İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

nczn sözlük v1.0

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

TNT

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
edit:...

Dün butonumuz çalışmıyor..

yardım edebilecek arkadaşların yardımını beklemekteyiz..

ben yapmam yardım nedir diyorsanız ..üücretinide verebiliriz :)

teşekkürler

_MuCaHiD_

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
tnt ilk kurulumda cıkan gri ekran problemini nasıl açtığını soylersen sevinirim :(

TNT

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
sunucu sahibine söyle

register globals on yapsın ..

dün butonuda çalışıyor mutluyuz :)

Caesar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
7
arkadaşlar ben teknik destek vermiyorum lütfen bu konuda özel mesaj atmayınız. sadece şu şekilde teknik destek vermekteyim.

1. Mysql optimizasyonları: hız 20 kat artıyor. cpu kullanımı minimuma iniyor.
2. Güvenlik yamaları
3. Bir kaç istatistiki değer.
4. Var olup çalışmayan yerleri yama

Bu işler için 200 ytl alıyorum. "Destek" şeklinde mesaj atacaklar lütfen bunu göz önünde bulundursun.

tiva

0
İyinet Üyesi
Reaction score
5
Bir scriptin yazarı tarafından aylardır, kullanımında dış müdahalelere açıkları olduğu bilinerek (open source paylaşım etik kurallarına da uygun olduğunu sanmıyorum) paylaşması yakışıksız bir harekettir, en son mesajında da yazarının bunun için ayrıca ücret talep etmesi (bir anlamda insanları kandırmak ve talep yaratmaktır, başlığı açarken ne açıkları olduğunu dahi belirtmemiş) ise de ayrı bir yakışıksız durumdur.

Caesar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
7
1. ben kimsenin özel programcı değilim ücret istemek en doğal hakkım.
2. bu scripti ben dağıtmadım satmış olduğum bir kişi dağıttı kullananlardan hiç kimse gelip kullanabilirmiyiz şeklinde bana sormadı.
3. durum böyle olunca ben bu açıkları yamamamda kapatmamda
4. bu durum çok gücüne gitmiş gibi. buyur sen daha iyisini yap onu dağıt.
5. open source etiği demişsin, bu etiği zerre kadar anlamadığın ortada.
6. senin ile ilgili son diyalogumdur. bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan insanlarla pek fazla içli dışlı olmak istemiyorum.

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Bir güvenlik açığı varsa ücretsiz olarak link verdiğin programın, bunu belirtmen gerekiyor. Kimseye ücretsiz iş yapmayabilirsin, ama bunu alıp bilmeden sunucularına kuracak insanlar var. Ben felsefe bilip bilmediğimden emin değilim ama open source programlar da bunun için arada güncelleniyor stable, beta, edge releaseleri var. Herkes barındıracağı riske göre istediği sürümü yüklemekte özgür, orada belirtiliyor.

Mywedding

1
İyinet Üyesi
Reaction score
96
ben optimizasyon yaptırdım, ellerine sağlık , şimdi sitelerim jet hızında ve mysql hiçte yormuyor:) teşekkürler

not:benimki sözlük scripti değildi.başka, ayrıca yüzde20 iskonto almıştım .

Caesar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
7
Bir güvenlik açığı varsa ücretsiz olarak link verdiğin programın, bunu belirtmen gerekiyor. Kimseye ücretsiz iş yapmayabilirsin, ama bunu alıp bilmeden sunucularına kuracak insanlar var. Ben felsefe bilip bilmediğimden emin değilim ama open source programlar da bunun için arada güncelleniyor stable, beta, edge releaseleri var. Herkes barındıracağı riske göre istediği sürümü yüklemekte özgür, orada belirtiliyor.

bana hergün bir ton özel mesaj geliyordu script nerede cart nerede sen destekliyor musun? sorularına karşı.

"ben dağıtmamış olmama rağmen, desteklemekten başka çarem yok sanırsam kullanın buyrun" demek ten sıkıldım ve foruma açtım gören bana mesaj atmasın diğe.

ben buna hiç bir zaman hazır demedim mesajları okuyun öyle yorum yapın cocuk gibi yorum yapmayın geliştirmeye açık diyorum.

eğer bunu ben yayınlamı olsaydım zend ile şifrelerdim geliştiririp upgrade şansı tanırdım.

daha fazla yorum yapmayın dileyen kullanmaz

not: birazda siz birşey yapın dağıtın allah aşkına ahkam kesmeyi bırakın. sürekli ahkam kesen insanlar görüyorum ama icraat sıfır.

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Ahkam kestiğim yok. Çok basit birşey söyledim, verdiğin birşeyin, bu program, link, herhangi birşey olabilir, yükleyen kişilere bir problem yaratma ihtimali varsa, bunu da altına not olarak düşüp böyle birşeyi var, isteyen kullanır isteyen kullanmaz yazsan iyi olur dedim. O rahatsız olduğun onlarca çocukca mesajı da almazsın böylece. Mesela bu mesajdaki ikinci post, "bu heklenebilen açığı olan script mi" mesajı şimdi orada olmazdı..

Bunu söyleyebilmek için herhangi bir konuda icraat yapmam gerektiğine inanmıyorum, çok basit bir etik not benim bahsettiğim. Kaldı ki aynı evde kalmadığına veya sürekli sohbet hailnde olmadığına göre asıl senin kimin ne icraat yaptığı konusunda ahkam kesmene gerek yok.

GaLadRe

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
angelo sözlük yazsın bize :) Şaka bir yana bu sözlük nacizanebilgi.com dakinin aynısımıdır yada şöyle sorayım Caesar ücretli optimize edilince aynısı oluyormu ?

D

DirtyZen

Misafir
bu scripti 2 gün önce kurdum www.antisourtimes.org bi kaç ekleme yaptım. orjinal e$ki sözlükde konu açıldı aynı gün baya yazar geldi fakat scriptte açık olduğu için birisi! admin ayarları ile oynuyor. açığı olan bir şeyi paylaşmak doğru değildir ama altında senin adının yazdığı bir scripte ki ilerde bu yolla sana müşteri kazandıracak bir şeye kayıtsız kalamazsın. açık bulunup düzeltilir. tmm çok güzel birşey yapmışsın. teşekkürler. artık neyse parası bulup düzgününü satın alırız inşallah.

http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=antisourtimes
http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?id=10476950

Gamend

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
atıp tutmayın process.php diye bir şey yok. birazcıkta kendiniz geliştirin arkadaşlar ben kimsenin özel programcısı değilim onun için saçma sapan mesajlar atmayın. geliştirin kullanın.

Kimseyi azarlamaya gerek yok. Adam bir hata görmüş ya da kendisi bir hata yapmış. Ama böyle sert çıkmaya hiç gerek yok arkadaşım. Madem bir iyilik yapıyorsun, bunu milletin başına kakarak yapma. -ki bedava dağıtılan bir script ve açık kaynak kodlu yazılmış. Baştan hatalı bir script dağıtılıyorsa bu kullananın suçu mudur yoksa dağıtanın ihmali midir? Ona bakarsan phpbb'dekilerde kimsenin özel programcısı değil, lakin açıkları kapatıyor ya da baştan o kadar belirgin açıkla dağıtmıyor. (phpbb sadece bir örnek, piyasada milyon tane örnek verebileceğim script var.)

D

DirtyZen

Misafir
ihmal diye birşey yok bilerek yapılan birşey ihmal değildir. kanatimce bu açığın ne olduğunu söylemesi gerekir yada kaça kapatacağını.

Raiden

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
kodlar kendisine ait mi diye bir sorsanız.. neyse :)

Caesar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
7
bu scripti 2 gün önce kurdum www.antisourtimes.org bi kaç ekleme yaptım. orjinal e$ki sözlükde konu açıldı aynı gün baya yazar geldi fakat scriptte açık olduğu için birisi! admin ayarları ile oynuyor. açığı olan bir şeyi paylaşmak doğru değildir ama altında senin adının yazdığı bir scripte ki ilerde bu yolla sana müşteri kazandıracak bir şeye kayıtsız kalamazsın. açık bulunup düzeltilir. tmm çok güzel birşey yapmışsın. teşekkürler. artık neyse parası bulup düzgününü satın alırız inşallah.

http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=antisourtimes
http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?id=10476950

arkadaşlar geliştirin kullanın lütfen bana böyle şöyle demeyin ya da kullanmayın. phpbb ile benzeştiren kişi ben dağıtmıyorum bu scripti? bir önceki mesajlarımı okumadığını var sayıyorum. geliştirin kullanın diyorum.

her ay php de bir çok bug çıkıyor rasmus lerdorf mu güncelliyor hayır. halk güncelliyor. açık kaynak bu. düzenlesin birisi ahada düzenlenmiş hali bu desin. llütfen ama . dilerseniz hem düzenleyim sonra siz açın üstüne 500 adette hazır yazar göndereyim birde güzel bir db ayarlayım isterseniz. lütfen bıdı bıdı etmeyin düzenleyin ya da beyenmiyorsanız kullanmayın.

Caesar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
7
ilk mesajdaki dosyayı share pilottan kaldırdım ne haliniz varsa görün. istemesini bilmiyorsunuz. halbuki istemesini bilmesini bilen (bkz: vampircik.com) (bkz: iusozluk.net) 'i geliştirmiştim.

ayrıca http://www.sozlukmarmara.com bakın ne güzel geliştirmiş. dediğim gibi down. link kalktı mutluluklar dilerim.

iyinet

Root
Admin
Hosting Firması
Reaction score
66
Bu konu Caesar tarafindan biraz gerilmis, aslinda bu kadar gerginlige hic gerek yok.
Ama, ben yine de Caesar i bu konuda hakli buluyorum. Script yazan bir kisi olarak, emegin ne anlama geldigini iyi biliyorum.
Bu emek karsiliginda ucret istemek, yazarin en buyuk hakkidir.
Biz biraz da herseyin kolayina ve bedavasina alismisiz, sanirim artik biraz ozveri zamani geldi.
Caesar seni de biraz daha ilimli olmaya davet ediyorum, hiddetlenmeye hic gerek yok, her konu saygi cercevesinde halledilebilir.

GLadiatoR

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
ilk mesajdaki dosyayı share pilottan kaldırdım ne haliniz varsa görün. istemesini bilmiyorsunuz. halbuki istemesini bilmesini bilen (bkz: vampircik.com) (bkz: iusozluk.net) 'i geliştirmiştim.

ayrıca http://www.sozlukmarmara.com bakın ne güzel geliştirmiş. dediğim gibi down. link kalktı mutluluklar dilerim.
İnsanlar bazen iyiliği anlıyamıyor bu yüzden kasmaya gerek yok dostum..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.