İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Netinternet Datacenter 500 Adet Sunucu

Ni-Osman

0
İyinet Üyesi
Katılım
20 Kasım 2006
Mesajlar
437
Reaction score
2
Konum
Denizli
Merhaba,

Pamukkale Üniversitesi, Teknoloji Geliştirme Bölgesi üzerinde kurulan 5500 Sunuculuk yeni veri merkezimizde kullanmak üzere satın almış olduğumuz giriş seviyesi E3-1240 CPU işlemcili sunucularımız gelmiştir. Bundan sonraki dönemde hedefimiz her ay olmak üzere 50 Adet SuperMicro sunucu ile 2013'e kadar 500 yeni stok çekerek bunları hizmetinize sunmak olacaktır. Sunucuların ilk 70 Tanesi Geçen ay satıldı şimdi 50 Adet yeni stok Önümüzdeki hafta satılmak üzere veri merkezimizde olacak.

Uzun bir süredir yeni müşteri kabul etmediğimizden ötürü bizden sunucu kiralamak isteyen ve bekleyen çok fazla kişi mevcut. Bu durumdan (artık stok olduğundan :) ) haberdar etmek üzere bu konuyu açma gereği duydum.

Netinternet yardıma ihtiyacınız olduğu her zaman 7x24 yanınızdadır. Sunduğu Profesyonel Teknik Destek ile sunucularınızı Netinternet'ten kiralamak isterseniz bizimle irtibat kurarak ön sipariş verebilirsiniz.

Minimum Sunucu Konfigürasyonu

Ekli dosyayı görüntüle 4041

- Intel® Xeon® E3-1240 8MB L3 3.30 GHz + HT
- 4GB DDR3 1333Mhz ECC DIMM Memory
- 2 x 500GB SATA2 7.2K 3.5” HDD
- IPMI 2.0 with KVM Over IP + Remote Reboot
- HW RAID 1-0-10, 2x 1Gbps Network Port
- 100Mbit İnternet Erişimi + 1Gbit Local Erişim
- 2000 GB Aylık Trafik Kotası
- 3 Adet IP Adresi + RDNS Yönetimi

Sunucularımız 4 Hotswap disk alanına sahiptir. Sunucu çalışır durumdayken diskleriniz çıkartılıp takılabilir. Raid kullanıyorsanız, bozulan bir diski sisteminizi kapatmadan değiştirme olanağına sahip olabilirsiniz. Sunucu üzerine maksimum 4 adet disk ilave ettirebilirsiniz.

Sunucu üzerine ilaveten RAM ekletmek isteyenler 16GB'a kadar ECC DIMM ve 32GB'a kadar ECC Reg. DIMM bellek ilave ettirebilirler.

İlave ettireceğiniz bileşenler için 15 TL gibi aylık ufak farklar ödemeniz gerekmektedir.

Her bir sunucu için maksimum 32 adet IP adresi talep edebilirsiniz. Her bir IP başına ücret 1 TL'dir.

Sunucu trafik kotasını da istediğiniz gibi ilave trafik kotası alarak artırabilmeniz mümkündür.

Distribütörü, Partneri olduğumuz geniş bir kontrol paneli yazılımı, ve bunlara ait 3. parti eklentiler üreten firmalar mevcut. Bu firmalar üzerinden kiralanan yazılımları Netinternet altından çok uygun fiyatlara bizden satın alabilirsiniz. Mesela 1 cPanel VPS lisansı KDV'de dahil olarak aylık 23 TL gibi bir ücrete satılmaktadır Geniş yazılım ürünü çeşitleri hakkında bilgi almak için lütfen bizimle irtibat kurunuz.

Tüm sunucularımızda IPMI standart gelmektedir. Sunucularınızı tamamen uzaktan yönetebilir CD map edebilir, ISO dosyası tanıtarak format atabilir, açıp kapatabilir, sunucuda oluşan bir donanımsal arıza varsa bunu SuperMicro üzerindeki sensörler vasıtası ile görebilir. Sıcaklık gibi, enerji tüketimi gibi istatislikleri inceleyebilirsiniz. Hatta bir otomasyona bile bağlayabilirsiniz.

Örnek Ekran Görüntüsü

Sunucu kiralama ile ilgili kiralama fiyatını, ve talep ettiğiniz sunucuların donanımsal özelliklerini ayrıntılı olarak bildirmeniz durumunda fiyatlandırma konusunda sizlere yardımcı olabilir, satın almayı düşündüğünüz sunucu ile ilgili ön sipariş bırakabilirsiniz.

Direk benimle e-posta olarak irtibat kurmak için osman[at]ni.net.tr adresini kullanabilirsiniz.

Sürekli Messenger kullanıyor musunuz diye soruluyor bana bir Messenger adresim var ama çok sık aktif olamıyorum yine de eklemek isterseniz oda osman[at]vmt.com.tr dir.

NOT: Sunucuyu DELL R210 ile kıyaslayamazsınız. HP DL120 G7 ile kıyaslanabilir. Çünkü R210'da hotswap bulunmaz, maksimum 2 disk takılabilir.

Saygılar.
 

Ovetto

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
11 Temmuz 2004
Mesajlar
1,398
Reaction score
27
Konum
İstanbul
5 farklı hosting firması kullanıyorum. Hepsinin alt yapısı netinternet.

Başarılar.
 

Ni-Osman

0
İyinet Üyesi
Katılım
20 Kasım 2006
Mesajlar
437
Reaction score
2
Konum
Denizli

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst