İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Nokia Reklamı - Niye türkler böyledir

yoktur

0
İyinet Üyesi
Katılım
28 Ekim 2004
Mesajlar
2,366
Reaction score
1
Konum
/etc/istanbul.c
Hep daha çok para kazanma hırslı ile dolu bir memleket oldugumuzdan (hile yöntemleri ile ) sponsorların Türkiyeyi istememelerini her geçen gün daha iyi anlıyorum.Yakında Google da banlarsa hiç şaşmamak gerek.


Sayın Yayıncımız ,
Nokia Game kampanyas bildiginiz uzere tüm dunyada ayni anda ve global kontroller cercevesinde yayina girmistir. Yurtdisi merkezden aldigimiz bir uyari mail’i sonucunda nokia kodlari icerisinden cikan gorsel calismalarin haricinde farkli uygulamalarin bizim yayincilarimiz tarafindan devreye alindigi tespit edilmistir ve biz de kurum olarak bu konuda uyarı almis bulunmaktayiz.


Bizim gondermis oldugumuz kod ve banner’lardan baska hicbir ozel banner gorsel ya da form calismasini yayina almamanizi aksi taktirde Turkiye Nokia Game uygulamasinin iptal edeceğini üzülerek bildirmek durumundayiz.


Lütfen farkli gorsel uygulama yapan yayinci tespit ettiğinde kendilerini ve bizi uyarınız.
İlginiz için şimdiden teşekkür eder. Farklı görsel ile yayın yapan arkadaşlarımızın derhal gerekli değişikliği yapıp sadece koddaki bannerları kullanmasını önemle rica ederiz.

REKLAMZ

--------------------------------------------------------------------------------

From: Clark
Sent: Thursday, September 08, 2005 5:49 PM
To: Clark
Subject: NOKIA CREATIVES ARE NOT ALLOWED TO BE CHANGED!!!!!!



Hi-



We have been contacted from Nokia Turkey and Nokia International that there seems to be some websites that are currently running creatives for Nokia in Turkey that have not been approved by NOKIA.



Please remove all such creatives immediately that you have not been received directly from XYZ media.



This is a very serious matter as the entire campaign through out Europe could be stopped if this matter is not dealt with immediately.



Please contact me with any questions.


Regards,
Clark
 

disconnect

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
1 Şubat 2005
Mesajlar
3,367
Reaction score
5
bende aynı konuda yazmayı düşünüyordum.
Ne kadar doymaz bir milletiz.
Eğer gerçekten böyle birşey olursa ne yapıcaz.
 
E

eTre

Misafir
en başından söylenmişti sadece bannerleri kullanın extra bişi kullanmayın diye hay allahım ya 9 günde nerdeyse şutlanıyorduk nokia kampanyasından biraz insaf edin arkadaşlar 50$ fazla kazancam diye bizide kazanmaktan alı koymayın!
 
T

TurkWeb

Misafir
Şimdi sen bunu dediğin için bütün hileciler hurdacılar sana saldıracak, yabancılarda yapmıyomu bi tek bizmi böyleyiz v.s. diye.. ama ancak atıldıklarında ve türkiye banlandığında anlayacaklar :(
 

yoktur

0
İyinet Üyesi
Katılım
28 Ekim 2004
Mesajlar
2,366
Reaction score
1
Konum
/etc/istanbul.c
Başkalarının yapıyor olması bizimde yapmamız gerektiği anlamına gelmeyecegini hala çok kişi anlamadı gitti.Bunun temel sebebi günlük vurgunlar yapıp parayı yemek.Yapsam ne olur yapmasam ne olur, kaybedecek birşeyim yok hesabında olan kişiler yapıyor genelde.Dershanede kızlara son model cep telefonumla hava atayım düşüncesinde olan kişiler genelde bu zihniyettekiler..
10 milyon lira verip bir websitesi olmak çok çok kolay sonra basıp fake sayfalarını yada degişik hile yöntemleriyle bir kaç yüz dolar kazanmakta kolay onlar için.Artı yönü eksi yönünden çok çok fazla olan bir iş oldugundan hile ile para kazanmak her zaman cazip gelecektir birilerine.
Olacak olanlarda webmasterlıktan para kazanarak geçinmeye çalışan kişilere olacaktır :rolleyes:
 

Alobar

0
İyinet Üyesi
Katılım
4 Mart 2005
Mesajlar
314
Reaction score
0
arkadaşlar niye sadece Türkler böle Türkler şöle diyoruz bu haltı herkez yapıyo
mailde zaten :
We have been contacted from Nokia Turkey and Nokia International
diyor yani sadece biz degiliz.
Adsensedede biz Türkler böle yapıyoz ediyoyoz denir, yabancılara bakın bizden farklılarmı ?
Adımız çıktı 9 a inmez 8 e olayını ve felsefesini artık bırakalım...
 

MoD

0
İyinet Üyesi
Katılım
8 Nisan 2005
Mesajlar
1,722
Reaction score
2
Konum
Bursa
8'e inmedigi icin bu konusulanlar. Hatta 9'a cikmasida tatmin etmedigin icin 10'a yukseltme pesinde olan bircok "akilli,zeki,kisa yoldan para kazanmayi bilecek kadar ileri zekali" turk webmaster var. Hep dedigim gibi, israillinin yada almanin yaptigin hile beni alakadar etmez. Israil ip'leri yada Alman ip'lerine block koyulur biter. Beni etkileyecek olayin sorumlusu akl-i evvel Vatandasim Webmaster(!)'lar
 

doganli

0
İyinet Üyesi
Katılım
19 Haziran 2004
Mesajlar
157
Reaction score
0
Peki bu soz konusu Turk'ler kim? Nerede bunlar, kime sorsak hep bu turkler hep bu turkler diyor peki ya nerdeler bunlar, bu assagilik kompleksimiz ne zaman bitecek off offf..
 

MoD

0
İyinet Üyesi
Katılım
8 Nisan 2005
Mesajlar
1,722
Reaction score
2
Konum
Bursa
Assagilik kompleksi mi? Cezaevinde tecavuzden yatan binlerce serefsiz var. Bunlara serefsiz derken rahat oluyoruzda, hakkinizi gasp eden webmasterlarin hatalarini yazincami asagilik kompleksimi oluyor ? Soz konusu turkler kim? CJ,Adbrite,ClickXchange,Sedo ..vs Turk dusmani olduklari icin banlamadilar Turkleri. Arif olan anlar.
 

trextra

0
İyinet Üyesi
Katılım
4 Mart 2005
Mesajlar
5,290
Reaction score
0
Konum
Kadıköy
Yaw ilk site yapmaya başladığımda CJ vardı. O zamanlar heyecanlanıyodum para kazanıyorum diye. Paraları alamadan atmışlardı herkesi. Heryerden atıyolar. Evet bunları yapanlar basit insanlar..
 

silenceofdarkness

0
İyinet Üyesi
Katılım
25 Ağustos 2004
Mesajlar
999
Reaction score
1
nokia reklamlarini 21 ülkede yayinlayan asil reklam şirketi adpeppers.com bu sistemi ayarlayanlar bu uyariyi gonderende onlar olmalı sanırım :)
 

newturk

0
İyinet Üyesi
Katılım
6 Ağustos 2005
Mesajlar
249
Reaction score
0
Nokia reklamını bilemem de diğer sponsorlar adbrite, update, cj , ClickXchange ve Sedo seslerini duyura bilmek için biz türk webmasterlarını kullanmışlardır. Hile yapan siteler aynı gün tesbit edilir. Bunu bir affiliate sistemi yöneten her webmaster kolayca görebilir. Istatistikler açıktır, tıklama oranı üç aşşağı beş yukarı bellidir, Türkiyeden üye kabul edersen Amerikalı gelmeyeceğini ve aranılan kelimelerin de türkçe kelimeler olacağı aşikardır. Bunu böyle bildikleri halde hatta o küçük küçük yazılarda Türkiye ye gibi ülkelere ödeme yapmadıklarını yazdıkları halde bizim gibi ülkelerden webmasterları sistemlerine dahil etmektedirler.
Ben hep şunu söylüyorum. Eğer sponsor firmalar webmasterları keklemeye çalışmasalar, webmasterlar zaten kazanca göre ya devam ederler ya da bırakıp başka bir sponsor ararlar. Webmasterları bu tip yollara sevk eden yine bu yabancı sponsorlardır.
Son olarak şunu söyleyeyim, hepsi değil ama bir çoğu biz Türkleri kullanıyor arkadaşlar. Örneğin Adbrite burada kötü konuştucak beni... :mad:
3 ay beklemesimi gerekiyor Türk siteleri şutlaması için. Daha örnekleri var tabiki. Bizde bir sponsor olarak hile yapan siteleri 2-3 gün içerisinde uyarıyoruz. Yani yabancı sponsorların yaptığı gibi 3 ay beklemiyoruz.

Bu arada konuya dönersek Nokia reklamında hile yapan siteler bannerlarla oynamasın lütfen, zaten yeterince tepki toplamış durumda Türk webmasterları.
 

komikhane

0
İyinet Üyesi
Katılım
22 Haziran 2005
Mesajlar
931
Reaction score
0
Konum
internet
arkdaşlar nokia reklamı konusunda hile yapanları lütfen reklamz a bildirin sonra biz paramızı alamayacağız. şahsen ben gördüğüm bütün siteleri bildirdim onlara...
 

doganli

0
İyinet Üyesi
Katılım
19 Haziran 2004
Mesajlar
157
Reaction score
0
Ben bir oz elestri yaptim ve anlayacaginizi zannettim, cok buyuk bir hayaldi bu ama hayal olarak kaldi ve anlasilmadi. Komik.
 

lovemove

0
İyinet Üyesi
Katılım
25 Ocak 2005
Mesajlar
1,667
Reaction score
0
ya nedir bu internet gaspçılarından çektiğimiz heryer i kuruttular ya. şurada insan gibi normal reklamını yapsada bir kerede değilde sürekli alsa nolur sanki??? bunların rahat bi yerlerine batıyo arkadaşlar.. bu hile yapanlar bitmez bu konu ne ilk nede son konu olacak... bu konulardan daha çok göreceğiz... taaakii tek bir sponsor kalan kadar...
 

newturk

0
İyinet Üyesi
Katılım
6 Ağustos 2005
Mesajlar
249
Reaction score
0
Bence internet sana lbir ortam ve su akarken dolduracaksın.
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst