İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Org uzantılı Domain ile e-ticaret sitesi açmak - Yardım

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Katılım
25 Ocak 2005
Mesajlar
7,131
Reaction score
89
Merhaba,

İlerde gerçekleştirmeyi düşündüğüm ve bir yandan da araştırma sürecinde olduğum ufak çaplı bir e-ticaret sitesi düşüncem var. Tabi kararı tam verdiğim zaman yeni bir domain ile alıp başlamak biraz kötü olur. En azından şimdiden domaini alıp yavaş yavaş seo çalışması ile yükseltmeye çalışmak istiyorum. Olurda siteyi açmaktan bir şekilde vazgeçersem ve domain de hedef kelimede üst sıralarda olursa satılır yoksa olan sadece domaine olur.

Bu bağlamda sizden görüş almak istiyorum. Alacağım domain bir marka şeklinde olmayacak. Hedeflediğim kelimede org boşta. Yani bilgisayar satışı yapılacaksa boşta olan domain bilgisayarsatis.org tarzında. ve com'lu olanıda bilgisayar satışı yapmakta ve kelimede google'da en üst sırada yer alıyor.

Şimdi sizce org'lu olanı alıp o sitede bilgisayar satışı yapmak mı daha mantıklı yoksa com'lu olan bir başka domain bulmak mı daha mantıklı olur ?

Bunu sormamdaki amaç org'lu domain tam aradığım kelimeleri içeriyor.
 
T

trgy

Misafir
başka bir domain ile zorlamana gerek yok domainin daha güzel fakat insanlar genelde.com bildiği için direk site adı girildiği zaman zararına olabilir.
 

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Katılım
25 Ocak 2005
Mesajlar
7,131
Reaction score
89
Zaten tam düşünemeyip karar veremediğim nokta değindiğiniz konu. Tamamen webmaster kafası ile düşünürsem o domaini hayatta kaçırmam. Gerçekten çok güzel. Hani ads koyacak olsam o domain tam kelime bazlı alınabilecek domain.

Bu konuda karar vermem konusunda yardımlarınız bekliyorum.
 

jacktheblack

0
İyinet Üyesi
Katılım
14 Şubat 2010
Mesajlar
450
Reaction score
14
bence o domaini al. Ek olarak farklı bir domainde al com uzantılı. Hangisi tutarsa ona yönlen... Ama içerikleri vs hep aynı yap devamlı aktif tut
 

Darkart

0
İyinet Üyesi
Katılım
1 Temmuz 2005
Mesajlar
7,037
Reaction score
54
.org uzantısından bir hayır gelmez. Seninde dediğin gibi org uzantısı tamamen webmaster mantığı için kullanılabilir. Ancak ticari bir şeyse .org uzantısı mantıklı olmayacaktır.
Heleki aynı içerikle farklı domainler kullanmakta bir diğer mantıksızlık kanımca.
 

leventt

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
10 Nisan 2010
Mesajlar
418
Reaction score
3
tüketici uzantıyı org gördünmü duraksıyor.Sanki öcüymüş gibi davranıyor. ilk sordukları neden com değil.

Zaten prof anlamda destek aldığım eticaret paketide önermedi cok güzel domainim vardı .net uzantılı önermediler..
 

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Katılım
25 Ocak 2005
Mesajlar
7,131
Reaction score
89
Galiba herkesin görüşü ne kadar güzel domain olsada com' uzantılı bir domain bulmam yönünde.
 

osahin

0
İyinet Üyesi
Katılım
8 Ekim 2006
Mesajlar
4,978
Reaction score
34
Konum
kalbinizden :p
yagmayok; şöyle yap, eğer domain jenerik yada jenerik sayılabilecek bir domainse mutlaka o domaini al ve sen seo çalışmalarını o domain üzerinden gerçekleştir. Örnek veriyorum patates satacaksın, patates.com dolu sen patates.org'u aldın insanların bu siteye girip aradıklarını buldukları bir sayfa hazırla o sayfada ileride açacağın kurumsal sayfana yönlendirme yapacak şekilde yazıların olsun, ileride aldığın manav.com kurumsal domainine patates.org'dan patates satışı manav.com'da yapılıyor diye ilanlar ekleyip insanları yönlendirdiğinde patates.com'un jenerik olup satış yapma şansından çok daha iyi bir potansiyelde satış başarısı yakalayabiliyorsun...
İnsanların internette yönlendirmelere ne kadar cevap verdiğini çok iyi biliyorum şans eseri bulduğum bir proje sonrasında bunu gördüm ve bütün yaptığım işlerde kullanıyorum ve gerçekten geri dönüşümü sağlam oluyor.

Mantık şu;
1. bilgiye ulaşmak
2. bilgiyi araştırmak, okumak ve başkalarının tecrübelerini görmek
3. bilgiye ulaşan kişi başkalarının tecrübeleri ile kendinde bir güven hisseder ve senin sayfana girer.

Jenerik olandaysa;
1. bilgi aranır
2. jenerik domaine ulaşılır
3. herhangi bir yönlendirme olmadığı için kullanıcı eğer emin değilse (ki %90 emin olmaz) internette farklı sayfalarda araştırmaya devam eder ve sayfanızdan çıkar
4. satış başarısı çok düşük olur
 

ajansad

0
İyinet Üyesi
Katılım
19 Eylül 2017
Mesajlar
12
Reaction score
0
e-ticaret sitesi açtıktan sonra işiniz aslında yeni başlıyor. hazır e-ticaret paketleri ile kolayca internet üzerinden satışlara başlayabiliyorsunuz. Ancak satış arttırmak için birçok alanda çalışma yapmanız gerekiyor. e-ticaret satışlarını arttırmak için derleğiğimiz tüm noktaları aşağıdaki makaleden okuyabilirsiniz.

Eticaret Satış Arttırma Yöntemleri ve İpucları
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst