İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Nette Çılgınlık !

bestprince

0
İyinet Üyesi
Katılım
19 Nisan 2008
Mesajlar
38
Reaction score
0
youtube neden youtube oldu bizlerin (tüm dünya net kullanıcıları) nın yüklediği videolarla, bu siteler neden büyüdü; forum.iyinet.com, r10.net vb. bizlerin açtığı konuların google da indeks letip hit aldıkları için.

Peki ya youtube da herkez yüklediği video yu silse, bahsettiğim sitelerde açılan konular silsek. ACABA NE OLUR?

Ne olur biliyor musunuz bizim sırtımızdan para kazananlar taksitle ev bmw alanlar ki böyle devam edeceğini zanneden büyük siteler sizce ne olur. En çok merak ettiğim youtube her kez yüklediği video yu silse ne olur ki :)

Klasik cevap ; asla böyle bi şey olamaz herkez silmeye kalksa bile sürekli video yükleniyor.... vs. vs. ya aylar önce amerikada başlayıp bütün dünyayı saracak bi kriz olacak desek verilelcek cevaplar hazırdı ama oldu az biraz çıta ötesi yorum lütfen. Her kes yüklediği videoyu youtube den silebilir. Dİ Mİ ? ve biz net kullanıcıları youtube video yüklemeyebiliriz peki ya sonra sı google nin verdiği o kadar para aslında biz net kullanıcılarının elinde. Bi çılgınlık yapıp bu youtube yi dibe çökertmek elimizde. Youtube bi garezim yok. Ama cnn.com a bunu yapamazsınız ya da google a ya da yahoo ya söylemek istediğim bi çılgınlık işte elimizde olan bi şey :=)
 

sivrisinek

0
İyinet Üyesi
Katılım
8 Haziran 2008
Mesajlar
822
Reaction score
2
aynısı hepsine yapılır bunlar hepsi her firma için bile geçerlidir.Ama yapması biraz uzun sürer..

Kimin aklına gelecekti. uzan grubu yıkılacak. Şuan nerede uzan ben göremiyorum..
 

blink

0
İyinet Üyesi
Katılım
20 Mart 2006
Mesajlar
1,246
Reaction score
1
böyle bişeyi organize etmek youtubeun marka ve reklam değerine biraz daha bişeyler katar..
teori de mümkün ama pratikte münkün değil :eek:
 

MeGaLazY

0
İyinet Üyesi
Katılım
27 Ocak 2008
Mesajlar
0
Reaction score
0
basın diyorum başka bişey demiyorum :D bi site açıp ibrahim tatlıses le ortak olacam :D:D:D
 

mehmet-ali

0
İyinet Üyesi
Katılım
6 Şubat 2007
Mesajlar
1,088
Reaction score
12
Konum
Ankara
youtube neden youtube oldu bizlerin (tüm dünya 1. net kullanıcıları) nın yüklediği videolarla, bu siteler neden büyüdü; forum.iyinet.com, r10.net vb. bizlerin açtığı konuların google da indeks letip hit aldıkları için.

2. ya söylemek istediğim bi çılgınlık işte elimizde olan bi şey :=)

1.si youtube bizim sayemizde büyümedi, youtube yokken metacafe vardı o neden büyümedi ? Youtube'un türkçe dil desteği mi vardı ? hayır. Kaldıki metacafe telif hakkı size ait olan videoların izlenme sayıları belli bir orana gelince para bile veriyor.

Youtube bir Google iştiraki olduğu için bu kadar büyüdü (Google almadan önce PayPaldan ayrılan çalışanlar tarafından kurulduğunu da biliyorum). Yani onlar kendi kendini büyüttü. Yani senin r10 da iyinette konu açmanla yayılmadı bu iş. Bizim bütün sülalaemize ömür boyu yetecek paraları bu adamlar servis kalitesi reklamı cartı curtu için veriyor.

2. Malesef elinde olan birşey değil. Böyle bir girişimin mantığını bir kenara bırakıp bunu yayabilecek kadar gücün varsa zaten daha mantıklı işler için harcamalısın.
 

Darkart

0
İyinet Üyesi
Katılım
1 Temmuz 2005
Mesajlar
7,037
Reaction score
54
O senin dediğin çılgınlığı Türktelekom yaptı zaten :D
Youtube a erişim engelleyince millet kafası kopmuş tavuk gibi sağa sola koşuşmaya başladı. Demek oluyorki youtube un bize muhtaçlığından çok milletin youtube a muhtaçlığı var.
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst