İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Ne yapmalıyım ?

menes

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
akşam ezanı okundu acilen hemen yolun karşısındaki akrabamıza iftara davetliyiz..
Atladık arabaya eşim ablam kardeşlerim..
normal şehir içi yolda 70-80 km ile gidiyorum.Arkamdan birisi önüme geçemk için sinyal
yakıyor .Baktım önümdede araç var yol versem önü kapalı hem süratliyim şehir içine göre vermedim.Baktım ısrar ediyor elimi çıkartıtm camdan önümdek iarabayı gösterdim sinirli bir şekilde .. Herneyse vazgeçti sandım ..5 -6 sn geçmedi sanırım yanımdan hızla geçip önümde durdu ,arabayı zor topladım.içinde 11 aylı kbebeğim var hamile ablam var sinirim tepeme çıktı .. adam çıktı arabadan bide ne göreyim aynı apartmanda oturuyorz adam trafik polisi..
Herneyse geldi ne yapıyorsun ?
sen ne yapıyorsun dedim bu yolda bu hızla gidilirmi
tabi eleman polis ya bağırıyor.
Dediki sanane arkadaki yol istiyorsa yol vreceksin .
Ben - önümde araba var görmüyormusun? Zaten hızım belli bende hızlı gidiyorum niye verim ?
adam - bak komşuyuz sinirimi bozma falan filan söyledi
- ben sen benim sinirimi bozma
Arkadan ablam adamın tanımıyor demekki adam bilmiş bilmiş konuşunca sen polis misin dedi
hayvan gibi bağırarrak evet polisim dedi..
Sonra baktı yapacak bişey yok mesleğinin arkasına sığındı ver evrakları dedi bende dedim ceza yazacak bi yazsın görelim haksız yere ne yazacak şikayet ederim diye düşünüp hışımla çıkartıım ruhsatı verdim.
Arabasına gitti dedim tuttanak tutmak için ibşey getirecek herhalde çekip gitti gaza basıp..
Herneyse bizde iftarımza gittik terbiyesizle terbiyesiz olmamak için.
Tabi bunlar olurken adamın arabası elbisesi sivil.Yani polis arabası olsa ne olursa olsun yol verirdim..
Normal yolda beni hızlı gitmeye zorlaması , hatasuını düzeltmeye çalışmama rağmen arabanın sağından süratle geçmesi, arabanın önünde sol şeritte aniden durup ailemin ve benim can güvenliğimi tehlikeye atması ,ablama hakaret etmesi , hayvan gibi bağırarak konuşup 11 aylık bebeğimi ruh sağlıgını etki etmesi ..
Görevini haksız yere kullanması..
Gibi sebeplerden dolayı ne yapabilirim ?
Aramızda avukat varsa bir yol gösterebilir mi?
Ayrıca banner hazırlayıp ayrıca yerel haber sitelerinde yayınlatacağım ve kendim sitelerimden oraya hit çekeceğim direk haberle alakalı ..
Aranızdan destek olmak isteyenler olursa sevinirim.
Adamın kaçıncı katta oturduğunu bilmediğim için simini vs bilmiyorum parktada arabası yoktu.İsmini alıp ne gerekiyorsa yapacağım.
Polis olması ona külhanbeyliği yapma hakkı vermiyor . Bu olaylar zaten tv lerde gördüğümüz gibi defalarca yaşandı herkes haddini bilsin değil mi?

Cagatay

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
herkes mevkisini bilecek diyoruz hep :)
adını soyadını ve alabilirsen sicil numarasını alıp görev yaptıgı emniyet müdürlügüne başvurabilirsin, emniyet müdürüyle birebir görüşebilirsin.
il olarak neredesin?

CaLViN

0
İyinet Üyesi
Reaction score
63
Sonra baktı yapacak bişey yok mesleğinin arkasına sığındı ver evrakları dedi bende dedim ceza yazacak bi yazsın görelim haksız yere ne yazacak şikayet ederim diye düşünüp hışımla çıkartıım ruhsatı verdim.
Arabasına gitti dedim tuttanak tutmak için ibşey getirecek herhalde çekip gitti gaza basıp..
lakin önce şahsı bulmanız gerekmekte.
bağlı olduğu karakola gideceksiniz.
komiserle görüşeceksiniz.
yanınızda eşinizi ve ufak bebeğinizi götürmeyi unutmayın.
hakkında soruşturma başlatılmasını bile isteyebilirsiniz.
ruhsatınızı sivil olarak aldığını ve çekip gittiğini hatırlatmayı unutmayın.

