İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Niche Kelimeyi Bulduktan Sonra Rakiplerin Analizi

Eif

0
İyinet Üyesi
Katılım
26 Ocak 2005
Mesajlar
7,944
Reaction score
248
Program kullanmadan kısaca rakiplerin durumuna bakmak için yapılabilecekleri anlatacağım:

1-Hedefinizi belirlediniz. Araştırma yaparak hangi anahtar kelimeleri kullanacağınıza karar verip bir liste oluşturun.

2-Konuyu açmamın nedeni olan analiz olayına geliyorum. Google'a girip anahtar kelimenizi yazın ve üst sıralardaki rakiplerinize gözatın. En üstte çıkan sitelerin adreslerini not alın: siteadresi.com, siteadresi.net (hedeflediğiniz ülkenin proksisini kullanın)

3-Yahooyu açıp (http://siteexplorer.search.yahoo.com) www.siteadresi.com yazarak rakibin backlinklerini analiz edin. Sayfalara tıklayıp "anchor text" leri kontrol edin. Bu şekilde anchor kullanmanız size artı sağlayacaktır. (İşlemi hızlandırmak için program kullanmanız gerekebilir veya http://backlinkwatch.com/ (anchor text analizi yapılabilir))

4-"allinanchor" Analizi: Google'ı açıp bu analizi yapın. Bu analizi çoğu kişi atlıyor. allinanchor: anahtar kelime. Ve genelde çoğu kişinin bildiği 2 analiz yöntemi daha:
allintitle: anahtar kelime
allintext: anahtar kelime

Bu 3 analizi neden yapıyoruz. allinanchor: anahtar kelime yazdığımızda çıkan sonuç sayısının ne kadar olup rekabetin durumunu analiz ediyoruz. Diğerleri de aynı şekilde. Daha sonra site bu 3 analiz sonucu ne kadar yükselirse o kadar üst sıralarda yer alacaktır. Kullanıcı allinanchor yazmadan direk arayıp sayfayı üst sıralarda bulmalıdır.


Önemli ipucu: Siteniz allinanchor kelimesinde altlarda yer alıyorsa anahtar kelimenizi kullanarak daha fazla backlink almalısınız!

Bugünlük bu kadar :)
 

hrunymaz

0
İyinet Üyesi
Katılım
10 Mart 2011
Mesajlar
383
Reaction score
12
Konum
Gavur İzmir
2 aylık sitem anahtar kelimesinde;
allintitle:3
allintext:2.
allinanchor:3.
düz arama: 3. sırada.

Ama ne yazıkki tıklamalar az:)
 

Eif

0
İyinet Üyesi
Katılım
26 Ocak 2005
Mesajlar
7,944
Reaction score
248
hrunymaz tıklama mı az, TO mu az bu çok önemli.

Her iki durumda da sana önerim kendine ikinci ve üçüncü anahtar kelime belirleyip o kelimelerde yükselme çalışmaları da yapabilirsin.
 

Ustad

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
10 Şubat 2005
Mesajlar
173
Reaction score
0
Eif hanım cvp alamadım henuz size mail atmıştım ilgilenirseniz sevinirim;

Konuya gelecek olursak örnekleyerek anlatırsanız tam anlamıyla anlamış oluruz neden derseniz anachor ile sayıyı bulduk girmelimiyiz girmemelimiyiz hangi siteler olursa o kelimede yarışmamalıyız dün için 7 8 adet niş kelime buldum fakat kontrol ettim kelimemle alakalı com uzantısı almışlar net boş genede kazandırırmı? anachorda cıkan rakam ile googleden ne anlamamız lazım kaç kişi yarışıyor vs bunları kimse sormamış sizde eksik bırakmışsınız bilgiler için saol.
 

burak933

0
İyinet Üyesi
Katılım
14 Eylül 2010
Mesajlar
819
Reaction score
5
allinanchor: international american universities sitemin domaini yeni almıştım ama 2.170.000 sonuç çıktı rekabet yüksek anlamınamı geliyor yani bu :D
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst