İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Offtopic: Fiyat Araştırması

GNeRaL

0
İyinet Üyesi
Reaction score
18
Merhaba arkadaşlar,

Forumda Offtopic yerine geçecek bir kategori olmadığından konuyu buraya açıyorum. Yanlış yerdeyse taşısın arkadaşlar bir zahmet.

Şu ürün:
1.gif

2.gif

3.gif

Piyasaya perakende satış fiyatı olarak 300 TL olarak sunulsa sizce tutulur mu? Veya siz alır mısınız?

Özellikleri;
19-inch ViewSonic VP191B DVI Rotating LCD Monitor

Genel Özellikler (ingilizce tabii):
Grade B
Black profile
19-inch viewable screen
Telescopic
Pivot display
Profile or landscape display
1280 x 1024 native resolution
800:1 contrast ratio
250 cd/m2 brightness
Anti-glare panel surface
8 ms response time (gray to gray)
20 ms response time (black-white-black)
On-Screen Display (OSD) controls
170° horizontal viewing angle
170° vertical viewing angle
VESA compatible
EnergyStar compliant
ClearMotiv technology enables digital HD-quality full-motion video
Amplified Impulse technology accelerates grayscale transitions for superior motion video and gaming
ThinEdge 0.71-inch bezel design
Ideal for multiple monitor setup
HDTV 720p ready (requires High Definition signal)

Connectors:
Dual VGA ports
DVI-D port

Unit Dimensions:
16.4 x 18.1 x 9.4-inches (H x W x D, with stand)
16.4 x 13.4 x 2.2-inches (H x W x D, without stand)

Power Specifications:
100-240 VAC, 50-60 Hz
35W consumption

Regulatory Approvals:
FCC
UL
cUL
CB
CE
NOM
TUV/GS
TUV Ergo
Nemko
Semko
Demko
Fimko
Gost-R
SASO
PCBC
VCCI
BSMI
CCC
PSB
C-Tick
TUV-S
TCO'99
EnergyStar

Paket İçeriği:
19-inch ViewSonic VP191B DVI Rotating LCD Monitor
VGA cable
Power cord

Gerekenler:
Video adapter with VGA or DVI-D output (DVI-D cable not included)
480p or 720p HDTV input
Available power outlet

Notes:
Model #: VP191b
P/N: VLCDS25973-2W

Disclosure:
LCD displays may have cosmetic imperfections that appear as small bright or dark spots. This is common to all LCD displays used in products by all vendors and is not specific to any vendor or brand. Below are the acceptable amounts of "dot defects" for LCD displays that we sell:
17-Inch to 19-Inch:
Total Defects: 8
Bright or Dark Dots (random): 4
Bright or Dark Dots (2 adjacent): 2
Bright or Dark Dots (3 adjacent): 0
Minimum distance between defects: 15 mm (bright to bright dots)
Minimum distance between defects: 5 mm (dark to dark dots)

osahin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
34
300 tl son kullanıcıysa zorda olsa alıcı bulabilirsin, ama şunu eklemekte fayda görüyorum bu tarz ürünleri arayanlar için çok fazla çeşit sende biliyorsunki oem diyebileceğimiz abuk markalarda gereksinimlerini giderebiliyorlar hemde ucuza. O yüzden bunda daha farklı şekilde özellik olsa anlarım. Kişisel olarak bana sorarsanda o fiyata bu monitörü hayatta almam. Üstelik ölü piksel olduğundanmı bahsediyor benmi yanlış anlıyorum?

bilgi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
171
Monitör ayağı dışında ne değişiklikler var bu alette? (Rotating monitör olmuş ayak sayesinde)
Eğer öyleyse 300$ son kullanıcı fiyatı etmez bu alet.
ViewSonic zaten ucuz bir marka, 110$a 19" alınabiliyor.

GNeRaL

0
İyinet Üyesi
Reaction score
18
300$ değil de, 300 tl.

Şöyle diyelim ürün için, ürün kendi fabrikasında yenilenmiş / sıfırlanmış ve tekrar satılması halinde 24 ay garantisi var.

örneğin 200 tl. olarak son kullanıcı fiyatı verilse, bilgisayar işleriyle uğraşan arkadaşlar alır mısınız peki?

osahin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
34
Remanufacturing ürünlerde her ürün farklı kalitede oluyor ama bunun bilgisinde olmalısın, son kullanıcı fiyatı olarak 180 tl gibi bir rakama piyasada alıcı bulursun rahatlıkla

GNeRaL

0
İyinet Üyesi
Reaction score
18
Bu ürünün kalitesi B.

Yorumlarınız için teşekkürler. :)

osahin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
34
Gneral yanlış anlama beni iyi niyetimle söylüyorum, ben firmanızın ürünün kalitesini ölçebilecek bir yatırıma sahip olduğunu düşünmüyorum, birçok Türk firması bu şekilde zarara uğratılıyor hani piyasanın içinde bulunan birçok firma gibi bende bir ürünü derecelendirme konusunda sıkıntı yaşar, aldatılabilirim o yüzden dikkatli davranın gelmeyin çinlilerin oyunlarına.

GNeRaL

0
İyinet Üyesi
Reaction score
18
Tamamen haklısın osahin, yanlış anlamaktan ziyade bunu tamamen iyiniyetli bir tavsiye olarak göz önüne alıyorum.

Şu an ürünü tedarik aşamasında değilim, dediğim gibi zaten oldukça ufak çaplı bir fiyat araştırması.

GNeRaL

0
İyinet Üyesi
Reaction score
18
Ama şu da var, ben çin yerine amerikadan veya herhangi bir x ülkeden 5000 dolarlık bir macbook serisi makineyi toplu alımla iyi bir kârla Türkiyede 1500 dolara satabileceksem, ki araştırmalarım bunu gösteriyor, buna da hayır demem ve gerekli noktaları oluşturduktan sonra bunun satışını paralel ithalat kapsamında da yaparım.

osahin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
34
Şu var doğru söylüyorsun, bugün piyasada 1000 dolar olan bir ürünü çok komik fiyatlarla alabiliyorsun çin' den macbook için bu kadar ciddi bir fiyat farkı olacağını sanmıyorum ama şunları göz ardı etmemek gerekir. Çinde gittik anlaştık 200 dolara aldık, bunun yurt içine sokmasıda gümrük ıvırı zıvırıda bir 200 yer, sanayi bakanlığının kuralları var ürünü ithal ettiysen garantisini takip edecek yatırımın olacak diyor e gitti 200 de ona, sen 600' e satabiliyorsun, yada hiç uğraşmadan ithalatçılardan 700 dolara alıp satabiliyorsun. Malesef ülkemde vergilerin ve işlemlerin çok karmaşık olması nedeniyle böyle oluyor.

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
56
Macbook ucuza getireceksen haber ver bana :)
Abd satış fiyatı 2600 lira olan ürün Türkiye'de 4400 lira. Ben karşılaştırma yapmıştım geçtiğimiz ay o anki kurdada bu sonuç çıkmıştı. Fakat ordan getirecek biri olmadığı için vageçtim. Diğer ülkelerdede çok fazla fark olmuyor. Tabi sen nasıl bir kanal yakaldın bilmem :)

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.