İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Neden Konular Baltalanıyor?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

beceriksiz_acemi

0
İyinet Üyesi
Katılım
27 Aralık 2005
Mesajlar
4,796
Reaction score
16
Konum
-Adsense-
link değişim bölümünü göre bilmek için link değişim grubuna girmek gerekiyor ve mesajları artık ana sayfada gözükmediği için pasif kaldı. Üyelere gelincede süreklilik bir türlü sağlanamıyor. Bir ara
selim61 ,beceriksiz_acemi, Angelo çok yazı yazıyordu sonra bunlar durdu bu sefer
ploop peep nefusa yazmaya başladı sonra onlar durdu
wpturkiye YellowMoon whmdestek byron yzamaya başladı sonra onlar durdu
gokhan19 Ozcan yamayok draga yazmaya başladık sonra onlar durdu
şimdide en çok i.ari Forza_FB bilgi rextor yazıyor aralarda atladıklarım için özür sırayıda belki yalnış yazmış olabilirim. Sadece bütünlük bir türlü sağlanamıyor.

Ozcan teşekkür ederim nezaketin için.
 

NeFuSa

0
İyinet Üyesi
Katılım
27 Aralık 2006
Mesajlar
1,414
Reaction score
15
Konum
İstanbul
i.ari takip ettiğim kadarıyla üretken ve yoğun web temposu içerisinde.
Stresli, duygusal, sinirli bir anında denk gelmiş olabilir.
Bunun etkisi altında bazı sözler sarfetmiş olabilir. Büyütmemek gerekir.
İyinet'i ayrıca başka forumlarla da karıştırmamak gerekir, her forumun misyonu farklıdır.
İyinet hiti ön plânda tutmak isteseydi zaten çalışmalar o yönde olurdu, ancak amaç kaliteli ortamı mümkün olduğunca stabil tutabilmek.
Demirbaş diye tabir ettiğimiz üyeler zaten halâ forumdalar. Demek ki misyon işliyor.
Ben buraya mesaj yazarken aldığım hazı, hiçbir forumdan alamıyorum mesela. :)
 

wesc

1
İyinet Üyesi
Katılım
1 Haziran 2008
Mesajlar
2,223
Reaction score
12
Tartışan kişilerin hepsi eski ve foruma faydası dokunmuş kişiler. Problemimizi bağırıp çağırarak çözemeyiz. Sorun nedir tam olarak acaba?
 

Angelo

0
İyinet Üyesi
Katılım
13 Aralık 2004
Mesajlar
9,603
Reaction score
111
Konum
AZ
Iyinet'in hitinin düşmesinin sebebi buradaki anlayıştır. A, B veya C yöneticisinin suçu değil. Burası çocuk parkı değil, insanların birbirlerine sataşabileceği, küfür edeceği, saygısız bir şekilde kibirlenecekleri bir yer de değil. Burada ufak tefek tartışmalar da çıksa, üyelerin hepsi birbirlerine saygılı, terbiyeli insanlar. Aksi şekilde davrananlar bu forumda barınamaz, barınamadı. Ben Loi ile hatırlıyorum 2-3 sene önce siyasi konularda deli gibi tartışırdım,ne oldu şimdi ikimiz de burdayız, bir problemimiz yok. Başka bir forumu örnek verdin diye yazıyorum bunları, yoksa kimsenin hareketi beni ilgilendirmez. Çokluğun bazı durumlarda ne olduğunu istersen burda yazmıyım, ama bi şekilde buradaki kitle bunu seçti, herkese üyelik açıp günde 200 yeni konu açılsa ama orası gibi olsa kimse de mutlu olmazdı, en çok da şikayetçi olanlar.

Zaman zaman senin gibi böyle yazanlar oluyor, hatta forumda admin ben iken de, bu herif gitsin iyinet bunun yüzünden geri duruyor diyen de çok insan oldu. Bak ben yapmıyorum artık görev, eskisi gibi konulara mesaj da yazmıyorum. Ama değişen bir şey yok. Şimdikiler için de aynı şey geçerli olacak.

Bir de bu küstüm oynamıyorum tavrı gerçekten garip, herkesten daha çok paylaştım dediğin için senin başlattığın mesajlara baktım son 2 aydaki, %70'i Google'de 10 saniye içinde cevabını bulabileceğin sorular, geri kalanları adwords ve link değişimi, bir tane birşey paylaşmışsın. Tabi ki başka insanların konuları altında birşey varsa bilemem. Seni yargılamak için de yazmıyorum, kimseye birşey yazmak gibi bir zorunluluğun yok yanlış anlama, ama öyle modlardan çok şey paylaştım gibi bir durum gözükmüyor üzgünüm. Zaten bu ben paylaştım sen paylaşmadın biraz çocukca bir tartışma ama söyledin diye söylüyorum.

Link değişimi öbür tarafta senin için daha faydalı oluyursa orada yaparsın zaten, oranın amacı farklıdır, buranın amacı farklı. Herkesin beklentisi, verebilecekleri ve heryerden alabilecekleri aynı olamaz.

Sonuç olarak burada en hararetli tartışmalara giren insanlardan biri olarak değmez diyorum, uğraşılacak işler değil, boş yere herkes birbirine sinirleniyor, herkes kendinin haklı olduğunu düşünüyor, iş uzuyor.
 

MoD

0
İyinet Üyesi
Katılım
8 Nisan 2005
Mesajlar
1,722
Reaction score
2
Konum
Bursa
Daha once bu tarz konularda birkac kez yazmistim. Art niyet aramadan okudugum icin, tamamen art niyetsiz bir sekilde ben de bir oneri yapmak istiyorum. Keramet yonetici olmaktan geciyorsa ve bu yetkiyi su anki yoneticilerden daha iyi kullanacagina inanan, daha yenilikci projeleri olan arkadaslar varsa sepulchral nickine ozel mesajla bunu bildirerek ilk adimi atmis olur. Eminim ki gerekeni yapacaktir. Bu misyondaki bir arkadasa hic kimsenin muhalefet tavri koyacagini sanmiyorum. Su an varolan yonetim kadrosu ve kemiklesmis diye tabir ettigimiz iyinet kullanici grubuda destek verecektir. Elestirme isini herkes yapabilir. Fakat cozum onermektir aslolan maharet.

Yonetimde yer alan arkadaslarin bir cogunun ozverili ve samimi dusuncelerine sahit olmus biri olarak, yaptigin elestirilerin biraz agir oldugunu dusunuyorum. Fakat her elestiri gibi dogruluk payi olabilecegini goz onunde bulundurarak bir ustteki paragrafi bir kez daha gozden gecirmeni oneriyorum.

"Üyeler durumdan şikayetçi, Yöneticiler memnun(!)" denmis. Acikcasi evet, ben iyinet forumlarinda kufur ve absürt olmadigi icin memnunum. Birbirine kufur etmeyen kullanicilar, gruplasma geregi duymayan yoneticiler, mesajlarda samimiyeti hissettiren insanlar.. kisaca bizler variz. Hitin dusmesi yada dusuk kalmasina gelince.. Kapali kalinan donemde diger alternatifler yukselise gecti. Hit konusundaki yetersizligin su andaki sorunlarin temelinde (BENCE) bu olay yatiyor. Fakat hitin az olmasindan rahatsiz olma konusunda ilk hak @iyinet'dir. Sonucta forumun tum giderleri ile ilgilenen kisi o. Ve ben bugune kadar, bu konuda bir serzenisine rastlamadim. O yuzden hit konusunu neden dert ediyoruz pek anlamiyorum. NeFuSa'ninda degindigi gibi, @iyinet'in derdi hit olsaydi eminimki daha farkli cozumler denerdi. Kaldi ki, yuksek hitli oldugu iddia edilen sitelerden birine, sevdigim bir kardesimin hesabi ile giris yaptim. Ve birbirlerine edilen kufur ve hakaretleri gordum. Sebebi ne olursa olsun o hakaretlerin hedefi olmak istemezdim. Ve Allah akil fikir verdigi surece olmayacagim da. Oyle bir ortamda bulunmayacagim.

Angelo'nun php cevaplarini, Loi'nin tatli sert mesajlarini, peep ve samimi arkadaslarinin karsilikli yazismalarini, Ozcan'in aile babasi tadindaki paylasimlarini ve nicklerine bu paragrafta yer veremeyecegim bircok degerli insan ve yazilari.. Bu forumda gormekten mutlu oldugum seyler hala buradalar.

Son olarak onemle, samimiyetle rica ediyorum. Hakli yada haksiz yeterince elestiri aldik. Ve her elestiride farkli cozumler arandigina ben sahit oldum. Elestiriyi yine yapalim. Hatta yerden yere vurmakta serbest olsun. Ama bunlari yaparken, elestiriye sebep olan konularda elle tutulur veriler ve cozumleri de masaya koyalim. Bu cozumlerin hayata gecmesi icin yoneticilik gerekiyorsa, sepulchral ve/veya iyinet nicklerine ulasmaniz yetecektir diye dusunuyorum.

Bu mesajda biraz uzun oldu farkindayim. Yazacagim varmis ;) Bu vesile ile hepinizin bayramini kutlamak isterim. Hayirli bayramlar.
 

kuaza

0
İyinet Üyesi
Katılım
4 Ağustos 2009
Mesajlar
835
Reaction score
7
Konuda guldum diye konumu baltalama diyecekseniz bu forumdadan gideyim (r10)... buyuk oynamak icin baslangic noktasi kullanici odakli calismak, emek vermektir. yapilani taktir etmek 10 saniye ayirip tesekkur etmek bence kayip degil kazanctir..
 

hapee

0
İyinet Üyesi
Katılım
11 Eylül 2009
Mesajlar
89
Reaction score
3
Konum
N/A
i.ari haksızsın ,

bence hiç bir şey söylemeye hakkın yok :D

neden mi, :D

daha önce üyelere yapılanı görüp, "bana dokunmayan yılan bin yaşasın" dediğin için,


Merhaba,
iyinet forumlarda artık gördügüm tek şey var. Oda tek görevi kendi EGOLARINI tatmin etmek isteyen yöneticiler başka bir şey yok bunun nedeni nedir acaba?

dikkat ediyorum son actıgım konularda en az 10 tane konu gösteririm. başka forumda çok güzel ve istedigim şekilde karşılanıyor. Yani karşılanması gereken şekilde karşılanıyor. Ama burada yöneticiler ego tatmin etme yarışı içindeler.

Neden git gite aktif üye sayısı degişiyor? Neden aktif bölümler yok? Neden konular acılmıyor?

Tek nedeni var. EGO tahmini etmeye çalışan yöneticiler. Eğer inanmayan varsa karşılaştırma linkler vererek karşılaştırılma yapılmasını saglıyabilirim.

İyinet bu siteyi eğer satmıyacaksa yöneticileri komple degiştirmeli. Yoksa şimdi 10 a gidiyorsa yarın 5 e gider site. Çünkü herkes küserek ayrılıyor bu forumda.

Ben bir çok makele actım bu sitede. Bir çok yöneticidende fazlada açarım zaman içinde. Yani bir çok yöneticiden daha fazla katkım oluyor. Peki ya yöneticiler neler yapıyor?

Hiç birinin işe yarar daha bir makale bile yazdıgını görmedim...
 
X

Xman

Misafir
Benimde diğerleri gibi bırakmamamım sebebi sen degilsin. Sebebi olan kişiler osahin ve sepulchral dir.

Bende bu 2 üye nedeniyle 6 ayı aşkın süredir paylaşımda bulunmuyorum, sadece forum hakkında ilgilendiğim konular olursa yorum yapıp çıkıyorum. Bir takım şeyler değişitiğinde tekrar aktif paylaşıma döneceğim inşallah.
 

NeFuSa

0
İyinet Üyesi
Katılım
27 Aralık 2006
Mesajlar
1,414
Reaction score
15
Konum
İstanbul
Bende bu 2 üye nedeniyle 6 ayı aşkın süredir paylaşımda bulunmuyorum, sadece forum hakkında ilgilendiğim konular olursa yorum yapıp çıkıyorum. Bir takım şeyler değişitiğinde tekrar aktif paylaşıma döneceğim inşallah.

Niye çocuk gibi ben küstüm oynamıyorum diyorsunuz?
Burada işin varsa kal, yoksa git. Kime ne?
Ben gidiyorum demenizi görmek zorunda mıyız?
Bende bir üye olarak böyle şeyler görmekten rahatsızım.
Bende mi konu açıp gideyim?
Gidenlerin yolu açık olsun, kalan sağlar bizimdir. :)
 

GNeRaL

0
İyinet Üyesi
Katılım
24 Şubat 2005
Mesajlar
2,869
Reaction score
16
Konum
Samsun
@NeFuSa, -görüşlerinin bir kısmına- katılmadığımı bildirmekle yetiniyorum.

Bir üstteki mesajın muhattabının sen değil başkaları olduğunu düşünüyorum aynı zamanda.
 

NeFuSa

0
İyinet Üyesi
Katılım
27 Aralık 2006
Mesajlar
1,414
Reaction score
15
Konum
İstanbul
@NeFuSa, -görüşlerinin bir kısmına- katılmadığımı bildirmekle yetiniyorum.

Bir üstteki mesajın muhattabının sen değil başkaları olduğunu düşünüyorum aynı zamanda.

O mesajın muhattabı forumdaki herkestir.
Forum kimsenin tekelinde değildir.
Hatta iyinetin de tekelinde değildir.
Gideceğim diyen arkadaşlara konu açıp haykırmak nasıl hak gibi geliyorsa, banada bunun yanlış olduğunu savunmak hak gibi geliyor.
Bu forumda binlerce üye var, herkesin şahsî isteğini karşılamak mümkün değil.
Bir üye forumda aradığını buluyorsa mesaj yazar/okur gider.
Bulamıyorsa mesaj yazmaz/okumaz nitekim forumda kendine ait bişey bulamadığı kanaatini getirir ve başka yere gider.
Bu çok normal olmakla beraber diğer üyeleri de bağlayan bir durum değildir.
 
X

Xman

Misafir
Niye çocuk gibi ben küstüm oynamıyorum diyorsunuz?
Burada işin varsa kal, yoksa git. Kime ne?
Ben gidiyorum demenizi görmek zorunda mıyız?
Bende bir üye olarak böyle şeyler görmekten rahatsızım.
Bende mi konu açıp gideyim?
Gidenlerin yolu açık olsun, kalan sağlar bizimdir. :)

Nasıl istersen öyle düşünebilirsin, saygı duyarım eleştirip yadırgamam ;)
 

sepulchral

0
İyinet Üyesi
Katılım
6 Ekim 2005
Mesajlar
3,975
Reaction score
2
Konum
İyinet
Konuyu saptırmak , konuyu amaçsız , gereksiz mecralara çekmekte bazı üyelerimizin üstüne yok gerçekten. Bu konuyu şu anda kitlemesem beyin fırtınası denilen olaya geçeceğimize eminim. Yalnız fazla beyin fırtınasınında zararlı olduğunu bilmeniz gerekmekte.

Lütfen şansınızı fazla zorlamayınız. Lütfen kendi doğru olmayan doğrularınızı bize doğruymuş gibi lans etmekten çekininiz.

Kimseyi zorla alı-koymuyoruz. İsteyen bilgisini paylaşır,isteyen paylaşmaz. Biz karşılıksız görev ve yönetim şeklini benimsemiş bir kadrodan kuruluyuz.

"Artık paylaşım yapmıyorum , Şu yönetici gider yaparım " vb. gibi açıklamaları yorumlama gereği bile duymuyorum artık. Çünkü bu kadar olur denilen noktadayız.

Görevi bırakma gibi bir durumum iyinet forumun başına gelene kadar veyahut başka bir seçenek oluşana kadar mümkün değildir. Çünkü iyinet benim için apayrı bir mecradır. Bu ortamı yönetmeyi , geliştirmeyi , belirli bir seviyede tutmayı seviyorum.

Kişisel görüşlerinize saygım var yalnız bu saygıya kişisel yanlışlarınızı katamıyorum. Üzgünüm.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst