İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

OFFLİNE PHP SERVER KURULUMU

N

NETCONGFX

Misafir
ben internet yokken phplerimi kontrol etmek için bir server kurmak istiyorum. yani offline durumda phplerimi calıstırmak istiyorum. bunu nasıl yapmam gerekiyor. yada ne kurmam lazım.

baldor

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
selam netcongfx

ne nick öle ya, okuyamadım... :) neyse, bak arkadaş, hemen şunları yap.

apache server win32 sürümlerinden birini indir. tavsiyem 1.3.x dir. şu an apache nin web sitesinde 2.x sürümünü bulabilirsin ama bu sürümler sadece win 2000 ve win NT üzerinde denenmiş. ben bilgisayarıma kurdum, ama php'yi apache'ye tanıtamadım. o yüzden şimdilik 1.3.x sürümlerini kullanmak ideal.

sonra git php.net'e, php'nin en son sürümünü indir. ama win32 sürümü olcak oda, buna dikkat et. zip dosyasının aç ve istediğin bir dizine yerleştir. install diye bir dosyası var. sana lazım iki şey, php4***.dll diye bir dosya var, * işaretlerinin yerinde ne vardı hatırlamıyorum ama install dosyasında yazıyo. o dosyayı windows/system klasörüne at. sonra install dosyasında bir yerde apache ye kurulum yazıyor. orda senin önüne iki seçenek gelecek, biri phpleri cgi gibi çalıştırma, diğeri apache servisi gibi çalıştırma. tavsiye ikinci seçeneği uygulaman. o kısmı bulduğunda fon rengi gri olan ve 3 satırdan oluşan bir kod göreceksin. o kodu al, ...apache/config/httpd.conf dosyasının en altına yapıştır.

olay bitmiştir. başlatdan apache yi bul, run apache in console gibi bir seçenek ile apacheyi başlat. normal şartlarda "apache 1.3.x running... PHP 4.x running..." veya benzeri bir mesaj alman gerekiyor. apache bu satırı yazdıktan sonra başka bir pencere ortaya çıkıp kaybolur. o andan itibaren serverın hazır.

explorer ı aç, adres yerine localhost yaz. apache normal olarak cevap verecek ve sana bir dizinin içeriğini görüntüleyecek. o dizin apache nin kurulduğu dizinin altındaki httpdocs veya benzeri isimli olan dizin. önce dizinin içini temizle sonra phplerini oraya at. phplerini buradan çalıştırabilirsin.

ama bir sorun var, şu anda bu anlatıklarımı ben yaptım ama örneğin index.php gibi bir dosya varsa apache bunu otomatik olarak çalıştırmıyor. index.html ler hemen açılıyor ama phpler açılmıyor. olsun o kadar, her deneme için nete bağlanmaktan iyidir.

hadi kolay gelsin...

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.