İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Nasıl bir sponsor?

W

weberclas

Misafir
Siz web siteniz için nasıl bir sponsor arıyorsunuz ?

Bir sponsorluk araştırması yapıyoruz.Yardımlar için teşekkürler.

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
56
benim için bedava host veren biri olabilir, şu an sitem çok yeni hiç bir yerde linkim olmamasına rağmen günlük 40-50 tekil hitim var...ekleyeceğim bir çok şey var ama bunun için sağlam bir alan gerekli...mp3 ya da program değil sadece döküman...
Daha yeniyim bu sponson oluylarında ne istemem gerekli tam olarak bilemiyorum, hele bir hitim arttırsında o zaman gelir aklıma ;)

uyuz

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
öncelikle ödeme yapan bir sponsor istiyoruz, bu ödemeleri sürekli yapan 1 ay ödeyip bir daha ortalarda gözükmeyen sponsor istemiyoruz. (bkz: zirzop)
gelirinin %50sinden fazlasını webmasterlara aktaran sponsor istiyoruz. reklam verenden 10 alıp 9unu kendine 1ini webmastera veren değil.
sponsorun adam akıllı siteleri içermesini istiyoruz. ilgi çekmeyen siteleri tanıtmamızı beklemelerini istemiyoruz.
ödemeleri aydan aya, yıldan yıla değil haftalık yapan sponsor istiyoruz.
ödemeleri çekle değil de banka hesabına geçen sponsor istiyoruz.
adam gibi stats özelliği olan sponsor istiyoruz.
ne istediğini bilen ve o özellikteki siteleri kabul eden sponsor istiyoruz., herkesi kabul edip de sizin sitenin yolladığı hit işimize yaramaz diye ödeme yapmayıp insanları mağdur eden sponsor istemiyoruz.

vs. vs.. gider bu...

yeniwebmaster

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
0
uyuz' Alıntı:
öncelikle ödeme yapan bir sponsor istiyoruz, bu ödemeleri sürekli yapan 1 ay ödeyip bir daha ortalarda gözükmeyen sponsor istemiyoruz. (bkz: zirzop)
gelirinin %50sinden fazlasını webmasterlara aktaran sponsor istiyoruz. reklam verenden 10 alıp 9unu kendine 1ini webmastera veren değil.
sponsorun adam akıllı siteleri içermesini istiyoruz. ilgi çekmeyen siteleri tanıtmamızı beklemelerini istemiyoruz.
ne istediğini bilen ve o özellikteki siteleri kabul eden sponsor istiyoruz., herkesi kabul edip de sizin sitenin yolladığı hit işimize yaramaz diye ödeme yapmayıp insanları mağdur eden sponsor istemiyoruz.

vs. vs.. gider bu...

ne diyeyim bravo :) ;)

MadDriver

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
uyuz' Alıntı:

vs. vs.. gider bu...
helaaal!!!
+111111111111

W

weberclas

Misafir
Yakın bir zaman içersinde bahsettiğiniz özelliklerde (en azından çoğunu karşılayabilen) bir sponsorluk hizmeti vermeyi düşünüyoruz.

Başka istek/önerisi olan varmı ?

R

Radyoblue

Misafir
Arkadas cok güzel siralamis ancak haftalik ödeyen bir sponsor olamaz :D Ayrica weberclas yanlis anlama ama türk webmasteri adsense sedo filan varken ne diye türk firmalariyla ugrassin.Haa az kazanmak isteyen ugrasir.Suana kadar hic bir türk sponsoru hic birseyi beceremedi,rezil oldular hep,hep sorun hep sorun.Siz acin bu sponsor olayini,siz actiktan 5 ay sonra 5 ay boyunca sorunsuz parasini alan 10 arkadas bulmazsam girmem :D

Senol

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
4
arkadaş gereken cevabları saymı bize laf brakmamış helal olsun valla

yeniwebmaster

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
0
sayın weberclas uyuz dostumuz çok güzel açıklamış

ben iyi birşeyler yapabileceğinizi ümit ediyorum ve destekliyorum

herşey google adsense sedo değildir. yeni sponsorlara ihtiyaç vardır.

eğer bu işi tam anlamıyla yaparsanız destek çok olur katılım çok olur.

kazançlar devamlı olur.

drstranger

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
uyuz' Alıntı:

.

burda biraz fazla ütopik davranmıssın, yawhoo sen sponsor olsan, bu değini yapar mısın mesela 100 de 100 lük bir pastanın yuzde 20 sini kendin alığ yuzde 80 ini paylastırırmısın? :p

ben soyleyim imkansız hic bi sponsor hele hele turkiye sartlarında yuzde 50 ler gibi bir geliri sizle paylasmaz iyimser olursak en çok yuzde 35 civarı olabilir.

daha makulu ise 25 vs. dir.

ancak pek cogu yuzde 20 bile vermez ve yuzde 10 unu belki paylasır. :)

bu durumda su gayet normaldir yuzde 20-30 civarında gelriini paylasırsan, daha cok webmaster tarafınan ilgi gorursun ve surumden muhakkak ki kazanırsıın..

