İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Ne anlatmaya çalışmış acaba bu arkadaş

GaLadRe

0
İyinet Üyesi
Katılım
21 Haziran 2006
Mesajlar
784
Reaction score
0
Ben geçen sene godaddy den açıkartırma ile prli domainler alıyordum. Bugün uzatmıyacağım prsi 0 olan domainleri kontrol ederken, domaini düşüren eski sahibi aynı isimle bir blog açmış ve bişeyler yazmış. Baya olmuş yazalı fakat yeni farkettim. Domaini hiç kullanmadım çünkü prsi 2 ay sonra 0 olmuştu öyle bırakmıştım kenarda. Ama blogunda bunları yazmış arkadaş .

So, who would ever have thought that anyone would want DawnShears.com? I admit, I manage many domain names but can be a bit lazy when it comes to renewing my own. Since I’m using my name it’s not seemed likely that anyone would want to purchase my domain from under me. And “Dawn Shears” is a pretty unique name.

Seems I was very, very wrong…

I had meant to renew my DawnShears.com domain and it just slipped off my radar, somehow. Well, it seems that somebody in Turkey bought the domain out from under me the very day it went up for renewal. Whaaaa? So, take a look at DawnShears.com, now: www.DawnShears.com and you see a landing page (and where he swiped some of my keywords and actually has my name, there) links to his sites. What is happening is that he is using my keyword traffic on the search engines to drive clicks to his sites.

The part about him using my name, well, that’s infringement but I don’t think there is any easy way for me to do much about that. He’s in Turkey, for one. I did a WHOIS lookup to find his info and here it is:

Burada whois bilgilerini belirtmiş

So, this gives me an email address to contact him. it looks like he purchased the domain name and his hosting from GoDaddy, too, so GoDaddy may be able to help me if he refuses to stop using my name. There is even phone and fax numbers if I wanted to call Turkey.

For now, I sent an email out requesting that he provide a link to my new site if he was going to use my name in his site content. Otherwise, kindly remove my name from your site text.

Stay tuned…I’ll let you know if anything happens.
 

falsealarm

0
İyinet Üyesi
Katılım
2 Eylül 2007
Mesajlar
161
Reaction score
0
Hocam, tembelligime geldigi icin cumle cumle cevirmiyorum fakat, hanimefendi oncelikle baska birinin DawnShears.com'i istemesine sasirmis. Kendi domain isimlerinin yonetimini (yenileme, etc.) kendi yaptigi ve arada sirada tembellik ettigini soylemis. Ama kendi ismini kullandigi icin birinin domaini onun altindan cekecegini akil edememis (zeka yasi 4 olsa gerek).

Uzun lafin kisasi, durumdan sikayetci ama senin TR'de olmandan dolayi pek bir yaptirima sahip olmadiginin farkinda. Godaddy hosting kullandiginin farkina varmis ve domaini senden istediginde vermez isen, Godaddy vasitasi ile birseyler yapmak maksadinda (ama nafile Godaddy'nin mahkeme karari olmadan parmagini kimildatamayacagini bilmiyor).

Tabi kendi ismini tesciller (trademark) ise orasi baska o zaman bir sansi olabilir ama uzun is. Sen bir iki satir at, kibarca isterseniz cuzi miktara size satarim de. Eger cok fahis bir fiyat cekmez isen alacagindan eminim.
 

GaLadRe

0
İyinet Üyesi
Katılım
21 Haziran 2006
Mesajlar
784
Reaction score
0
Çok teşekkür ederim açıklaman için. 2 ay sonra domainin süresi bitiyor ve prsi 0 , uzatmayıda düşünmüyorum işimize yaramaz bu domain , bırakalım düşsün belki kendi alır :)

Ne zaman açıkartırmadan bir domain alsam birileri çıkıp bas bas bağırıyor biryerlerde ben hiç bir şey anlamadım bu işten :) Madem bu kadar önemli domainleri uzatmayı unutmasınlar :)
 

firar

0
İyinet Üyesi
Katılım
13 Ağustos 2004
Mesajlar
3,116
Reaction score
0
uzatmıcaksan ücretsiz ver kendisine biraz atıp tutmuş ama bilgisizliğinden kaynaklı

neyse gelelim üstteki çeviride belirtilmeyen bölüme ismini hala site içeriğinde kullanıyor olmandan rahatsız olmuş bu sebeplede sana mail atmış eğer kullanmaya devam ediceksen ismimi en azından yeni siteme bir link verebilirmisin diye..
 

mixcat

0
İyinet Üyesi
Katılım
2 Mart 2008
Mesajlar
315
Reaction score
0
Konum
istanbul
domain icerigi ve whois bilgiler su an sanki onun uzerinde gibi gosteriyor. Ne oldu bu domain sahibine verildi mi ?
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst