Merhaba arkadaşlar,
Sunucumda son birkaç gündür ilginç durumlar yaşıyorum. Konu hakkında GERÇEKTEN bilgisi olan arkadaşların teknik bilgi vermelerini rica edeceğim.
Sunucum bazen çok ağırlaşıyor. Uptime durumu:
load average: 32.12, 46.44, 25.54
bu değerlere kadar ulaşabiliyor.. Hatta anlık cpu'nun %90'lara çıktığını gördüm.
Bir süre sonra sunucum sitelere girilmeye çalışıldığında hiç yanıt vermiyor.
Fakat ssh ile erişebiliyorum sunucuya ve mysql+apache'ye restart atsamda sitelerin hiçbirine erişilmiyor. Ayrıca bu durumda cpu kullanımım %0'a kadar düşüyor. Mutlaka reboot etmem gerekiyor sunucuyu. Ondan sonra kendine geliyor.
Bu sunucu tepkisizliği günde neredeyse 2-3 defa olmaya başladı. Bu aralar potansiyel olarak saldırı alma olasılığım da var zaten.
Bu durumu yaşayan varmı. Çözüm nedir acaba?
Üstte de belirttiğim gibi gerçekten bilgili arkadaşlardan yanıt bekliyorum.
Sunucumda son birkaç gündür ilginç durumlar yaşıyorum. Konu hakkında GERÇEKTEN bilgisi olan arkadaşların teknik bilgi vermelerini rica edeceğim.
Sunucum bazen çok ağırlaşıyor. Uptime durumu:
load average: 32.12, 46.44, 25.54
bu değerlere kadar ulaşabiliyor.. Hatta anlık cpu'nun %90'lara çıktığını gördüm.
Bir süre sonra sunucum sitelere girilmeye çalışıldığında hiç yanıt vermiyor.
Fakat ssh ile erişebiliyorum sunucuya ve mysql+apache'ye restart atsamda sitelerin hiçbirine erişilmiyor. Ayrıca bu durumda cpu kullanımım %0'a kadar düşüyor. Mutlaka reboot etmem gerekiyor sunucuyu. Ondan sonra kendine geliyor.
Bu sunucu tepkisizliği günde neredeyse 2-3 defa olmaya başladı. Bu aralar potansiyel olarak saldırı alma olasılığım da var zaten.
Bu durumu yaşayan varmı. Çözüm nedir acaba?
Üstte de belirttiğim gibi gerçekten bilgili arkadaşlardan yanıt bekliyorum.