ama gider yuzde 1 verirsen, pek cok webmaster merakından uye olur ertesi gun inceler ve bidaha yayınlamaz :rolleyes:

MadDriver

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Öle ama sen sürümden kazanacaksın dostum. Biz ise birkaç reklamdan. Buyüzden bize daha fazlasını vermeli sponsor dediğin.

drstranger

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
MadDriver' Alıntı:
Öle ama sen sürümden kazanacaksın dostum. Biz ise birkaç reklamdan. Buyüzden bize daha fazlasını vermeli sponsor dediğin.

tamam ben kuruyorum bi sponosor sirket, gelirin tamamını da sizlerle paylasıyorum.
ödemelerim haftalık olacak, hatta banka hesabınıza havele edicem, üstelik havale masraflarınızı da ben karsılayacagım :D, adsense den daha iyi statslar olacak.

üye olacak mısınız ;? :D

uyuz

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
drstranger' Alıntı:
burda biraz fazla ütopik davranmıssın, yawhoo sen sponsor olsan, bu değini yapar mısın mesela 100 de 100 lük bir pastanın yuzde 20 sini kendin alığ yuzde 80 ini paylastırırmısın? :p

ben soyleyim imkansız hic bi sponsor hele hele turkiye sartlarında yuzde 50 ler gibi bir geliri sizle paylasmaz iyimser olursak en çok yuzde 35 civarı olabilir.

daha makulu ise 25 vs. dir.

ancak pek cogu yuzde 20 bile vermez ve yuzde 10 unu belki paylasır. :)

bu durumda su gayet normaldir yuzde 20-30 civarında gelriini paylasırsan, daha cok webmaster tarafınan ilgi gorursun ve surumden muhakkak ki kazanırsıın..

ama gider yuzde 1 verirsen, pek cok webmaster merakından uye olur ertesi gun inceler ve bidaha yayınlamaz :rolleyes:

zaten genelde bu oran %50 gibi birşey. genelde sponsorlar yazar bunu sitelerinde (her ne kadar inandırıcı olmasa da). yani ben atıyorum 1000ytl kazanıyorsam aylık sponsor da 1000ytl kazanacak eğer %50 ise oran. benim gibi 100 kişi olsa 100.000ytl edecek. siteleri ben promote edicem ama sadece reklam veren ve alanı buluşturan 100 katını kazanacak. olmaz öyle. en azından %70-80 olmalı. sonuçta emlakçı evin fiyatı kadar para istemiyor yaptığı aracılık için. hele absürt sitelerde bu oran %90 lara kadar çıkıyor eğer para kazanan bir webmastersanız.

çok sinirleniyorum bu sponsorlara walla :D. şimdi adam o kadar ekşisözlük yapmış %35ini ekşiye verip %65ini cebine atan bir reklam firması insanı dellendirir (en azından webmasterını). kimse site yapmasın herkes büyük sitelere reklam veren aracı şirket olsun o zaman.

MadDriver

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
uyuz' Alıntı:
zaten genelde bu oran %50 gibi birşey. genelde sponsorlar yazar bunu sitelerinde (her ne kadar inandırıcı olmasa da). yani ben atıyorum 1000ytl kazanıyorsam aylık sponsor da 1000ytl kazanacak eğer %50 ise oran. benim gibi 100 kişi olsa 100.000ytl edecek. siteleri ben promote edicem ama sadece reklam veren ve alanı buluşturan 100 katını kazanacak. olmaz öyle. en azından %70-80 olmalı. sonuçta emlakçı evin fiyatı kadar para istemiyor yaptığı aracılık için. hele absürt sitelerde bu oran %90 lara kadar çıkıyor eğer para kazanan bir webmastersanız.

çok sinirleniyorum bu sponsorlara walla :D. şimdi adam o kadar ekşisözlük yapmış %35ini ekşiye verip %65ini cebine atan bir reklam firması insanı dellendirir (en azından webmasterını). kimse site yapmasın herkes büyük sitelere reklam veren aracı şirket olsun o zaman.
İkinci cevapta gelmiş. Dicek bişi kalmadı walla.

M

mmclk

Misafir
Geçmiş zamanlara ait tarifelerde değişiklik yapmaması gerek (Bkz. Oyna65)

uyuz

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Radyoblue' Alıntı:
Arkadas cok güzel siralamis ancak haftalik ödeyen bir sponsor olamaz :D

anında ödeyen sponsorlar bile var dostum :). signup yaptır saniyesinde hesabında bil 20$ı diyorlar -ki yolladılar-. sponsorun yeter ki odemeye gonlu olsun. onlar parayı reklamverenden peşin alsınlar bana da haftada bir odesinler. 1 ay periyot sonu için bekletip, 1 ay da ödeme için bekletip 2 ay önce kazandığım parayı çalıştırıp bana vermesin. faize koyup ben çalıştırcam ben o parayı :D:D

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.