İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Okuyucu dostu tanıtım yazısı nasıl olmalı?

ADM_iyi

0
Onaylı Üye
Katılım
26 Şubat 2003
Mesajlar
122
Reaction score
39
İnternet sitenizin veya bloğunuzun daha fazla trafik alması, daha çok okuyucuya hitap etmesi için es geçmemeniz gereken çok önemli bir nokta olan hazırladığınız içerikler ve içeriklere uygun attığınız başlıklardır. Kişi üzerinde merak uyandırabilecek, ilgi çeken başlıklar ve içerikler web sitenizi ziyaret eden kişileri cezbederek içeriğinizi okuma noktasında teşvik edici olacaktır. Böylelikle hem takipçi sayınız zamanla artış gösterecek hem de hazırladığınız içeriklerin tamamı okunur hale gelecektir. Blog sayfanız için hem hazırladığınız içerikler hem de içeriklerinize uygun attığınız başlıklar çok önemlidir. İki noktayı da detaylı bir şekilde ele alacak olursak genel olarak şunları söyleyebiliriz.

google.png


İlgi çekici başlıklar ve içerikler

Bloğunuz ile alakalı başlık oluştururken insanların ilgisini çekebilecek üç farklı başlık alternatifi bulunmaktadır. Bunlar:
  • Fayda odaklı başlık
  • Merak uyandırıcı başlık
  • Anında harekete geçiren başlık
Yukarıda yer alan başlık türlerine uygun bir konu başlığı tercih ederseniz blog ziyaretçileriniz tarafından eklediğiniz yazılar ilgi çekici bir hal alır ve tamamıyla okunur. Bu başlıkların yanı sıra blog başlıklarınızı belirlerken dikkat etmeniz gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Bunlara kısaca göz atarsak:
  • Konu başlıklarınızı kısa tutun: Konu başlığınızı belirlerken içeriğiniz ile alakalı her bilgiyi başlık içerisinde belirtmemeye özen gösterin. İçeriğinizi özetleyecek aynı zamanda ziyaretçilerinizin ilgisini çekebilecek kısa başlıklar koymaya dikkat edin. Hem kısa hem dikkat çeken, merak uyandıran başlıklar koyarsanız bu okuyucunuzu yazınızı okuma konusunda iterken aynı zamanda sosyal medya hesapları üzerinde kolay paylaşım yapmanızı sağlar.
  • İçeriğiniz açısından önemli bilgilere öncelik verin: Blog ziyaretçileriniz içeriğiniz içerisinde hangi konuya yer verdiğinizi anlamak için başlık ile alakalı anahtar kelime çalışması yaparlar. Eğer ilgilerini çekebilecek bir konuysa yazınızın içine girerek okumaya başlarlar. Bundan dolayı başlık oluştururken içeriğiniz de yer alan önemli ayrıntıları başlığınızda belirtebilirsiniz.
  • Konu başlığınıza arama motorlarında çok aratılan kelimelere yer verin: Google üzerinde anahtar kelime çalışması yaparak en çok aratılan anahtar kelimeleri tespit edip hem içeriğinizi buna yönelik hazırlayabilir hem de konu başlığınızı buna uyarlayabilirsiniz. Bu durum sayesinde içeriğinize ulaşmak isteyen çok sayıda okuyucuya sahip olabilirsiniz.
 

agg1401

İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
27 Aralık 2018
Mesajlar
15
Reaction score
6
Konum
Kayseri
Bir öneri de ben ekleyeyim, çok uzun yazmayın insanlar çok okumaz. İçeriği detaylandırın ama gereksiz cümlelerden kaçarsanız sizin için çok iyi olur.
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst