Sahsim adina olaya objektif bakarak , sunu cok net sekilde soylemeliyimki , halkada acilsa dunyayada acilsa hic kimse nixcon'nun datacenterine gittiginde 710+ yada - makina goremeyecektir , gercek olan kesinlikle budur , peki nerede bu makinalar? , sorusunun cevabi bir cok forumda belgeleriyle kanitlariyla verildi , istanbulda onemli 1 datacenterinin Genel Koordinatorunun bana aktardigi bilgi forumlarda bazi arkadaslarin , su sekilde yurtici gibi ping veriyor olabilir , seklindeki tezlerini dogruluyor.Fakat diger donelere gecersek , nixcondan kimse sikayetci degil , aman aman yasanilan problemler yok , insanlarin nixconla tek derdi kardesim bu datacenter turkiyede degilse neden bize yalan soyleniyor'dur , ki bundada haklilar nixcon kiralik sunucu mevzusuna yeni girdiginde , ilk sunucu kiralayip musterime verenlerdenim , ozamandan bu zamana musterimde memnun bende memnunum sonucta hizmetleri kalitesiz degil , ama sunu netlestiricek olursak , suan benim yurtici sunucumdan 25mb download birde , nixcondaki 1 makinadan 25mb download yapalim bakalim hangisi daha hizli bunlarida goz ardi etmemek gerekiyor konuyu toparlamak gerekirse ;
Sunucularin nerde olup olmadigi konusunu pek ilgilendirmeyen arkadaslarin nixconla calismasinda 1 sakinca gormuyorum , ben kendim gidip hizmet alirmiyim?, kesinlikle almam , nixcondan sunucu verdigim musterimede bir cok teklif etmeme karsin , bu performans/fiyat yurticinde baska datacenter sunucu bulamam diyerekten tasinmayi red etti bende ozaman sık sık yedek alin dedim ve sorunsuz kullaniyor , ayrica onumuzdeki ay dergilerde gazatelerde cikacaklarmis , otobus kaldiracaklarmis bazi iller'den cok degil 30 gun daha sabredin derim.Ama tekrarlamakta fayda var, eger 1 datacenter acip bunu bizlere gosterirlerse cok net sekilde soylemeliyimki kesinlikle 710+ yada - sunucu goremeyecegiz.Kaldiki bahsettikleri buyuklukte bilmem kac m2 buyuklugunde 1datacenterin istanbulda var olupda bundan kimsenin haberdar olmamasi yada olamamasi ilginc'dir , tanidigim bir cok datancenter'in yonetici pozisyonundaki insanlarininda soyledigi ;"Boyle 1 datacenter mevcut degildir , olsa biz bu sektorun en derinindeyiz biz bilirdik." demeleridir. Ama ne varki , kurduklari sistemle almanyadan amerikadan daha iyi ping verdikleri gercek , sunucular turkiyede olsada olmasada.
iyi calismalar.