İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

ns problemim :(

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
56
arkadaşlar godaddy de kendi oluştrudugum bir ns var. bunu kişisel site adresime ekleyeli yaklaşık 2 hafta olmasına rağmen domain sunucuya yönlenmiyor. oysaki diğer bir kaç sitemde en ufak bir sorun yok. aynı ns ile onlar sorunsuz çalışıyor...sebebi ne olabilir fikri olan varmı ?
Godaddy e bir ticket yolladım ancak zone file falan diyor ne demek istiyor anlamadım :S Gelen cevap aynen şöyle ;
Thank you for taking time to contact Online Support. It appears your domain is currently using non-GoDaddy nameservers according to a Whois lookup, this indicate we are not in control of the Zone File for this domain. Please ensure the domains Zone File has been setup correctly. I apologize for any inconvenience this may cause.

bu arada dnsstuff tan falan baktığımda ns lerin yönlendiğini görüyorum ama yalan yok öyle şey yani :(

blackgolden

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
dostum herseyi yazmissinda su meshur domaini yazmamissin bi kontrol etseydik ona gore belki yardimimiz dokunurdu..

Loi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
44
Peki yonlendirdiginiz sunucuda yeni acmis oldugunuz NS için, yeni nameserver zone kayiti olusturdunuz mu?
GoDaddy nin kasti bu, sunucunuzdaki suanki ns/dns kayitlarini goremediklerinden problemin kaynaginin ne oldugunu soyleyemiyorlar.

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
56
ben vps kullanıyorum...godaddy panelinden Host Summary bölümüne girip kayıtlı bir domainime ns1 ve ns2 şeklinde atayıp verilen ip leri girdim o kadar. sunucuda herhangi bir ayar yapmadım. kaldı ki Host Summary bölümüne tanımladığım ns lerle şu anda 3 site yayında...onlarda bir sorun yok yani. Sizin dediğiniz şekilde sunucudan hiç bir ayar yapmadım.
problem yaratan domain adıda orhunyilmaz.com

peki ne yapmam gerekli ? illa sunucudan ayarmı yapmam gerekiyor ve bunu nasıl yapıcam :(

Loi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
44
ben vps kullanıyorum...godaddy panelinden Host Summary bölümüne girip kayıtlı bir domainime ns1 ve ns2 şeklinde atayıp verilen ip leri girdim o kadar. sunucuda herhangi bir ayar yapmadım. kaldı ki Host Summary bölümüne tanımladığım ns lerle şu anda 3 site yayında...onlarda bir sorun yok yani. Sizin dediğiniz şekilde sunucudan hiç bir ayar yapmadım.
problem yaratan domain adıda orhunyilmaz.com

peki ne yapmam gerekli ? illa sunucudan ayarmı yapmam gerekiyor ve bunu nasıl yapıcam :(

ns1 ve ns2 seklinde domain panelinden yonlendirme yaptiginiz IP adreslerinin tanimli oldugu sunucuda da ns1.domainadi.com ns2.domainadi.com seklinde NS kayitlari acmaniz gerekmektedir.

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
56
ben problemin bununla alakalı oldugun sanmıyorum...zaten normalde plesk kendi kayıtlı ldugu domaine göre dns oluşturmuyormu ki? Yani <domain> ve <ip> şeklinde otomatik tanımlamıyormu? Ayrıca diyelimki tanımlamıyor...peki diğer domainler nasıl çalışıyor ?? aynı ns üzerinden yönlenen 3 domainde hiç bir sıkıntı yok. sanırım sorun başka bir şey ama çözemiyorum :(

Loi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
44
sanirim siz anlatmak istediginizi yeterince iyi anlatamadiniz, madem hazir ve calisir halde baska nameserverlariniz var, neden domaini direk onlara yonlendirmek yerine(belkide yonlendirdiniz), domain panelinden NS olusturuyorsunuz.

Şu konuyu daha acik sekilde izah ederseniz, daha iyi yardimci olabiliriz.

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
56
ilk mesajımda herşeyi açık ve net dile getirdim zaten sanırım gözden kaçtı...

godaddy üzerinde çok önceden oluşturdugum bir ns zaten var. bu ns lerle yönlenen 3 sitem var. aylardır sorunsuz çalışıyorlar fakat orhunyilmaz.com domainini aynı ns ye yönlendirince çalışmadı. yukarıdada yazılı bu zaten...
fakat olayı çözüme kavuşturdum şu an sorunsuz çalışıyor. problemin çözümü detaylı anlatmam mümkün değil çok karışık çünkü :) olurda birinin başına gelirse yazarım ancak :p
Fakat kısaca problemin kaynağı şu : 2 vps im var benim. bir vps te kayıtlı olan ana domaini başka vps e yönlendirmeye kalkınca bu sorun oluşuyor.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.