İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

ömer ergin tarafindan dolandirildim

AcemiDj

0
Yasakli Uye
Reaction score
1
cemre soft yani ömer ergin tarafindan 250 ytl dolandırıldim arkadaslar radyo sitesi kuracakdi önden 100 lira yatirdim sistem hazir dedi 50 ytl daha yatirdim sonra bot atabilebilirmisiniz dedim evet atariz dediler 100 lira daha yolladim ne siteyi yapdilar nede bot parayi alana kadar resmen yalvrdilar parayi aldikdan sonra bir daha ulamasamadim 3 hafta beni
oyaladilar 100 lira bot parasinida yollayinca msn bile acmiyorlar telefon ediyorum mesgule atiyorlar

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
56
Bu arkadaş çocuklar için yardım toplayan kişi değilmiydi yahu :)

KIVANCEFE

0
Yasakli Uye
Reaction score
39
bu tür mevzuları duyunca çıldırıyorum açıkcası yahu haram lokma boğazdan nasıl geçer rabbim yedirirmi ya :mad: sırf bu yüzden arkadaşlar arası güvensizlik oluyor yeminle

kuzgun

İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
256
tam mahkemelik
telefon numarasını ver savcılığa, onlar bi şekilde ulaşır

0nur

0
İyinet Üyesi
Reaction score
12
benzer bi durum benimde başıma geldi sanırım. Telefon numarasını falan versek bir de msn konuşmaları savcılığa sizce bişey çıkarmı? en azından evine bi yazı falan gitmesini sağlayabilirmiyiz uyarı vs niteliğinde

kuzgun

İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
256
tabi çıkar, sonuna kadar git

mathiaxbars

0
İyinet Üyesi
Reaction score
122
Gidersin savcılığa verirsin dilekceni.Onlar 2 ayda 4-5 ayda bilgilendirir seni yaza doğru bi bakmışsın adam yalvarmaya başlamış dilekceni çekmen için.Ayrıca yardım falan topladıysa onu belirt, makbuz kesmişmi nereye gitmiş bu paralar...

m648

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
bende konuna cevap yazmıştım siteni yaparım diye hiç gözrüşme gereğibile duymadın

Daylight_

0
İyinet Üyesi
Reaction score
14
Hepsi neysede ,cocuklara yardım diye topladıklarınıda yiyorlarsa pesss:mad:
Yok yemiyorsa ,dolandırcı insanın hayırla yardımla ne işi olur ki:S

BlackThorn

1
İyinet Üyesi
Reaction score
49
200 TL dolandırılmıştım ve çok enayi bir şekil de olmuştu bu ama ne ismini verme gereği duymuştum, ne de dava açma. "Yazık" dedim hepsi bu. Beni zengin de etmez 200 TL fakir de etmez. Elbet çıkar bir yerinden ne de olsa. Çıkıncada beni hatırlar olur biter.

AcemiDj

0
Yasakli Uye
Reaction score
1
[email protected]

Hesap No: 6641980
Şube: 770/ZAFER
ÖMER ERGİN
IBAN: TR47 0006 2000 7700 0006 6419 80
elimde 3 adet banka dekontu var arkadaslar para yatirdigima dair

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
56
Dekontunda varsa savcılığa neden başvurmuyorsun? Aklını alsınlar eğer suçu varsa.

xeribi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Arkadaslar bu adam benıde dolandırdı ancak ben 30.09.2010 tarıhınde savcılıga vermiş bulunuyorum dolandırılan arkadas [email protected] adresınden bana ulaşsın yapacagını anlatcam

xeribi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
30.10.2010 tarihinde ömer ergini savcılığa verdim dolandırılan arkadas bana ulassın lovegoogle2@ht

MikMoNo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
savcılığa vermen hiç bir şeyi değiştirmez. Herhangi bir suç kabulu olmuyor. Çünkü kendi rızanla yolluyorsun parayı. Karşı tarafa güvenip güvenmemek senin sorumluluğunda.
Zaten bir TÜRK olarak bizim en büyük sorunumuz da bu!!
Aklımız ya sahtekarlığa ya da dolandırıcılığa çalışıyor. Özellikle günümüz gençlerinin (15 - 18 yaş aralığı) %90'nı internet üzerinden dolandırıcılık yapıyor.
Bu açıkcası cahillik değilde başka ne :S

mathiaxbars

0
İyinet Üyesi
Reaction score
122
Ne alaka mikmono , ortada dolandırıcılık var. Öyle bir ceza öyle bir beklemediği anlada gelirki 1 hafta kendine gelemez...

Önemli olan savcıyı inandırmaktır gerisi kolay.

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
56
savcılığa vermen hiç bir şeyi değiştirmez. Herhangi bir suç kabulu olmuyor. Çünkü kendi rızanla yolluyorsun parayı. Karşı tarafa güvenip güvenmemek senin sorumluluğunda.
Aklımız ya sahtekarlığa ya da dolandırıcılığa çalışıyor. Özellikle günümüz gençlerinin (15 - 18 yaş aralığı) %90'nı internet üzerinden dolandırıcılık yapıyor.

İnsanları yanlış yönlendirmeyin. Savcılığa vermek neden bir şeyi değiştirmesin? Ceza verilmediğini, doyanın hiç bir şey olmadan kapandıgını bile düşünsek en azından orada bir veritabanı yaratır ve ileride daha ciddi kuralların ortaya çıkması sağlanır. Ayrıca kendi rızanla para vermek ne alaka? Sen gönlümden koptu diye para vermiyorsunki. Karşılığında bir ürün ya da hizmet almak için ödüyorsun o parayı.
Bence işin cahillik kısmını bir kez daha düşün.

topraxxx

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1

saf saf yazmışsın mikmono görende hukuk fakultesinden fırladında geldin imdada yetiştin sanacak.bilmediğin konularda kesin hükümler verme.... T.C Kanunlarına biraz saygı lütfen.bilişim suçları bölümünü bu devlet internet kafe olarak kullanmak içinmi açdı sanıyorsun??? ortada bir kabahat yada suç unsuru bir durum söz konusu ise bilinçli olmalı hiç vakit kaybetmeden gidip gerekli mercilere başvuracaksın ve onlar gerekeni yapacak.suçluyu suçsuzu sen ben değil TC Mahkemeleri karar verecek.

MikMoNo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
İnsanları yanlış yönlendirmeyin. Savcılığa vermek neden bir şeyi değiştirmesin? Ceza verilmediğini, doyanın hiç bir şey olmadan kapandıgını bile düşünsek en azından orada bir veritabanı yaratır ve ileride daha ciddi kuralların ortaya çıkması sağlanır. Ayrıca kendi rızanla para vermek ne alaka? Sen gönlümden koptu diye para vermiyorsunki. Karşılığında bir ürün ya da hizmet almak için ödüyorsun o parayı.
Bence işin cahillik kısmını bir kez daha düşün.

11 yıldır bu sektörün içindeyim, sen belki 3 - 5 dolandırı gördün, ben milyonlarca gördüm ve şuana kadar hiç birine cezai işlem uygulandığını görmedik.
Uygulama gelince bilerek konuşun. İş olsun diye değil.
Sen direk mahkemeye veremezsin, tüketici haklarına ancak şikayette bulunabilirsin. Eee tüketici haklarına ne diye dilekçede bulunacaksın? Karşında vergi levhası olmayan hayali bir firma bulunuyor? Bu forumda bir kezde olsa bazıları bilerek konuşsa ne olur?

saf saf yazmışsın mikmono görende hukuk fakultesinden fırladında geldin imdada yetiştin sanacak.bilmediğin konularda kesin hükümler verme.... T.C Kanunlarına biraz saygı lütfen.bilişim suçları bölümünü bu devlet internet kafe olarak kullanmak içinmi açdı sanıyorsun??? ortada bir kabahat yada suç unsuru bir durum söz konusu ise bilinçli olmalı hiç vakit kaybetmeden gidip gerekli mercilere başvuracaksın ve onlar gerekeni yapacak.suçluyu suçsuzu sen ben değil TC Mahkemeleri karar verecek.

Evet Hukuk Fakültesi okuyorum. Zoruna mı gitti?

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.