İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

On Page SEO Kuralları

arif192

0
İyinet Üyesi
Katılım
29 Ocak 2014
Mesajlar
16
Reaction score
0
Daha önceki yazımızda SEO hakkında sizlere genel bilgiler vermeye çalışmıştık. Bugünkü konumuzda ise On Page SEO (Site içi SEO) yaparken dikkat edilmesi gereken bazı önemli hususlardan bahsetmeye çalışacağım.

Günümüzde arama motorları web sitelerini değerlendirme konusuna daha fazla özen göstermektedirler. Arama motorları her zaman, ziyaretçiler için uygun, faydalı ve özgün içeriği sunan kaliteli web sitelerilerini bulmaya çalışır. Bu durumdan dolayı sitelerinizi arama motorlarına uyumlu bir hale getirmek önemlidir. Kısa bir bilgiden sonra konumuza dönelim.

On Page SEO (Site içi SEO) sitemizdeki içerik alanlarının arama motorlarına uygun olabilecek en iyi şekilde optimize edilmesidir. Bu konuda belli başlı site içi optimizasyon kuralların bahsedelim.

On-Page-SEO.jpg

On Page SEO Kuralları

Meta Etiketleri

Sayfanızda Title (Başlık), Keyword (Anahtar Kelime), Description (Açıklama) etiketlerinin yer alması ve bu etiketlerde o sayfaya özel uygun anahtar kelime bulunması gerekmektedir.

Örnek:
“<title>Hosting | Domain </title>
<meta name=”description” content=”Hosting, Domain, Google Araçları Hakkında Bilgi kaynağı” /><meta name=”keywords” content=”Hosting, Domain, Google, Sunucu, WordPress, Linux, windows “/>”

Anahtar Kelime Yoğunluğu

On Page SEO da anahtar kelime kullanımı önemli bir konudur. Anahtar kelimeleri fazla abartmadan makul bir biçimde kullanılması gerekir. Anahtar kelime yoğunluğunuz %2 ile %3 arasında değişmeli maximum %4 olmasına dikkat etmelisiniz. Anahtar kelime yoğunluğunun abartmamak çok önemlidir. Çünkü çok fazla kullanılan anahtar kelimeler arama motorları tarafından spam olarak algılanmaktadır.

Görsellerin Optimize Edilmesi

Yazdığınız makalede resim kullandıysanız bu resimin makalenizle ilgili olduğunu arama motoruna tanıtacak bazı etiketler kullanmanız gerekir. Bu konu arama motorunun resimlerinizi algılaması adına önemlidir. Öncelikle “alt” etiketine önem vermeliyiz ve resimlerimize yazımızla alakalı isimler vermeliyiz. 5.jpg , rsm.jpg gibi belirsiz dosya adları vermekten kaçınmalıyız. Görselinizdeki kelimeleri tire (-) ile ayırın. Örnek cPanel-nedir.jpg vs. Görsellerinizde PNG, JPG, GIF gibi çok desteklenen dosya türlerini kullanmanızı öneririz. Şimdi yukarıda söylemiş olduğumuz kuralları uygulayalım. “cPanel Nedir? ” başlıklı bir yazı oluşturduğumuzu varsayalım. Bu yazıda kullanacağımız resim ayarları aşağıda verilen örneğe benzer bir şekilde olmalıdır.

“img src=”http://www.hostingdomain.web.tr /uploads/cPanel-nedir.jpeg” alt=”cPanel Nedir?” width=”350″ height=”185″

Başlık Komutları

Başlık etiketleri önem sırasına göre düzenli bir biçimde ayarlanması gerekmektedir. H1 başlık komutunun sadece bir kere kullanılmalıdır. H2-H6 arası komutları ise aşırıya kaçmayacak şekilde birden fazla kullanılabilir. Bu şekilde ayarlanan başlıklar arama motorları açısından uyumlu olacaktır.

Kaynak: http://www.hostingdomain.web.tr/on-page-seo/
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst