Google'ın bu durumda Turkleri cezalandırmak yapacağı en saçma sapan şey olurdu. SPAM'ı herkes yapar, yabancılar amiyane tabirle SPAM'ın kralını yapar. SPAM vardır, olacaktır. Insan davranışları kurallara göre şekillenir; eğer SPAM yapanlar bundan kazanç elde ediyorsa, yapmadığı zaman da gerilere düşüyor ve rekabet edemiyorsa, bu ciddi boyutta Google'ın da suçu. Eğer spam'ı ve duplicate'i iyi ayıklayıp bunları cezalandırsa, kimse buna cürret bile etmez bir anda bıçak gibi kesilir önemli bir kısmı banlanmamak için.
Geçenlerde gzetede bir mankenle ilgili bir haber okudum. Operasyonda yakalandı itiraf etti falan diye. Kimmiş bu diye bakayım dedim ismini duymamıştım. Bi arattım, 4 sayfa spam. hepsi de xxx resimleri xxx videoları. Hayır bazen aratıyorsun 3-4 tane adam gibi site çıkıyor gerisi spam ama en azından o 3-4 siteden aradığını buluyorsun spam sorun olmuyorum son kullanıcı için. Bu öyle de değil, hiç yo yani 4 sayfa gittim yarısı absürt, yarısında hiçbir içerik yok anasayfaya tıklayın diyo, bi kısmında türkiyede herhalde son 800 yılda yaşamış bütün hatunların ismi ve adsense olan başka hiçbirşey olmayan sayfalar bazıları hiç açılmayan sayfalar.
Neyse işin özü; Google türkiye'yi cezalandırmak gibi birşey yaparsa türkiye birşey kaybetmez başka kanallara yönelir arama için, google da türkiyedeki bütün popülaritesini kaybeder hepsi o. Umarım spam ve duplicate'e algoritma üzerinden ortalam zekanın birkaç adım önünde bir method geliştirirler de bu sorun çözülür. Şu google'ı kuran adamlar bir el atsa bu işe, sonuçta google çalışanı denen adamlar üniversite okumuş zeki iş idarecileri, o gerekli deha ise herkeste bulunmaz.