İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Nasıl Engellerim

F

flashcenter.net

Misafir
Sitemin bandiwithini tüketmek için sayfayı devamlı olarak yenileyip veri aktaran kendini bilmez bir var.Bu ın ıp 'sini biliyorum.

Htaccess ile yaparsam olurmu?

(a lar ardaşın ıpsindeki sayılar, burada vermek istemedim)

kod:

order allow,deny
deny from aa.aaa.aaa.aaa
allow from all

ama arkadaşta adsl var.Adslyi her açıp kapattığımızda bu ıpnin bir ksımı değişiyormuş.Değişen kısımını belirticekmiyiz yoksa böyle kişilerden başka korunma yolu varmı?

yardımlarınızı bekliyorum.

DoLLy

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
yazacaklarım belki olay ile ilgili çözüm değil ama mantık olarak htaccess ile engellemeye çalışacağınızı düşünecek olursak, ip adresi değişken olacağı için başarısız olacaktır diye düşünüyorum.
İşin garibi, T.T. Adsl için kullanılan ip blokları da farklı olabileceği için sadece o kişi için çözüm olmayacaktır.
85.123.123.xxx şeklinde ip adresi varsa ve siz 85.123.123.* 'ı engelleseniz,
yeni ip adresi aldığında 81.111.222.yyy şeklinde farklı bir blok grubuna ait ip adresi alabilecektir. Haliyle sizin bir önceki engellemenizde boşa çıkacak, pire için deve yakmanızdan ötürü belkide normal kişilerin de girişlerini engellemiş olacaksınız.
Yani her aldığı ip adresi farklı olacağı için bloğu engellemekde fayda sağlamayacaktır.

F

flashcenter.net

Misafir
peki sayfayı devamlı yenileyip veri aktaran kişileri engellemek için bir sistem yokmu? yani sistem o kişinin sayfayı devamlı yenilediğini anlayacak ve onun o anki ip sinin bloklayacak.

I

iyiyiz

Misafir
Bu bir nevi flood,flood icin programdan önce scriptler var bir ara flood konusunda basi bir hayli dertte olan php kolik yapiyordu

Senol

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
2
site bir kere senin tarayıcına yuklendiği zaman 1inci yuklemede resimler falan senin pc nin hafızasında kalır anlıycağın bu şekilde senin bw ne fazla zarar veremezler fakat ustte arkadaşın da dediği gibi eğer site forum veya bol icerikli bir site ise botların istilasına uğramış olabilir siten (bottan kastım google, yahoo elexa vs.)

F

flashcenter.net

Misafir
onu kastetmiyorum; bu işi yapan arkadaş bizzat bana sayfayı yenileyerek bandwithimi yediğini söyledi.Bende bu tür kişilere engel olmak istiyorum.

sistem

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Sana direk kod verimeyecegim.fakat sayfan
.PHP yada .ASP ise session kullan en basitinden
sayafayı 1 kere görebilsin oturum boyunca
her iki dilden , birinden biraz anlıyorsan bunları yaparsın zaten

örnek diyagram akışı Şöyle:

(if)
Eger ziyaretçi Session'u eşitse "bu sayfayı Gördü" ' ye O zaman(then) . Burada kes durdur gösterme hatta başka sayfaya gönder yada siteye keyfine kalmış:)!

(else) Aksi Taktirde
Kodları işle Sayafayı Göster.
(gerçek sayfa burada)
session = "bu sayfayı Gördü" eşitle

End if

umarım anlata bilmişimdir.

Basit olarak acemi leri bu şekilde engellersin.
kolay gelsin

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.