İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Netinternet ve Vargonen Teknoloji Sunar! Hedef Bulut Bilişim A.Ş

Ni-Osman

0
İyinet Üyesi
Katılım
20 Kasım 2006
Mesajlar
437
Reaction score
2
Konum
Denizli
Netinternet ve Vargonen Teknoloji Sunar “ Hedef Bulut Bilişim “

Merhaba, bu gün büyük bir heyecan ile uzun zamandır duyurmak istediğim bir oluşumu sizlerle paylaşmak istiyorum. Denizli’de Pamukkale Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Merkezi üzerinde kurduğumuz yeni şirketimiz Hedef Bulut Bilişim A.Ş hakkında sizleri bilgilendirmek istiyorum.

Bu, Vargonen Teknoloji ile Netinternet Telekom olarak, uzun bir süredir üzerinde çalıştığımız bir proje, tüm dünya da kabul görmüş standartlarda, Türkiye de pek benzerine rastlamayacağınız bir alt yapı ile bulut servis sağlayıcısı oluşturmak için yola çıktık. Hedef Bulut Bilişim A.Ş sektörde kendini kanıtlamış, herkesçe tanınan ve büyük bir müşteri profiline sahip iki profesyonel firma, tarafından kurulmuş bulut servis sağlayıcısıdır. Güçlerini Bulut Bilişim için birleştiren bu iki profesyonel firmanın verdiği hizmet müşteriler için nasıl olurdu, nasıl tarif edilirdi sizce? :) Artık bunu öğrenebilirsiniz!

Hedef Bulut, sizlere ölçeklendirilebilir, stabil, hızlı ve güvenilir IaaS ve PaaS servisleri sunar. Belki de öncelikle internet dünyasının yeni trendlerinden biri olan ve bir çok kişinin henüz bu teknolojiye, Bulut Bilişime yabancı olmasından dolayı daha baştan “Bulut Bilişim nedir?” sorusunu cevaplayarak gitmeliyim. Çünkü bilmeyenleriniz öğrendikçe, anladıkça yaptıkları işin gerçekten Bulut’a taşınmasını isteyecek!

Bulut sunucu, birleştirilmiş işlem kaynakları ve hizmetlerini bir dizi içerisinde bir bütün olarak çalışması ve bu bütünü oluşturan kaynakların birbirleri ile ilişkilerinden oluşur.

Bulut sunucu, bir sunucu bilgisayarın sanallaştırılmış kaynaklarının kullanımı ile karşılaştırılmamalıdır. Çünkü yedekli bir kaynak havuzundan çalışır. Bulut bilişim ağı, bir servis (SaaS), bir sanal kaynak (laaS), bir platform (PaaS) olarak altyapı formunda internet üzerinden bir hizmet olarak sağlanır.

Bulut kaynaklarınız asla bir sunucu, bir storage içerisinde bulunmaz, birden fazla sunucudan oluşan bir sunucu havuzu, birden fazla storage’dan oluşan bir depolama havuzu içerisinde donanım bağımsız olarak çalışır. Hatta bizim kurmuş olduğumuz sistemde kaynaklarınız Türkiye içerisinde ve Yurt dışında Replikasyon noktalarına replike ederek kaynak bağımsız çalıştığı gibi datacenter bağımsız da çalışmaktadır.

Bulut Bilişim Hizmetleri olan IaaS, PaaS ve SaaS hakkında da biraz daha detaylı bilgi vermek gerekirse en güzel örnek piramit örneğidir. Ben burada herkesin anlayabileceği bir dilde bu hizmetleri anlatacağım, daha detaylı teknik bilgi için alt kısımdaki bağlantıları kullanınız.

SaaS yani Software-as-a-Service : http://en.wikipedia.org/wiki/Software_as_a_service
PaaS yani Platform-as-a-Service : http://en.wikipedia.org/wiki/Platform_as_a_service
IaaS yani Infrastructure-as-a-Service : http://en.wikipedia.org/wiki/Infrastructure_as_a_service

d1n0n.jpg


Bu piramit bulut bilişimin katmanlarını göstermekte, IaaS yani sanal kaynak başta gelmekte, üzerinde Platfom, üzerinde yazılım..

IaaS; PaaS ve SaaS uygulamalarınızı çalıştırmanız için gerekli donanım katmanıdır.

PaaS; IaaS üzerine kurulan platform, mesela cPanel gibi, IP PBX Santral gibi örneklendirebiliriz.

SaaS; IaaS veya PaaS üzerinde yani gerçek bir bulut platformda çalışan yazılım katmanını oluşturur. CRM, EPR yazılımları, eposta servisleri veya herkesin sıkça kullandığı Google APP gibi yazılımlar buna örnek oluşturur.

Bulut Bilişim nedir sorusunu cevapladık, şimdi dönelim Hedef Bulut’a;

Son olarak sizleri alt yapımız konusunda bilgilendirmek istiyorum. Sanallaştırma katmanında, şüphesiz Dünya’nın en iyi sanallaştırma yazılımlarından biri olan VMware seçildi, storage alt yapımızda da yine aynı şekilde alanında lider bir firma olan EMC seçildi, EMC’nin en güçlü ve stabil sistemleri ile veri güveliği ve performansa doyacaksınız! Sunucu alt yapısında an itibari ile yine piyasadaki en çok çekirdek miktarına sahip işlemci serisi olan AMD 6000 serisi işlemciler kullanıldı. Network alt yapısı ve güvenlik servislerimiz için de Citrix Netscaller ile tamamen yedekli Juniper ağ ekipmanları kullanıldı. Sizlere kusursuz bir hizmet deneyimi yaşatmak için sadece alanının en iyi markaları ile seçilerek Hedef Bulut kuruldu. Denizli dışında kurduğumuz node’larımızdan biri İstanbul ve diğer de Amsterdam üzerinde çalışmaktadır.

Hedef Bulut Hizmetleri hakkında daha detaylı bilgi almak için hemen şimdi sitemizi ziyaret edebilir veya bizlerle iletişime geçebilirsiniz.

İlginize Teşekkür ederiz.
www.hedefbulut.com
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst