Daha once bu tarz konularda birkac kez yazmistim. Art niyet aramadan okudugum icin, tamamen art niyetsiz bir sekilde ben de bir oneri yapmak istiyorum. Keramet yonetici olmaktan geciyorsa ve bu yetkiyi su anki yoneticilerden daha iyi kullanacagina inanan, daha yenilikci projeleri olan arkadaslar varsa
sepulchral nickine ozel mesajla bunu bildirerek ilk adimi atmis olur. Eminim ki gerekeni yapacaktir. Bu misyondaki bir arkadasa hic kimsenin muhalefet tavri koyacagini sanmiyorum. Su an varolan yonetim kadrosu ve kemiklesmis diye tabir ettigimiz iyinet kullanici grubuda destek verecektir. Elestirme isini herkes yapabilir. Fakat cozum onermektir aslolan maharet.
Yonetimde yer alan arkadaslarin bir cogunun ozverili ve samimi dusuncelerine sahit olmus biri olarak, yaptigin elestirilerin biraz agir oldugunu dusunuyorum. Fakat her elestiri gibi dogruluk payi olabilecegini goz onunde bulundurarak bir ustteki paragrafi bir kez daha gozden gecirmeni oneriyorum.
"Üyeler durumdan şikayetçi, Yöneticiler memnun(!)" denmis. Acikcasi evet, ben iyinet forumlarinda kufur ve absürt olmadigi icin memnunum. Birbirine kufur etmeyen kullanicilar, gruplasma geregi duymayan yoneticiler, mesajlarda samimiyeti hissettiren insanlar.. kisaca bizler variz. Hitin dusmesi yada dusuk kalmasina gelince.. Kapali kalinan donemde diger alternatifler yukselise gecti. Hit konusundaki yetersizligin su andaki sorunlarin temelinde (BENCE) bu olay yatiyor. Fakat hitin az olmasindan rahatsiz olma konusunda ilk hak
@iyinet'dir. Sonucta forumun tum giderleri ile ilgilenen kisi o. Ve ben bugune kadar, bu konuda bir serzenisine rastlamadim. O yuzden hit konusunu neden dert ediyoruz pek anlamiyorum.
NeFuSa'ninda degindigi gibi,
@iyinet'in derdi hit olsaydi eminimki daha farkli cozumler denerdi. Kaldi ki, yuksek hitli oldugu iddia edilen sitelerden birine, sevdigim bir kardesimin hesabi ile giris yaptim. Ve birbirlerine edilen kufur ve hakaretleri gordum. Sebebi ne olursa olsun o hakaretlerin hedefi olmak istemezdim. Ve Allah akil fikir verdigi surece olmayacagim da. Oyle bir ortamda bulunmayacagim.
Angelo'nun php cevaplarini,
Loi'nin tatli sert mesajlarini,
peep ve samimi arkadaslarinin karsilikli yazismalarini,
Ozcan'in aile babasi tadindaki paylasimlarini ve nicklerine bu paragrafta yer veremeyecegim bircok degerli insan ve yazilari.. Bu forumda gormekten mutlu oldugum seyler hala buradalar.
Son olarak onemle, samimiyetle rica ediyorum. Hakli yada haksiz yeterince elestiri aldik. Ve her elestiride farkli cozumler arandigina ben sahit oldum. Elestiriyi yine yapalim. Hatta yerden yere vurmakta serbest olsun. Ama bunlari yaparken, elestiriye sebep olan konularda elle tutulur veriler ve cozumleri de masaya koyalim. Bu cozumlerin hayata gecmesi icin yoneticilik gerekiyorsa,
sepulchral ve/veya
iyinet nicklerine ulasmaniz yetecektir diye dusunuyorum.
Bu mesajda biraz uzun oldu farkindayim. Yazacagim varmis
Bu vesile ile hepinizin bayramini kutlamak isterim. Hayirli bayramlar.