaliteli siteler mi olduğuna karar vermeliyiz. Ne üzerine site açacağımızda karar verirken ise en dikkat edilmesi gereken nokta alt kategorilere yoğunlaşmaktır. Alt kategori derken neyi kasdettiğimi kısaca anlatayım.

Alt kategori derken örneğin moda sitesi açmayı düşündünüz, peki moda sitesinde neler var? ayakkabı, çanta, pantalon, etek, takılar .... Moda sitesinde başarılı olabilmeniz ve hit alabilmeniz için bu saydığım ürünlerin tanıtımında olsun hit çekebilecek kelimelerinde olsun zorlanırsınız. Onun yerine 1 adet ayakkabı sitesi açsanız ve ayakkabı üzerine yoğunlaşsanız sizce de iyi olmaz mı?

Peki alt kategoriye yoğunlaşırsak ne olur? Alt kategoriye yoğunlaşırsak rakiplerimiz azalır ve rakiplerimizi geçme olasılığımız artar. Ayakkabı ile ilgili sitelere bakın bakalım kaç adet rakibiniz var ve zor rakipler mi 1-2 tanesi dışında?

Özetlemek gerekirse;
Hit getirecek Ana kategoriyi seçin ve en çok hit getiren al kategoriyi seçin. Rakiplerin sağlamlığına bakın ve 2. aşamamız olan uygulama aşamasına hazır olun.

GeniusTurkish

1
İyinet Üyesi
Reaction score
9
Örnek kendimden verebilirim aslında..

Daha önceden bir çok sitem vardı ve bunları elimden çıkarıp sattım veya devrettim.İnternetten Uzaklaştığımda... Şimdi iste kategorisinde büyük bir boşluk bulunan bir eğitim sitesi açtım. Viyana'da Üniversite ile ilgili.Kendimde bu üniversitedeyim aslında. Hit genel siteye göre çok fazla olmasada, ziyaretçiler sadık ve güncel bir site oluyor yavaş yavaş. O yüzden size tavsiyem genel değil, özel bir site açmanızdır.

RainmaN

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
Açılacak sitenin geleceğini biraz tahmin etmek gerek

Örneğin 5 yıl sonra bir yumurta sitesimi revaçta olur yoksa organik besinlerle ilgili bir sitemi ?

Bu bağlamda kendi ilgi alanlarınızı bir elemeden geçirin.İleride hangisi ilgi uyandırır onu tespit edin.Burada en önemli tavsiyem bilmediğiniz bir alana fazla bulaşmamanızdır.

Çünkü insan bilmediği alana sırf geleceği var diye girdiğinde bir müddet sonra sıkılıp bunalıyor.Öyle olacağına ilgi alanınızda olan bir ana teması olursa hem sıkılmazsınız hemde bilginizi yeterince kullanma avantajınız olur.

Ana konu seçimi bana göre en önemli olgudur

Saygılar ...

OnuR

0
İyinet Üyesi
Reaction score
52
Bu konunun bir çok kişiye faydası olacağını düşünüyorum teşekkürler üyeler ve benim adına trgy.

Karar aşamasına eklemek istediğim tek bir özellik var, büyük hedefler için küçük harcamalardan kısmayın. Büyük hedefler için yerinde harcama yapan bir kişi 1-0 önde başlayacaktır sizden.

gokhans19

0
İyinet Üyesi
Reaction score
29
Benimde önerim büyük ve ciddi bir proje düşünüyorsanız asla tek başınıza yapmayın yanınızda işi az çok bilen kişilerle ortak yapın. Yoksa acayip sıkıcı oluyor :( Sıkıcı olan iştede verim çok düşüyor.

dreamx

0
İyinet Üyesi
Reaction score
5
Güzel bir anlatım olmuş başarıya giden yolda ilk adım karar aşaması ve açıklamalar yerinde olmuş gerçekten, acaba ortak tartışmamız konumuz olan bu konuda hemfikir olup konuyu toparladığımızda ortak bir gelir için bir site yapan olurmu düşünüyorum.

Gelirini memleketimizin yardım bekleyen kuruluşlarına bağışlarız...

erdjan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Yukarida Gökhans19'un belirttigi gibi tek basina insan büyük bir sitenin icinden cikamiyor. Mutlaka bu isi bilen veya anlayan bir kaç kisi yürütülebileceginden eminim. "Bir elin nesi var, iki elin sesi var"

Diger taraftan sitede ben alta kategorili ve cesitli olmasi olmasi yönündenim. Çünkü ziyaretcileri siteye bagliyabilmek icin sadece bir kisma hitap eden degil de, daha fazla kesime hitap eden.

Mesela;
Egitim üzerine olsun... Alt kategori matematik, fen vs. gibi, Ayni zaman da bu gençleri siteye baglamak icin video, oyun ve bunlar gibi aktivitilerin de olmasinda yarar var diyorum..

T

trgy

Misafir
Şimdi şöyle birşey yapalım o zaman. 2 adet site açalım ve biri tüm kategorileri içersin diğeri ise alt kategorileri. 3 ay sonunda da bu başarılı olan siteleri ise katılanlar arasında 1 kişiye çekiliş ile verelim.

Tamam derseniz bu bölümde bir adet test kategorisi oluşturacağım ve ortak çözüm üreteceğiz sitelerle ilgili.

kuralsizz

0
İyinet Üyesi
Reaction score
4
Şimdi şöyle birşey yapalım o zaman. 2 adet site açalım ve biri tüm kategorileri içersin diğeri ise alt kategorileri. 3 ay sonunda da bu başarılı olan siteleri ise katılanlar arasında 1 kişiye çekiliş ile verelim.

Tamam derseniz bu bölümde bir adet test kategorisi oluşturacağım ve ortak çözüm üreteceğiz sitelerle ilgili.

Zaten dünden tamam :)

GeniusTurkish

1
İyinet Üyesi
Reaction score
9

Aslında güzel bir yarışma olabilir, mantıklı buldum.

erdjan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1

Tamam kardesim yapalim.. sorun degil..

SAki

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Daha önce pek görülmemiş hatta hiç görülmemiş yenilici bir uygulama olur.
Gerçekten birçok konuda bilgi edinmiş oluruz.
Uçur bizi Turgay :D

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.