Y.dış. Fakat bu projede tabiki hotr1de dediği gibi arka arkaya oturup izlenmez..
y.dış nedir anlamadım ?
- eğer bu projenin içnde kanald atv star gibi büyük kanallar olursa bir çok internet kullanıcısı ( sadece türkiye olarak bakıyorsanız zaten bu bölümü es geçiniz) bulunduğu yerden izleyebilir
Yani bu site ziyaretçiyi bağlamak zorunda tv gibi. Kimsede bunu izlemez. Mesela olaya söyle bakmak lazım sadece bir hedef kitle varsa buda mesela sadece muzik dinleyen.. Bu kitle olsun.Ok ama bu kitleye yeni album tanıtmadığınız sürece ne yapsın ki burada..
Bu bir site degil bir oluşumdur. site bazlı bakılıyorsa zaten yanlış bir algılama var demektirki bu da ciddi bir sorun teşkil eder. ortaklarım olan kişilerin halihazırda 7 ulusal kanal ile yapacağı anlaşma nezninde çıkacak reklamlarla sizin site diye hitap ettiginiz oluşumun duyulması sadece 2günlük iştir.
Şuan uyduda 20 tane muzik kanalı varken. En çok tartışmasız kral tv izlenir.Neden adamlar anında bu videoları geçer.Bir kral tv ile şuan bu sitenin karşılaştırılması bile düşünülemez..Ama yatırım her zaman gelecekte iş yapmaycak diye birşey yoktur..
Madem uydudan izleyebiliyorsunuz bu kadar kanalı.... sormazlarmı adama sipru yu neden kurdunuz diye ?
Sonrasında zaten bu videoları millet hep youtube benzeri yerden dinliyorlar.Şuan için bilgisayarın bir televizyon gibi kullanmak imkansız. Mesela ben kullanamıyorum olmuyor.100 lerce kanal var internette ama tv yerini tutmuyor.
Bu yüzden şuan için sipru projesini kullanıyorum.Bu proje çok güzel ama 10 tane kanal var.Emin olun bundan bile sıkılıyorum. Çünkü artık dünya gelişiyor.Maraton bir hayat var.İnsanlar evde oturup kadınlarımız gibi tv izleyip 40 dk da bir çıkacak 15 dk reklamı izleyecek değiliz zamanımız yok kentler büyüyor.Yol çoğalıyor vs..
sipru projesinin şu anda ortalama 300KB/sec bir data ile size verileri gönderdigi düşünülürse aramızda kıyaslama yapmak pek de akıllıca olmaz kanaatini taşıyorum. 45KB /Sec
bu yüzden reklam izlemekten kaçmak için dahi kanal kanal gezeriz.Ben şahsen muzik dinlemem ama çok müzik dinleyen birisine dahi bir müzik kanalına baktıramazsın çünkü her zaman ayn kalitede müzik çıkmaz gezmek ister.. Heleki sadece bir sitede 1 kanal varsa hiç durmaz. Başka siteye akınca geri gelmesini bekleme..
En iyisi bir program buda zaten yapıldı ama siz yapamazsınız diye birşey yok.. Sipru uygulaması gezilmeli kalite görülmeli çalışma prensibi incelenmeli. 1 programda 10 larca kanal olsa belki iş yapar ama 1 kanala baglanmak olmaz..
son olarak ;
en iyi projenin sipru olduğuna nasıl kanaat getirdiniz bilmiyorum fakat
teknik detaylara bakıldığında
1 neden bir exe yüklüyorum ?(firma patronlarının %kaçı port açar ? )
- bizim kodumuz exe de çalışır ama yine 80 portunu kullanır.
2 neden 300KB gibi bir data harcayarak minicik bir ekrana bakmalıyım ?
- 2000X1800 gibi dev ekranlarda bile 45KB/sec bir data ile izliyorsam ?
3 ve en önemlisi Sipru türk geliştiricilerin degil bir platformun üzerine geliştirilmiş bir yapıdır.
-sistemimiz TÜMÜYLE BİZE AİTTİR.
DipNot: bilinmelidir ki sipru projesi yakında bu projenin KnowHow u ile yürüyecektir.