Türkiye'nin En Eski Webmaster Forumu İyinet'e Hoşgeldiniz!

notebook problemi

S

sakanet

Misafir
Arkadaslar benim Sony/Vaio marka bir dizustu/notebook bilgisayarim var, son zamanlarda bilgisayari actigimda 1 ile 5 dakika arasi bir sure gectikten sonra ekran karariyor. Cevremdeki bazi arkadaslar fan`i calismiyordur veya cok tozlanmistir falan dediler ama hic biri degil, ici oldukca temiz ve fan`i da calisiyor.
Sizce bu hardware problemimidir software oldugunu zannetmiyorum cunku bilgisayari actigimda hic bir islem yapmasam dahi 2-3 dakika aradan sonra kendiliginden kapaniyor. Yalniz power isigi yanmaya devam ediyor.

Isletim sistemi win 98
Yardimci olabilirseniz cok sevinirim
Selim

granit

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
6
merhaba..

Bir çok nedeni olabilir.. Profosyonel yardım talebinden önce;

1. Bataryayı dikkatlice çıkarıp temizlemek, temassızlık var mı kontrol etmek..***
2. Olası yazılım(driver) problemi için işletim sistemi olarak XP yi kurarak denemek..

3-Güç yönetim özelliklerinde monitör 5 dk filan ayarlanmış olabilir..
Masaüstü-sağ klik-özellikler-ekran koruyucu-ayarlar-monitörü kapat...
Bunu hiçbir zaman yapalım..

4. Sanırım sorun 3. madde!

S

sakanet

Misafir
Batarya`dan oldugunu zannetmiyorum cunku direk elektige bagli oldugunda yapiyor bunu.

Benim sistem xp`yi kaldirmaz.

3. nedende olamaz cunku degisik zaman birimlerinde kayboluyor goruntu, genelde 1-5 dakika arasi.

ilgine tesekkurler

S

Shockwave

Misafir
Cep tlefonunuzu LCD ekrandan uzak tutun. Emin olunki yüksek değerlerde hasarları var Buda olmazsa Zaten cihazınız garantilidir .mutlaka garantiye yollayın.