İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Nasıl silmem gerekiyor.

*siber*

0
İyinet Üyesi
Katılım
20 Temmuz 2005
Mesajlar
2,014
Reaction score
1
Konum
about:blank
form dan gelen mesajlardaki < > büyük - küçük'tür ün arasındaki tüm yazıları ve kendilerinide silmek istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim bir yol gösterirmisiniz ?
 
B

Baria

Misafir
$yazim = $_POST["yazim"];
$yazim= addslashes ($yazim);
$yazim= htmlspecialchars ($yazim);
 

*siber*

0
İyinet Üyesi
Katılım
20 Temmuz 2005
Mesajlar
2,014
Reaction score
1
Konum
about:blank
$yazim = "< fsdfkşlsdkf = fsdjkfkjsdlfk j 50> egale";

$yazim = $_POST["yazim"];
$yazim= addslashes ($yazim);
$yazim= htmlspecialchars ($yazim);

echo " aha $yazim ";

sadece aha çıkıyor. Oysaki egale yazısının da gelmesini istiyorum ben
 

zbahadir

0
İyinet Üyesi
Katılım
19 Mart 2006
Mesajlar
2,416
Reaction score
0
Konum
Trabzon
Çok özel tanımlama yapmak istiyorsanız php fonksiyonu ereg_replace kullananabilirsniz.

PHP:
$yazim = "< fsdfkşlsdkf = fsdjkfkjsdlfk j 50> egale";

ereg_replace(“<”, ”yerine bunu yaz veya boşluk bırakın”, $yazim );

bu sadece bir örnektir, değiştirilmesini istediğiniz alanları bir dizide tanımlayarak bütün belgeyi yeniden düzenleyebilirsiniz.
 

hdogan

0
İyinet Üyesi
Katılım
14 Ekim 2004
Mesajlar
693
Reaction score
2
Konum
Ankara
*siber*' Alıntı:
$yazim = "< fsdfkşlsdkf = fsdjkfkjsdlfk j 50> egale";

$yazim = $_POST["yazim"];
$yazim= addslashes ($yazim);
$yazim= htmlspecialchars ($yazim);

echo " aha $yazim ";

sadece aha çıkıyor. Oysaki egale yazısının da gelmesini istiyorum ben
"yazim" degerini direkt atayamazsin, POST metodu ile gondermen gerekir calistigini gormek icin. Deneme icin $yazim = $_POST["yazim"]; kismini gecici kapatip deneyebilirsin yukardaki ornegi.
 

Raiden

0
İyinet Üyesi
Katılım
13 Ocak 2005
Mesajlar
339
Reaction score
0
preg_match_all("/.*?<(.*)>.*?/is",$kaynak,$deger);

print_r($deger);
 

*siber*

0
İyinet Üyesi
Katılım
20 Temmuz 2005
Mesajlar
2,014
Reaction score
1
Konum
about:blank
Raiden' Alıntı:
preg_match_all("/.*?<(.*)>.*?/is",$kaynak,$deger);

print_r($deger);

bunda arraya düşüyor [0] => < fsdfkşlsdkf = fsdjkfkjsdlfk j 50> ) zaten küçük büyük ün içinde. Şöyle tam bir örnekle açıklayacak bir varmı ?
 

iyinet

Root
Admin
Hosting Firması
Katılım
2 Eylül 2002
Mesajlar
5,028
Reaction score
65
Konum
Sakarya
PHP:
$yazim = "< fsdfkslsdkf = fsdjkfkjsdlfk j 50> egale< fsdfkslsdkf fsdfsdfsfsdlfk j 50> megale";
$yazim = preg_replace("/<.*>/U","",$yazim);
echo $yazim;
 

*siber*

0
İyinet Üyesi
Katılım
20 Temmuz 2005
Mesajlar
2,014
Reaction score
1
Konum
about:blank
iyinet' Alıntı:
PHP:
$yazim = "< fsdfkslsdkf = fsdjkfkjsdlfk j 50> egale< fsdfkslsdkf fsdfsdfsfsdlfk j 50> megale";
$yazim = preg_replace("/<.*>/U","",$yazim);
echo $yazim;


egale< fsdfkslsdkf fsdfsdfsfsdlfk j 50> megale aldığım çıktı. Buda değil.
 
B

Baria

Misafir
bunu dene

$yazim= addslashes ($yazim);
$yazim= htmlspecialchars ($yazim);

birde formda gelen post değişkenin adı ne?
 

*siber*

0
İyinet Üyesi
Katılım
20 Temmuz 2005
Mesajlar
2,014
Reaction score
1
Konum
about:blank
Olmuyor. form u geçtim boş verin benim bir metinim var bu metinin içindeki html karakterlerini silmek istiyorum. Olay bu. Sadece text leri çıktı olarak almak istiyorum.


$metin = "<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-9">
<title>Benim sitem</title>
<a href="http://www.site.com">Ana Sayfa</a><br>
</html>";

Burada bold ile belirttiğim yerleri almak istiyorum sadece.
 

iyinet

Root
Admin
Hosting Firması
Katılım
2 Eylül 2002
Mesajlar
5,028
Reaction score
65
Konum
Sakarya
*siber*' Alıntı:
Olmuyor. form u geçtim boş verin benim bir metinim var bu metinin içindeki html karakterlerini silmek istiyorum. Olay bu. Sadece text leri çıktı olarak almak istiyorum.


$metin = "<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-9">
<title>Benim sitem</title>
<a href="http://www.site.com">Ana Sayfa</a><br>
</html>";

Burada bold ile belirttiğim yerleri almak istiyorum sadece.

PHP:
$metin =<<<EOL
<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-9">
<title>Benim sitem</title>
<a href="http://www.site.com">Ana Sayfa</a><br>
</html>
EOL;
$metin = preg_replace("/<.*>/U","",$metin);
echo $metin;

Ciktisi:

Benim sitem Ana Sayfa
 

Caesar

0
İyinet Üyesi
Katılım
5 Haziran 2006
Mesajlar
1,894
Reaction score
7
al birde bunu dene;
PHP:
<?
$yazi= "<hahahahahaha ahahahha> tamamdir";
$yazi=ereg_replace("<","<!--",$yazi);
$yazi=ereg_replace(">","-->",$yazi);
echo $yazi;
?>
çıktısı "tamamdir" olacaktir.
 

*siber*

0
İyinet Üyesi
Katılım
20 Temmuz 2005
Mesajlar
2,014
Reaction score
1
Konum
about:blank
Ceaser senin yaptığında mantıklı hiç aklıma gelmedi :) ama iyinet in ki daha pro ve onu kullanmak daha mantıklı sanırım.
 

Caesar

0
İyinet Üyesi
Katılım
5 Haziran 2006
Mesajlar
1,894
Reaction score
7
fazla yuklu database lerde preg_match sorgyu cok yavaşlatacaktır hıza onem verenler yukarıda verdiğimi kullanabilirler.
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

seo ajansı , sosyal medya yönetimi
Üst