İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Nasıl Ders Çalışmalıyız? Ders Çalışma Teknikleri

BarışBey

1
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
17 Eylül 2010
Mesajlar
2,107
Reaction score
51
Merhaba Susmayan Blog Okuyucuları,



Ders çalışmak ve sınavlara hazırlanmak kabuslarımız arasına girmektedir.Tabi aynı şeyler benim için de geçerli oluyor.Bilgisayar orada kuzu kuzu dururken açıkçası benim de canım ders çalışmak istemiyor,kim ister ki?Günde bir saat ders çalışarak işi kurtaracağınız ders çalışma tekniklerini detaylı olarak anlattığım yazım işte karşınızda,iyi okumalar…

Ders çalışma tekniklerine başlamadan önce programlı çalışmanın faydalarını anlatacağım.Programlı çalışmak insanı yormaz,dersleri yığın halinde bırakmanızı engeller.Bu Yüzden programlı çalışmalı,hayatımızı programlamalıyız.



Okuldan geldiniz ve çok yorgunsuz,dersler sizi çok bunlatmış.İşte burada kısa bir uykı devreye giriyor. Ders çalışmaya başlamadan önce zinde olmanız gerekir.Bu yüzden uyku şart olmalıdır.1 saat uyku yeterli olacaktır.Kalktıktan sonra enerji takviye yapmanız gerekmektedir.Yemek yemeden önce ders çalışmak yakıtsız arabaya benzer.Bu yüzden öne yemek yemek gerekmektedir.

İşte ders çalışma anınıza geldiniz. Kitaplar ve defterlerle karşı karşıyasınız. Aslında kitaplarla işimiz olmayacak ama ödeviniz varsa yapmanız için orada dursun.Ödevlerinizi aslında okulda teneffüste yapmanız daha güzel olurdu ama eve ödev bıraktıysanız ödevi en sona saklayın.İlk önce defterlerle işimiz olacak.O gün işlediklerinizi defterlerinizi çıkarıp önce güzelce bir okumanız gerekmektedir.Anlaya anlaya içinize sindirerek okumanız gerekir.Bu işlem sadece yarım saatinizi alacaktır.Daha sonra bütün o gün deftere yazdıklarınızı müsvette bir deftere geçirin.Bu işlem de tahmini süre olarak yirmi dakikanızı alacaktır.

Sıra ödevleri yapmaya geldi.Ödev yapmak ne kadar öğrenciler için müsvette bir iş olarak görünse de aslında ödev yapmak bildiklerimizi sınadığı için çok önemli bir rol üstlenir.Ödev yapmak çok kısa bir süre almalıdır.Ben ödevlerimi on dakika içerisinde bitiriyorum.Bir ödev on dakika içerisinde bitmezse o dersi iyi kavrayamamışsınızdır demektir.Bu yüzden ilk önce işlediğiniz konuları okuyup yazmanızı istedim.Konuyu anlarsanız gerisi çorap söküğü gibi gelecektir.

İşte ders çalışmak bizim için aslında yürümekten daha basit.Bu dediklerimi günü gününe uygulamanız gerekir.Yoksa bir işe yaramaz. Ders çalışırken zamanlı çalışmanız için bipli saatiniz olmalıdır.Zaman geldiğinde bip deyince diğer aktiviteye geçersiniz.Böyle daha verimli çalışırsınız.Ben bunu bilir,bunu söylerim.Bir sonraki yazımızda görüşmek dileğiyle…

Yazının Orjinal Linki:http://susma.in/nasil-ders-calismaliyizders-calisma-teknikleri/
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst