İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Nasıl sabit hitli ve gelirli bir internet sitem olur? part - 1

T

trgy

Misafir
Herkesin tek istediği eminim budur ve ufak tefekde olsa ipuçları vereceğim. Buradaki adımları takip ederseniz emin olun zarar değil yarar görürsünüz.

Diyelim ki oyun sitesi açtık flash oyun sitesi. Öncelikle genel bir oyun sitesi mi yoksa niche site mi açacağız ona karar vermeliyiz. Ben genel flash oyun sitesi açanlar için yazacağım ve 3 ya da 4 seferde yazacağım.

1-Site açılmadan önce yapılması gerekenler
  • Sağlam bir hosting bulunması, hangi lokasyona yönelecekseniz oradan alın. uptime oranı maksimum olsun.
  • Domain'e karar verin ve domain içerisinde anlamsız da olsa oyun veya oyunlar kelimesi geçsin.
  • Domain'i 2.el yaşlanmış bir domain olarak bulursanız daha iyi olur. Hatta açık olan bir siteyi alsanız bile daha iyi olur. 0 domain almanızı önermem.
  • Güzel bir script seçin. oyun açıklama bölümü ve oyun oynama kısmı şeklinde 2 bölümü olsun.
  • En çok dikkat etmemiz gerek ise tasarım konusu. 2.adımda dikkat edilmesi noktaları yazacağım.
2-Tasarımda dikkat edilmesi gereken noktalar
  • Tasarımda en çok dikkat edilmesi gereken nokta çok az resim kullanılmış olmasıdır. Çok az resim kullanın çünkü zaten flash oyun sitesinde oyunların resimleri bulunuyor bu da site açılım hızına oldukça etki ediyor. Unutmayın her kullanıcıda 1 mbps internet yok.
  • Bir diğer önemli noktamız ise breadcrumb kısmıdır. breadcrumb yani ekmek parçaları bırakarak kullanıcıya nerede olduğunu gösterin. Breadcrumb sitenin en üst kısmında yer alsın. Örnek: oyunkolu.com Örnek: "Anasayfa > abc oyunları > abc oyunu"
  • Tasarımda herşeyi kullanıcıya göre yapmamak gerekli biraz da kendi cebimizi düşünmeliyiz değil mi? Adsense yerleşimini anlatmaktan ziyade size çok güzel bir örnek vereyim ona göre yerleşiminizi yapın.
    http://www.normoyun.com/oyun/smackdown-rey-mysterio.html
  • Anasayfa'da Yeni eklenen oyunlar ben buna indexlenmesi gereken oyunlar diyorum, çok oynanan oyunlar ben bunlara yüklendiğim ve sitenin ayağı olan oyunlar diyorum, rastgele oyunlar ve yine ben bunlara arada indexlenmeyen kalmasın diyorum ve 3'ü olmazsa olmaz diyorum.

En önemli kısımlar bunlar şimdilik. 2. kısımda ise yazılım kısmından ve genel bir toprlama yapacağım.

ahmetekinler

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
0
peki öngördüğün hit sayısı nedir ? ve zamanlama verebilir misin ?

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.