İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Oldukça basit bir soru?

eyo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Selam arkadaşlar...

Şimdi forum ve site ye google reklamları döşedik diyelim. Mesela sitede 3 bölgede var. Forumda 2 bölgede var. Burada ne kadar fazla google reklamı gosterimi yaparsak mı daha iyi yani gösterim ve tıklama oranı açısından. Yoksa bu reklamları daha az yere koymam mı daha mantıklı? Gösterim oranı dusuk atıyorum 4000 fakat tıklama oranı 90-100 dıyelım. Öte yandan 30000 gösterim var tıklama 90-100 ? Hangisi daha iyidir?

Saygılar...

eyo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Yani bu durumda sağa sola google reklamarı döşemek pek mantıklı değil sanırım?

M

Metalirik

Misafir
Gösterim ve tık arasında bir bağlantı kurmaya çalışıyorsun sanırım..
30bin gösterim alıp 400 tık alacaksan
6bin gösterim alıp gene 400 tık alacağım diyorsan fazla gösterime tabiki gerek yok.
Hem siteni işgal etmemiş olursun google reklamları ile..

eyo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
evet sanırım sizinde dedıgınız gıbı gosterım tıklama oranına gore farklılıklar gosterıyor. Benım su an yenı duzenlemelerle 50-100 arası tıklama oluyor fakat 30000 googlre gosterımı var. Buda kazancı dusuruyor sanırım? Tıklama oranı aynı olsa gosterım daha dusuk olsa bıle kazanc daha fazla oluyor sanırım. Sızden ogrenmek ıstedıgımde buydu sanırım dogru dusunuyorum :)

M

Metalirik

Misafir
Bu tür bir bilginin doğru olduğuna kesin diyemeyiz.
Sonuçta gösterim yap istediğin kadar oradaki reklamlar duruyorsa ve genelde öğrenmişsindir sitene gelen reklamlar değişken olmaz pek en azından bende öyle.. Ee reklam aynı ise isterse 500bin gösterim yap reklamın verdiği gelir belli gösterim ile tık niye alakalı olsunki ?
Öyle birşey sanmıyorum ben.. En azından bende öyle bir sorun yok

eyo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Şu dikkatimi çektidiğinden soyluyorum. Mesela 2100 gösterim olmuş 21 tık olmuş ve 7 dolar getırmış. Gosterım yukseldıkce tıklama oranı duserse ornegın 10000 gosterım oldu 30 tıklama 7 dolar 99 cent oluyor mesela oradan yola cıkarak gosterım ve tıklama oranını hesaba kattıp fikir yürüttüm.

dizayn1st

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
bana o iş garip geliyo bence öyle birşey olmaz abi gösterim sayısına göre farklılık göstermez. acank şu olabilir, çok az tıklama olduğu için başka reklamlar çıkabilir heralde bu reklamın siteyle alakası yok diye. :)

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.