İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Neden WM forumundayız?

bilgi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
171
Neden bir iyinet forumuna ihtiyaç duyduk da geldik, üye olduk biz?

Klasik cevapları geçersek (yok yardımlaşmakmış, yok seviyor olmakmış)

Kısaca neden üye olduğumu söylersem İyinet'e (yada herhangi bir webmaster forumuna -itiraf edeyim kesmezler beni-)
İyinet'in 2004 yılları civarı sayacı vardı galiba, ordan geçiş yaptım foruma. İlk amacım sanırım "site tanıtımı" bölümünü kulanmaktı. Kullandım da. Başka da bir işime yaramadı o zamanlar için. Açıkcası askerlik ve bazı internet harici işler dolayısıyla uzun bir süre ayrı kaldım.

Daha sonra tekrar keşfettim İyinet'i, kayıtlı alanadımı hatırlamak oldukça zor oldu doğrusu. Yeni üyelikler de davetiye ile oluyormuş, tekrar üye olamadım. Mecburen geçmişte kullandığım şifreler/kullanıcı adlarını deneme yanılma neticesi çıkarttım.

Peki şimdi neden tekrar girdim. Pek tabiiki amacım yine reklam ve kiminin tabirine göre asalak gibi (doğru tesbittir maalesef) tekrar öğrenmeye çalışmak WM dünyasını.

İyinet'in reel anlamda ziyaretçi getirisi nedir bilmem ama yazılanlardan bir sürü şey öğrendim. Her br öğrendiğim mesaj kişisinin 40sene kölesi olamayacağım için (geçmişteki, şimdiki ve gelecekteki) haklarınızı helal edin.

Not: Niye yazdım buraya bunu emin değilim ancak yazınca rahatladım biraz :)

MéDicLiFé

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
İnsanları tanımak için ve uğrunda uzun süredir emek verilmekte olan toplumsal bir ideoloji için=)
Toplamda 7 kişiyiz aslında.
Her birimiz ayrı ayrı yerlere dağıtıldık. İyi Türkçe bildiğim için ve bir derneğimize web sitesi yapılacağı içinde ben buraya geldim.
Amaç internetin nimetlerinden yararlanarak bir adım daha atabilmeyi sağlamak.
Önce R10 ile burayı 2 hafta kadar bir kıyasladım ama burada karar kıldım.

-----------------------------------------------------

Böyle birşey dememi beklemiyorsun dimi:D
Bilmem denk geldi ve üye oldum=)

iyinet

Root
Admin
Hosting Firması
Reaction score
73
Medic, LOST dizisinin senaryosunu sen mi yaziyorsun?
Mesajlarini okuyunca bazen kayboluyorum, anlamiyorum, ayni LOST daki gibi dumura ugruyorum.

beceriksiz_acemi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
18
Seni tatmin etmeyecek ama, paylaşmak için.Yurt dışında bir kaç forumda adminlik yapıyordum.Binlerce üyeleri vardı ve çok büyük heycanla gelip, şunu şunu yapdım, şu kadar kazandım sizde yapın diye yazıyordu.Altında binlerce teşekkürler v.s. geliyordu.Aradan iki ay geçiyordu, adama gelip binlerce kişi daha da teşekkür ediyordu.Yeni birşeyi bulan olduğunda, hemen oda geliyordu.Sonra birgün internette bir dosya ararken burayı buldum ve yurt dışında gördüğümü yapmak istedim.Bildiğim 2-3 şey vardı onları söylememe gerekliydi, tutamadım üye oldum :) Pişmanmıyım ? Asla.. Forumu bırakma kararı aldım pazartesi gününden sonra sadece okumaya girer - çıkarım.Ama hayatımın en güzel günlerini geçirdim desem yeridir.Çok güldüm eğlendim.Biliyorum dediğim, ama aslında hiç birşey bilmediğim binlerce şeyi gördüm.Forum apayrı ya :) Belki ben çok duygusal bakıyorum buraya, belkide hepimiz için öyle.Gününü 18 saatini pc başında geçiren birisi olarak, zor kopacağım yerdir eminim.Vallahi herkes değerini bilsin buranın. Bak bende rahatladım iyki yazmışım :)

nokie

0
İyinet Üyesi
Reaction score
8
ilk ve tek üye olduğum türkçe webmaster forumudur iyinet, ikinci bir türkçe webmaster/programlama/ v.b. sitelerinde üyeliğim yoktur. Neden burası kısmına gelince, ilk tanışmam google'da 2005 yıllarında elimdeki alanadı portföyünü değerlendirmek için domainparking sponsorlarını araştırıyordum, karşıma çıkan tek türkçe kaynak iyinetti, girdim üye oldum, forumda kısa bir arama sonucu bir çok bilgiye ulaştım, ogünden beride buradayım. Tabi zaman içerisinde çeşitli alanlara yöneldim, portföyümü değerlendirmek için bir çok kaynağa ulaştım burada, bu yüzden buranın oluşumunda emeği geçenlere sonsuz teşekkürler.

Senol

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
4
3 yıl önce bir arkadaşla otururken buraya girdik daha sonra bende uye oldum hatta o zamanlar amatorce siteler yapıyordum kendi çapımda :) buraya uye olduktan sonra gittim paraya kıyıp domainimi aldım :D ve ilk sitemi yaptım suan önümdeki bilgisayarı belkide iyinete borcluyum. cünkü herşeyi burada öğrendim. bilgisayarımıda ilk aldığım adsense odememle almıştım dün gibi aklımda o adsense çeki 1313,06 USD :)

SargeT

0
Yasakli Uye
Reaction score
10
internet ile ilk tanışıklığım 1997 senesine dayanıyor o zamanlar dial up bağlantılarla gecenin köründe evdekilerden gizli IRC de msn sunucularına bağlanıp server resetlendiyse kanallarda opluk peşinde koşuyordum, daha sonra cjb net tarzı siteleri keşfettim bi kaç amatör birşeyler yaptım. Sonrasında bazı olumsuzluklar yüzünden anadoluda çalışmaya gittim yaklaşık 1 yıl anadolunun çeşitli şehirlerinde bulundum. kamu yönetimi okumama rağmen okulu bırakmak zorunda kaldım ve anadoluya gittim, yapacağım iş ise alt yapı network kablolama, fiber çekme ıvır zıvırdı. Bir sene böyle geçtikten sonra askerlik olayı geldi askere gittim. Askerlik süresince bilgisayarla haşir neşir olmam rağmen netten ayrı kaldım, Askerlik bitiminde ise ailemin baskısıyla bi akrabamızın yanında çalışmaya başladım yaptığım işin benle uzaktan yakından ilgisi yoktu tornacılıktı ancak 1 yıl dayanabildim ve daha sonrasında muhasebeciliğe tekrar geçiş yaptım özel bir firmanın muhasebe bölümüne bakıyordum derken bi arkadaşım bi foruma üye olmaya çalışıyordu vbulletin forumlarınıda o zaman keşfetmiştim yardımcı oldum üye olmasına ve ondan sonra bi yandan muhasebe bi yandan net derken yeniden internet ile haşir neşir oldum. Kendi bildiklerimle ilerlemek çok zor oluyordu daha sonraları sizlerden iyi olmasın cem diye bi arkadaşımdan iyinet in varlığını öğrendim sağolsun davetiye de ayarlamıştı kayıt oldum ve o gün bugnüdür burdayım. Bir çok güzel anım var iyinet sayesinde tanıdığım samimi arkadaşlarım var, her geçen gün yeni birşeyler öğreniyorum. Günlük haberleri haber sitelerinden değil iyinetten okuyorum, youtube a girip amatör komik video aramıyorum veya komik siteleri gezmiyorum burda arkadaşlarımın paylaştıklarını izliyor okuyorum ve buda beni son derecede mutlu ediyor.

Ne diyelim
İyiki varsın iyinet

Cagatay

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
herşeyde sen varsın iyinet (admin alınma forum.iyinet için söyledim) :D

Loi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
44
Bi adam dumur oluyorken ayni anda eglenemez. Ayrıca burası sana oyun olarak geliyor olabilir bana oyle gelmiyor. Her konuya bir yorumun var yahu ne kadar engin birisin?(aslinda degilsin sadece sacmaliyorsun, millet neden bahsediyor sen neden bahsediyorsun) Ben forumda gecen bir cok konuyu okuyorum ancak yorum yapabilecegim halde konunun gidisatini bozmamak adina soyleyeceklerimi kirpiyorum veya yazmiyorum. Yazdigin bir cok seyde sacmaladigini sana birisi soylemelimi illaki? Bak o kadar iyiniyetliki herkes, surada cikip seni incitmek istemiyorlar kaldiki bende ayni fikirdeydim ama bu gece bunu bozup sana sacmalamani boylece daha cok sevilecegini soylemek zorunda hissediyorum kendimi. Lütfen yazdıktan sonra 2 kere oku, konuyla neresi alakalı neresi alakasız diye bir tart veya konuyla alakali oldugu halde kendini bizim yerimize koyup "acaba karsimdaki bunu nasil algilar" seklinde sor ve cevap bulabiliyorsan post et.

Sodom

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Şekere mesaj atmak için üye oldum. O Şimdi Asker. Vebmastır değilim ben. Boş boş duruyom.

OnurSQL'e özel mesaj atıp cjb.net ten site almayı soruyorum. Anlatmıyor o da. Anlatmadan paylaşımmı olur :(

bilgi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
171
Üye olduk bir sebeple ve hala devam ediyoruz okumaya yazmaya...
Neden acaba?
Daha çok mesaj, daha çok yardımlaşma mı? Sadece yardım etmekse birine cevap yazmasanız da olur...
Yoksa bunun yanında yardımlaşma amacıyla siteye üye olunsa bile, imza ile backlink oluşturma ve duyuru yapmak amacı da ağır basıyor mu?

Bunları niye soruyorum diyorsanız yanıtım; kendimce bir wm kamuoyu araştırması yapıyorum. Benim ne işime yarayacak diye sorarsanız; Türkan Şoray'ın Kara Gözlüm filmindeki gibi davranmak istiyorum mesela :)
1.dakikadan sonra eğitim kısmı benzetmesi Youtube gibi

beceriksiz_acemi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
18
Yemeği tek şartla yemeyiz, karnımız doysun istemiyoruz sadece çünkü.. Yemek yiyip karnımızı doyururken, bir yandan da damak tadımıza hoş gelsin isteriz.Yoksa o tabiri caizse, kuru soğan ekmek yeter derdik.. Aynısı bence forum içinde geçerli.Her yeni mesajlar linkine tıkladığımda, sanki ilk günki gibi heycanlanıyorum.Kaldıki bunu günde onlarca, yüzlerce kez yapıyorum.Ama tabiki sadece paylaşmıyoruz.Öğreniyoruz, bildiğimiz şeyleri hiç bilmediğimizi, öğrenecek çok şeyimiz olduğunu görüyoruz.Meraklanma duygusu burada ortaya çıkıyor.Bir tek harf yapamazken Front Page ' de artık siteler yapıyorum.Php dediklerinde kaçarken, ufakda olsa birşeyler yapıyorum.

Kısacası, birşeyler veriyoruz, ama verdiğimizin çok daha fazlasını alıyoruz..

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.