İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Neler Gerekli?

ozanTi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
88
Arkadaşlar bir haber sitesi açmak istesek neler gerekli olacaktır bize? Daha net sorayım aklımdakileri;

1- Siteyi açtığımızda aylık 9-10k ziyaretçide yiyeceği band genişliği ne olur?
2- İyi optimize edilmiş bir script ile CPU kullanım oranımız ne olur?
3- Siteyi ilk açtığımızda ne kadar masrafımız ne olur?
4- Sitenin tutulması için reklam vb. çalışmalar ne kadar maliyet getirir?
5- Son sorum; haber sitesi açmak mantıklı bir tercih olur mu?

E

Erturk

Misafir
Son sorunuzu yanıtlayayım.

Eğer ilk 4 madde için yeterli olacak bütçeniz var ise iyi bir tanıtım ile güzel şeyler yapılabilir. Lakin karşınızda cok buyuk rakipler var. O yuzden bana pek mantıklı gelmiyor. Ama olmayacak iş değil.

roymand

0
İyinet Üyesi
Reaction score
21
banada pek mantıklı gelmiyor haber sitesi açmak büyük risk olur o kadar masraf edipte bilemiyorum ama sakat gibi

ozanTi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
88
Artılarını ve eksilerini yazabilir misiniz? Kendinize göre tabi ki. Siz olsanız neden açardınız veya neden açmazdınız?

roymand

0
İyinet Üyesi
Reaction score
21
ben olsam neden açmazdım bir çok rakip mevcut ve haber siteleri pek fazla tutulmuyor belli başlı sitelerden başkalarının fazla hiti olmuyor ayrıca sürekli güncellemesi falan zor olur belli bir süre sonra bıkkınlık verir diyeceklerim bu yönde

ByLacoste

1
İyinet Üyesi
Reaction score
71
Artılarını ve eksilerini yazabilir misiniz? Kendinize göre tabi ki. Siz olsanız neden açardınız veya neden açmazdınız?

Açardım;
bir yere geleceğine yürütebileceğime inanırsam açardım hocam . Sizde inanıyorsanız açın derim.

Açmazdım;
Bir haber sitesi için bir ekip gerekir. kendi adıma konusuyorum ekip toparlayacak yada siteyle ilgilenecek kadar vaktim oldugunu sanmıyorum.

ozanTi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
88
Rakip siteleri alt etmek için bir kaç çözüm yolu bulurum. Sorun olmaz. Tutulması için de yapacağım bir kaç ufak numaram var. Ancak geri dönüşümü nasıl olur? Reklam geliri vs. geri dönüşü nasıl olur? Tutunabilir miyiz? Rekabet sorun değil, ticaretin her alanında var o :)

Ekleme:
Açardım;
bir yere geleceğine yürütebileceğime inanırsam açardım hocam . Sizde inanıyorsanız açın derim.

Açmazdım;
Bir haber sitesi için bir ekip gerekir. kendi adıma konusuyorum ekip toparlayacak yada siteyle ilgilenecek kadar vaktim oldugunu sanmıyorum.

Asıl kafa karışıklığı yaşadığım nokta sanırım burası hocam.

ata350

0
İyinet Üyesi
Reaction score
37
Ben olsam açmam.Çünkü bir haber sitesinin kullanıcı tarafından beğenilmesi için yazarların güzel yazılar yazması gerekir.Diyelim bunu başardınız , toplum içinde " BENİM YAZARIM " dedirtecek kadar ilerlediniz.Genede bu haberlerin televizyon haberleri kadar bir değeri olmaz.Yada bir gazetenin köşe yazısı kadar ...

kuzgun

İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
263
2 k para ayır
500 e script yazdır
500 ü radoy.net e bayıl
150 liraya sağlam bot yazdır (özgün haber yazanı zor bulursun bulsanda 250 yi ona baylırsın)
Ertürke seo çalışması yaptır 500 ver
gerisi host ve domain

ozanTi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
88
Script sorun değil. Radoy illaki çalışacak bu işin içinde ya da başka bir firma. Bot yazdıracağım zaten ama script ile uyumlu bir bot olmak durumunda onu da hallederim. Bunun yanında haber ve köşe yazısı yazacak arkadaşlar da var. SEO çalışması için de çalışacak iki dostum var. Host ve domain için 350 lira mı diyorsun yani depresan? Diğer reklam işleri nasıl olacak? Ekip olarak gireceğiz yani işe. Reklam kısmındayım ben. Bir de bunun geri dönüşü ne kadar sürede olur onu kesitremiyorum.

roymand

0
İyinet Üyesi
Reaction score
21
örnek olarak iyinet gibi hitli sitelere reklamlar vererek çok kısa sürede gelişim sağlanır

edit : eğerki sürekli çalışma arkadaşlarına ihtiyaç var ise bende çalışabilirim ;)

ozanTi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
88
Şimdi değil hocam da yakın bir zamanda düşünüyorum. Bakalım ilk zamanlar zorlayacak beni baya. Ama rayına oturtabilirsem iyi şeyler yaparım. Biraz risk almayı düşünüyorum.

roymand

0
İyinet Üyesi
Reaction score
21
riske girmeden bişeyler ortaya çıkmaz riske elbet ki bazen girmek gerekli bişeyler olsun ;)

z08g

0
İyinet Üyesi
Reaction score
16
olmayacak birşey değil aslında.. büyük rakipler incelenir, onlarda olmayan, ziyaretçiyi siteye bağlayacak yaratıcı, anahtar özellikler keşfedilirse eğer, çok iyi hitler ve paralar kazanılabilir..

hatta birkaç promosyon falan.. haftada en çok yorum gönderene flash bellek, bilmem nereden hediye çeki (bu tip şeyler facebook gibi yerleri de çok sever) ancak bunları belli aralıklar ile yapmak çok önemlidir. yoksa ziyaretçide ilgi hep birşeyler kazanmak üzerine olacaktır. ilk başlangıç önemli, geri kalan zamanlarda hit iyiyse eğer, özel günler dışına çıkılmamalı..

amaç akılda kalıcılık, birçok kişiye ulaşabilme, ekstra özellikler ile de ziyaretçi sadakati yaratabilme..

script, seo, fiyat konusu beni aşar, pazarlama kısmındayım ben hocam :hihi:

ozanTi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
88
z08g, hah işte pazarlama boyutu konusunda da benim sıkıntılarım vardı :) Böyle fikirler lazım bana ki cesaretimi toplayıp bir yerden bir Bismillah diyeyim :) eyvallah :)

EmiR34

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
68
Tek bişey diyeceğim haber sitesi açmak için maddi durumun olması lazım neden diye sorarsanız..
Siz haber bulamassınız illaki alıntı olacak. O yuzden haber ajanlarına abone olup aylık para ile haber almalısınız.

ozanTi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
88
İlk etapta ajanslara abonelik sıkıntı olabilir. En azından ilk bir ay öyle bir şey yapamayacağımı düşünüyorum. Sonrasında elbette en azından 1-2 ajansa üye olmam gerektiğinin farkındayım.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.