İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

olanları anlatsam inanmassınız ilk defa başıma böyle birşey geldi :(

frmxp

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
slm
arkadaşlar
olanları anlatsam inanmassınız ilk defa başıma böyle birşey geldi

bu sabah pc mi açtım siteme admin girişi yaptım bayadır siteme kötü (absürt) içerikli linkler kleyen birileri vardı dün gece çoşmuşlar sabah bi baktım 50 ye yakın üyelik açmışlar 50 yakın da kötü konu açmışlar her neyse ben üye girişimi yaptım bunların eklediği konuları sildim 45 50 tane filan sonra admin panelinden bu üyeleri siliyordum ki birden şifre istedi yazdım olmadı 5 kere denedim olmadı sonradan farkettim ki kullanıcı adım silinmiş çok şaşırdım kim yaptı niçin yaptı bunlarmı yaptı hiç bir bilgim yok zaten sitede 2 tane admin var kim yapmış olabilir sizce ?
yada cpanelden bunu düzeltmenin bir yolu varmı acaba yardım edenden ALLAH razı olsun :(

MilliFantazi

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
3
ya Cpanel yada admin şifrelerini bilen birisi olmalı ki, şifreni değiştirmişler.

Siteni kapat, suspend et sonra gel yardım edelim daha sağlıklı olur senin için.

My_X

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
adminlerden birisi yapmıştır. phpmyadmin den yapabilirsin sanırım.

frmxp

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
site zaten şuan kimseye açık değil www.sitem/forum/index.php di ben forum yerine başka bişi yazdım kimse giremez şuan adminlerdende şüphelenmiyorum çünkü bir ben varım birde başka bir arkadaş ki o zaten ilgilenmiyor forumlar yardımlarınızı bekliyorum :8

MilliFantazi

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
3
site zaten şuan kimseye açık değil www.sitem/forum/index.php di ben forum yerine başka bişi yazdım kimse giremez şuan adminlerdende şüphelenmiyorum çünkü bir ben varım birde başka bir arkadaş ki o zaten ilgilenmiyor forumlar yardımlarınızı bekliyorum :8

Güzel.

şuan sisteme kimse giremiyorsa, önce kendi şifren ile admin paneline gir. Eğer giremiyorsan yeni şifre talep et, mail'ine gelen yeni şifrenle admin panele gir. Sitede admin yetkisi olan kişinin yetkisini al, Cpanel'e gir. Cpanel şifreni değiştir ve sistemi tekrar aktif et. Bunları yap.

1 saat bekle. Eğer hiçbir problem yoksa, 2 seçenek var. Ya adminin sana yamuk yaptı, yada cpanel şifreni birisi biliyordu. Bunları yap dön, bekliyorum.

frmxp

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Güzel.

şuan sisteme kimse giremiyorsa, önce kendi şifren ile admin paneline gir. Eğer giremiyorsan yeni şifre talep et, mail'ine gelen yeni şifrenle admin panele gir. Sitede admin yetkisi olan kişinin yetkisini al, Cpanel'e gir. Cpanel şifreni değiştir ve sistemi tekrar aktif et. Bunları yap.

1 saat bekle. Eğer hiçbir problem yoksa, 2 seçenek var. Ya adminin sana yamuk yaptı, yada cpanel şifreni birisi biliyordu. Bunları yap dön, bekliyorum.

işte sorunda o kullanıcı adım silinmiş şifre filan girsemde kabul etmez silindiği için yeni şifrede talep edemiyorum sadece cpanele girebiliyorum

MilliFantazi

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
3
işte sorunda o kullanıcı adım silinmiş şifre filan girsemde kabul etmez silindiği için yeni şifrede talep edemiyorum sadece cpanele girebiliyorum

Hee.

Cpanel'e gir, MYSQL sayfasından PhpMyAdmin'e bağlan.

Yukarda ARA butonuna tıkla, açılan sayfadan aşşağı in.

userid
username
email

bilgileri var. Hangisini istiyorsan yan tarafına yaz, bunlardan hangi bilgiler senin elindeyse onu yaz.

Sonr aşşağı in, GİT butonuna tıkla. Karşına girdiğin bilgiler gelecektir. O üyelik üzerinde değişiklik yap, mail'i yaz. Sonra tekrar yeni şifre iste site üzerinden.

frmxp

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
hay Allahım yaa delircem hee şimdide şifreyi değiştirdim cpanelin kabul etmiyor lanet olasıca

antiTRust

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
md5 ile kodlanmış olduğundan md5 e çevirmen lazım, şifreyi ondan sonra kabul eder, çünkü ordaki şifreleme md5 dir yani oraya ahmet yazarsan sonra gelip panelden ahmet yazarsan şifre kabul etmez, md5-creator.com mu neydi böyle siteler var, buralardan md5 e çevirebilirsin istediğin yazıyı, ve büyük ihtimal ahmet kelimesi 24jkhsdk21323jks gibi saçma birşey olacaktır, sonra bu saçma kelimeyi oradaki şifre sütununa yazacaksın ve admin girişinden şifreni "ahmet" olarak yazıp gireceksin.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.