İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Nic.tr | .com.tr alan adı ?

H

Heryerdeyiz

Misafir
Merhabalar

Bir firma var .com.tr uzantılı adres almam lazım daha doğrusu olayı şöyle izah edeyim...
Şimdi bir iş yeri var 50 senelik bi geçmişi var vs vs :)

Ticaret odasından alınmış olan bu maddede sıralanmış belgelerden herhangi birinin gönderilmesi yeterlidir: "Faaliyet Belgesi", "Ticari Sicil Belgesi", "Oda Sicil Kayıt Sureti", Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi'nde yayınlanmış olan ticaret unvanı ilanı,

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası'ndan alınmış olan "Sicil Tasdiknamesi",

Bu belgeleri var ama galiba

Türk Patent Enstitüsü'nden alınmış "Marka Tescil Belgesi",

bu belge yok bu durumda bu belge olmadan alabilirmiyim?
birde bu işyeri artık farklı bir isimle şirket oldu ama sanırsam şirketin ismide tescilli değil...
Bu işin bir yolu yordamı yokmudur:)
Kahrolsun nic.tr :p Ne zor iş ya bi alan adı almak...

İyi Çalışmalar

zokkie

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
0
öyle bişey olsaydı kimse gen.tr web.tr almazdı.

H

Heryerdeyiz

Misafir
yani illa Türk Patent Enstitüsü'nden alınmış "Marka Tescil Belgesini alıcaz :(

elmasgunes

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Marka Tescil Belgesi olmadan da .com.tr kayıt edebilirsiniz. Elinizdeki tüm belgeleri (Oda Sicil Kayıt Sureti, Sicil Tasdiknamesi vs..) gönderirseniz, bir de alan adı kayıt formunu imzalayıp gönderirseniz sorun olacağını sanmıyorum.

(evet bir tanıdık ile iş bitiyor: bilgisayar.com.tr gibi..)

muratozcirpici

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
walla benim müşterilerimden (as-tel.com.tr) birine com.tr alan adı aldım :) faaliyet belgesi bi de resmi gazete de çıkan yazıyı göndermiştim galiba tam hatırlamıyorum 2 yıla yakın oldu. herhangi bir sorun çıkmamıştı :)

ama senin konuyu bilmiyorum. ara sor bence adamlara...

H

Heryerdeyiz

Misafir
harbi alabilirmiyim bunları göndersem... veya tecrübesi olan varmı...
tanıdığımızda yokki :) aslında uğraşsam biriyle tanıdık çıkmaya ama oda zor :)

zokkie

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
0
ticari sicil gazetesi ile almıştım ben nic.tr bu haline ilk geçtiğinde. ticari sicil gazetesi varsa alabilirsin bildiğim kadarıyla.

H

Heryerdeyiz

Misafir
Başvurduk ama bu kadar kasmaya ne gerek var ya bi sürü belge falan bide bunları tarayıp yollasam olur dimi yoksa illa faksmı olcak?

eXtreme

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Heryerdeyiz,

bir sürü belge istemiyorlarki... o belgelerden 1 ya da 2 si yeterli alan adını alman için. altında üstünde yazıyor olması lazım bu belgelerden 1 ini alman yeterli...

".com.tr", ".biz.tr" ve ".info.tr" için gerekli belgeler (aşağıdaki belgelerden faaliyet alanınıza uygun olan bir tanesini göndermeniz yeterlidir)

diyor.

ayrıca artık mp3.com.tr muzik.com.tr gibi isimler alınabiliyor. aynı bilgisayar.com.tr gibi fakat bu konularla ilgilenen bir şirket olduğunun ispatı için bir belge istiyorlar.

muratozcirpici

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
evet uslanmaz haklı bi sürü belgeye gerek yok. orda yazanlardan bi tanesini veya iki tanesini göndermen yeterlidir..

H

Heryerdeyiz

Misafir
muratozcirpici' Alıntı:
evet uslanmaz haklı bi sürü belgeye gerek yok. orda yazanlardan bi tanesini veya iki tanesini göndermen yeterlidir..

Uslanmaz dayı haklısında zamanında yani bundan 8-9 ay önce mail attım bakın bakın bunu almak istiyorum şu şu belgelerim var dedim adamlar yok buda olacak diye tutturdu bu iki belgeyle tahsis edemeyiz dediler bende bi kaç arkadaştan duydum aldım ben bu belgesiz diye bide buradakilerin fikirlerini alayım dedim ve şu an başvuruyu yaptım yarında belgeleri göndercem bakalım sonuç ne olacak :)
bekliyoruz...

hdogan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
Soru: Jenerik .com.tr nasıl alırım?
Cevap: Herhangi bir firma olmanız yeterli. Örneğin Kazım Limited isminde bir firmanız var, ve enbabajenerikisim.com.tr'yi almak istiyorsunuz. Bunun için gerekli olan şey "enbabajenerikisim" ismi için patent başvurusu yapmanız gerekiyor (dikkat ederim sadece başvurmanız yeterli). Sonra normal firma belgeleri ile birlikte bu başvuru belgesini de gönderin. Sorna alan adını size versinler. Vermediler mi? Dava açın.

bilgisayar.com.tr, vegas.com.tr'yı alan vatandaş ta bu yolu izledi. Şu anda NIC.tr içinde bu yüzden tartışmalar devam etmekte...

Bu açıktan ben de yararlanıp önümüzdeki günlerde bunun için patent bürosu ile görüşeceğim.

H

Heryerdeyiz

Misafir
Evet büyük uğraşlarım sonucunda aldım domaini :) bende nasıl aldım hala hayret ediyorum yada aslında basitde ben gözümde büyütüyorum tam 5 defa belgeleri tekrar tekrar gönderdim ama olsun değdi :)

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.