Zanza

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Aramızda polis varsa alınmasın ama oldum olası polisleri sevmemişimdir. Keşke evrak vermek yerine gel merkeze gidelim deseydin. Geçen benzer bir olay arkadaşımın başına geldi. Hadi merkeze gidelim ne yapıyorsan orda yap diyince Polisde bu kadar kendine güvendiğine göre heralde senin tanıdıkların var merkezde bas git başıma iş aşma demiş :)

Cagatay

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
abi bu ülkede yapılacak işlerin geneli hatta birçoğu torpil ve çevreye baglıdır.
Çok şeye canlı şahidim kendimden.
Senin o emniyet müdürlügünde yada yüksek makamlarda tanıdıgın olsa gideceksin böyle böyle bir aracı olurmusun dersin evrakların eve kadar gelir ve özür dilerler buna eminim ama mağdursun ve ankarada dayın yok, ozaman yapman gereken emniyet müdürüyle olmadı kaymakam felan var ise onlarla görüsmelisin, olayı dogru olarak anlatırsan birileri yardımcı olmaya calısacaktır.
kaymakama git dememden kasıt emniyet kaymakamlıktan emir alır.

menes

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Adanada yaşıyorum.
Yazıda belirtiğim gibi adamla aynı apartmanda yaşıyoruz yani ismini ve arabasını plakasını alacağım.
Konuyu bi kaç yere daha açtım emniyet yerine valiliğe başvurmamı söylediler.
Eşimi ve bebeğimi yanımda götürüp onları göstermeye ne gerek gerekirse mahkemede şahit olarak göstermek için eşimi kardeşimi ve ablamı götüreceğim.
Tavsiyesi, fikri olan ?

CaLViN

0
İyinet Üyesi
Reaction score
63
Adanada yaşıyorum.
Yazıda belirtiğim gibi adamla aynı apartmanda yaşıyoruz yani ismini ve arabasını plakasını alacağım.
Konuyu bi kaç yere daha açtım emniyet yerine valiliğe başvurmamı söylediler.
Eşimi ve bebeğimi yanımda götürüp onları göstermeye ne gerek gerekirse mahkemede şahit olarak göstermek için eşimi kardeşimi ve ablamı götüreceğim.
Tavsiyesi, fikri olan ?

valiliğe felan gerek yok inanın.
sadece bağlı bulunduğu karakol komiserine gitmeniz yeterli.

Cagatay

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Sicil numarasını ve adını soyadını ögrenirseniz sanırım yardımcı olabilirim.
semt olarak neresi adanada?

cakirx

0
İyinet Üyesi
Reaction score
8
gerçekten üzücü bir olay. Devletin ona bizi korusun düzeni sağlasın diye verdiği yetkiyi o insanları küçük düşürmek için kullanıyor. Bir çok polisimiz bunu mağrifet olarak görmeside ayrı bir üzüntü. Arkadaşların dediği gibi gerekli mercilere başvurursan hakketiği cezayı alıcaktır.

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Valla hayatımızın bir döneminde mutlaka hepimiz bu tarz bir bürokratik faşizm veya meslek sahibi olmuş şehir magandası ile cebelleşiyoruz. Bu ülkemizin havasında, suyunda, toprağında ve de nesillerden gelip geçen DNA'sında mevcut. Mutsuz toplumda insanlar böyle düdük mevzulardan birbirlerini kırarlar. Onlarla savaşmaya çalışmak ancak değirmene saldıran don kişot olmaya benzer, bir daha olmamasını dileyip hengamede yaşamaya devam edersin. Bu ülkenin yazılı olmayan kuralı bu.

Ayrıca bazı şehirlerde üzülerek söylemeliyim bu kroluk, magandalık daha bir had safhada. Kardeşim alınmasın ben de Mersin'liyim aslen, ama Adana civarı da bu konuda pek hatrı sayılır illerimizden :)

menes

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Adana huzurevi karşısında oturuyorum.
pazartesi valiliğe gideceğim. Yazılacak dilekçede kabaca mı olayı anlatayım tüm hatlarıyla mı ?
Tecrübesi olanlar varsa bürokrasik olarak yapılacakları sıralarlarsa sevinirim.

webrlis

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
geçmiş olsun dostum bu tarz olaylar herzaman başımıza gelir.

sorunu hukuki.net te sorarsan orda sana daha çok yardımcı olurlar.
en azın yapman gereken yasal işlemleri filan bizden daha iyi bilirler.

hakkını mutlaka sonuna kadar ara bu yaptığını adamın yanına kar bırakma

xxxx

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Yazılacak dilekçede kabaca mı olayı anlatayım tüm hatlarıyla mı ?
.

wallahi genelde polis tutanakları senin yukarıda olayı anlattığın şekilde oluyor.o şuradan geldi şu böyle dedi.yani bence yukarıda ki yazı tutanak için uygun gibi görünüyor.

Stain

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Öyle durumlarda ben arabadan genellikle baston kilitle veya levyeyle iniyorum. Arabadan inmeden önce kabadayı kesilen inince nedense tepki veremiyor :) ama haksız olduğum yerde de özürümüde dilerim orası başka. Geçmiş olsun..

ByRON

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
Öncelikle Gecmis olsun.

Polislerle bilgi alıs verisi her zaman yapan biriyim. Polis kendine yardımcı olanı daha cok sever . (Genellikle onları Korurlar)

Sen en iyisi sicil numarasına gerek kalmadan emniyet amirliğine git ismini soy ismini ve önünde durdugu arabanın plakasını vererek olayı bildirebilirsin. Unutmayın ki Polis Sorgu yapar ama Sorgulanırda...

Holokost

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
geçmiş olsun Enes abi
bu polis ne polisi trafik mi narkotik mi ? Neci biliyor musun ?

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.