İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Osmanlı Cumhuriyeti filmi

asiye

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Kurtuluş Savaşı yapılmamış, Atatürk lider olmamış olsaydı Türkiye ne halde olurdu? İşte mizah dolu 2007'nin Türkiye'si;

72530.jpg

Ata Demirer, Gani Müjde imzası taşıyan 'Osmanlı Cumhuriyeti' filminde 'padişah' olarak izleyenlerin karşısına çıkıyor.

Film, 1888 yılında başak tarlasında koşan ve sonra Atatürk olduğu anlaşılan çocuğun bir ağaca tırmanıp , kafesteki bülbülü alırken kafasının üzerine düşmesiyle başlıyor. Ardından filmin kararması ile 2007 yılına geliniyor.

Filmde Atatürk’ün hiç lider olmaması, Kurtuluş Savaşı’nın yapılmamasıyla cumhuriyet değil Osmanlı Cumhuriyeti’nin günümüze uyarlanmış devamı anlatılıyor.

Türkiye Cumhuriyeti yerine Osmanlı Cumhuriyeti’nin devam etmesi, ülkede yabancıların toprakları paylaşması, Ankara’nın başkent olmaması, padişahın olması, hükümetin AB yanlısı olması, tabelaların, plakaların hem Türkçe, hem Arapça olması, padişahın sürgüne gönderilmesi, padişahın kaftanının altında takım elbise olması gibi trajikomik hikayeler ve ayrıntılar yer alacak.

Filmin ikinci yarısında ise Atatürk’ün var olduğu bir cumhuriyet anlatılıyor.

[fragman-1]
http://video.google.com/videoplay?docid=-1078351643336762651

[frargman-2]http://video.google.com/videoplay?docid=7166564208254251358

visitistanbul

0
İyinet Üyesi
Reaction score
9
Bu sanki Osmanlı'yı küçümseyen bir film gibi geldi bana, fragmanlarda hep amerika öne çıkarılmış ...

GNeRaL

0
İyinet Üyesi
Reaction score
16
Şuna benzer bir yorum okumuştum adını şimdi hatırlayamadığım bir sitede;

"Hadi bu ülkeden cidden ciddi, hatta hiç tarih filmleri çıkmıyor. Bari olan tarihimizi de, komedi tarzında elimize yüzümüze bulaştırmayalım."

Yoruma hak veriyorum. Osmanlı bizim öz be öz tarihimiz. Ayrıca bu konuda kurgu kitap yazma fikri de var, İnşallah o başarılı olur.

mathiaxbars

0
İyinet Üyesi
Reaction score
122
Komedi ama yaa

Siz bu barbarlıkla zor girersiniz avrupa birliğine

Atada ...... ben gircem sağlı sollu şimdi sana

:D:D:D:D:D

linkleride sildim yanlıkla full yazısını görünce:S
http://www.osmanlicumhuriyeti.com/

burdan kaliteli izleyeiblirsiniz:S

visitistanbul

0
İyinet Üyesi
Reaction score
9
Şuna benzer bir yorum okumuştum adını şimdi hatırlayamadığım bir sitede;

"Hadi bu ülkeden cidden ciddi, hatta hiç tarih filmleri çıkmıyor. Bari olan tarihimizi de, komedi tarzında elimize yüzümüze bulaştırmayalım."

Yoruma hak veriyorum. Osmanlı bizim öz be öz tarihimiz. Ayrıca bu konuda kurgu kitap yazma fikri de var, İnşallah o başarılı olur.

GÜzel yorummuş gerçekten bende aynı kanaatteyim..

Permission

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
Arkadaşlar film fragmanlarından islediğim kadarı ile film osmanlıyı küçümsemiyor bence osmanlıdan kalan bir padişahın suanki teknolojideki şaşkınlıgı ve komik durumları. Osmanlıyı kople komedi cevirmemişler bence sadece o zamandan kalan biri suanki devirde yaşadıgı durumlar diyorum..

Ha gercekten konusu osmanlıgı tarihi hakkında ciddi konuları komedi ve espiri anlayışı ile yapılsa bende karşıyım tarihimizi küçük düşürücü durumlar.

TuRKuaZz

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Dün salak gibi Destere'ye gittim bunun yerine. (Ama Destere'de güzeldi)
Neyse bu haftasonu gidecem.

Bulduğum bir yazıyı sizinle paylaşayım. :)

'Mustafa' filminin ardından 'Osmanlı Cumhuriyeti'ni izleyenler üç sahneyi çılgınca alkışladı ve polemiğin fitili ateşlendi...

Can Dündar'ın fırtınalar koparan "Mustafa" filmiyle ilgili tartışmalar sürerken, bugün vizyona girecek Gani Müjde'nin 'Osmanlı Cumhuriyeti' de benzer bir polemiği başlatacağa benziyor.

Filmin ilk gösterimini izleyenler, 'komedi' tarzındaki filmdeki siyasi mesajların Türkiye'yi yeni bir tartışma platformuna taşıyacağını belirttiler. Özellikle ABD ve AB karşıtı mesajların galada şiddetli bir biçimde alkış alması, Atatürk'ün kendi sesinden verilen bölümde bazı izleyicilerin gözyaşlarına boğulması bu görüşü doğruladı.

Gani Müjde'nin yazıp yönettiği Ata Demirer, Vildan Atasever, Ruhsar Öcal ve Sümer Tilmaç gibi oyuncuların rol aldığı Osmanlı Cumhuriyeti filminin Lütfi Kırdar'daki galasında izleyenler ilginç duygular yaşadı.

Senaryoya göre Mustafa Kemal çocukluk yıllarında bir kaza nedeniyle yaşamını kaybediyor ve yeni Türkiye'yi inşaa edemiyor. Osmanlı İmparatorluğu, topraklarını büyük ölçüde kaybetmiş ve yeni bir cumhuriyet biçimiyle yoluna devam ediyor. Ancak Padişah, Amerikan mandasına onay verdiği için kontrol ABD'lilerde. Avrupa Birliği heyetleri ise, ülkeyi İstanbul hükümetini Brüksel çizgisine çekmeye çalışıyor. İşte böyle bir ortamda 7.Osman (Ata Demirer), gönlünü üniversiteli Asude'ye (Vildan Atasever) kaptırıyor ve film "aşk", "ulusal onur"ve "emperyalistlere kafa tutma" duyguları arasında gidip geliyor.

Filmde çok kuvvetli alkış alan üç sahne dikkati çekti. İlkinde sevgilisi gözaltına alan Padişah, kışlasını bastığı Amerikan subayına şöyle bağırıyor, "Bastığın bu topraklar Osmanlı toprağı, senin devletin kurulduğunda biz 500'üncü yılımızı kutluyorduk eşşoğlueşek..." İşte burada sanki 'çuval olayı'na, ABD'nin teröre karşı tam destek vermemesine bir isyan patlıyor ve salonu alkış tufanı kaplıyor.

Diğer sahnede ise İstanbul hükümeti Heybeliada'yı AB'ye terketmek için anlaşma imzalıyor... Padişah imza törenini basıp bunu önlüyor ve AB heyetine çok ağır sözler söylüyor.

ATATÜRK'ÜN SÖZÜNÜ HATIRLATIYOR

Son sahnede ise, Padişah İstanbul'u terkederken, ABD uçak gemilerine bakıp, "Keşke birisi çıkıp da 'Geldikleri gibi giderler 'diyebilseydi' diyor. Atatürk'ün bu sözü hatırlatılınca salon yine ayağa kalkıyor. Film ise bir sürprizle bitiyor..

Kaynak:medyafaresi.com

Yorumlara bakarak, Osmanlı Cumhuriyeti mi yoksa Mustafa mı? denildiğinde kesinlikle Osmanlı Cumhuriyeti. :)

peep

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
87
burdaki sinema biraz geri gelse hemen gitcezde

TuRKuaZz

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Sinema sitelerindeki yorumları okudum. Komedi filmi olarak izleyenler hüsrana uğramış. Komediden çok sos-politik drama olmuş. Bu beklentiyle gidilirse gayet memnun kalırsınız yorumlara göre.

Balkan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
ben izledim. berbat bir film. komik sayılmaz (kahpe bizans 10 çeker komiklikte), bilgilendirici hiç değil. gora gelmeden ne kadar kişi gitse kardır diye düşünülerek sunulmuş bir film. olan benim 10 liraya oldu :(

hayis

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
daha başarılı bir iş bekliyordum açıkçası.. ben de hayal kırıklığına uğrayanlardanım, hatta öyle ki yanımdaki arkadaşım az daha uyuyacaktı filmin sonlarına doğru.. bitse de gitsek dediğim filmlerden bir tanesi olmuş maalesef..

Mehmet

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bu tip filmleri ve Ata'yı genelde beğenmeme rağmen bu fragmanları hiç beğenmedim. Birincisi bu tip tarihi gidişata oturtulan senaryolarda kurgunun gerçekle bir miktar örtüşmesi beklenir, komedi filmi de olsa. Bu dönemde komedi filmlerinde hakim olan her saniye bir şaklabanlık yapıp güldürelim mantığı bu filmde hiç gitmemiş, türü o değil çünkü filmin. Daha dram-komedi olması icap eden bir konu ama kurgu AROG-vari.

İkincisi Ata padişah olan birini hicvetmiyor, Texas'da ölen zengin dedesinin çiftliğinin başına geçen 21 yaşında zıpır California genci tavırlarında dolaşıyor, Hulusi Kentmen çağırıyor diye Kayseri'ye dönen Tarık Akan da denilebilir, hani süt sağarken falan yaşadığı absürdlükler gibi, geçmişten bugüne ışınlanmış şehzade de olabilir, buradaysa sanki etrafında olanlar 30 küsur yıldır gördüğü şeyler değilmiş gibi her an bir şaşırma var, ama yaptığı rolle oynadığı karakterin hiçbir alakası yok.

Neyse, beğenmedim, yada içimden geçen ifadeyle ...tan olmuş :D

WebmasterEvi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Ben vizyone girdiği ilk gün gidip izledim.Şahsen beğendim güzel film yapmışlar.Komedi,dram iç içe idi.

draga

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
Bugün ben de gidip izledim ama hiç beğenmedim. ne komik ne dram. koskoca filmin ilk yarısını bi kızın üzerine kurmuşlar ata demirer bi mektep öğrencisine aşık oluyor ve işte öyle kıza söyleme tanışma vs.vs. basit şeyler. asla bir sinema filmi olacak bir film değil. zaten film 5-6 kişinin etrafında dönüyo. çok ucuz ve basit bir proje olduğu çok belli. eğer aksiyon filmleri seviyorsanız bu filme gitmeyin sağa sola bakmaktan canınız sıkılır filmden çok milleti izledim.

007 Quantom of Solace e gidecektim seansı kaçırdım. Ucuz ve basit projeler yerine milyonlarca dolar harcanmış Quantom Of Solace'e gitmenizi öneririm. bi aksilik çıkmassa perşembe ona gidicem.

Mr.Darkness

1
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
0
ben daha yeni geldim bu filmden tek kelime ile berbat hiç hoşuma gitmedi. Saçma bir konusu var.

peep

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
87
bugün gittim kötü diyemem;
sonu harikaydı...

asiye

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
film tek kelimeyle, Mustafa depremindenden sonra, ilaç gibi geldi,

komedi ile gerçekler ancak bu kadar iyi kurgulanabilir,

bond hayranı olmama rağmen bu seferki bond filmi çok kötü , meşhur diyaloglar, hicivler, o inanılmaz hayalüstü hisler yok, sadece kuru kavga ,

zbahadir

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bence konu iyiydi mesajı alanlar için.
Atatürk olmasaydı memleket ne hale gelirdi diye düşünler için.
Kaldı ki memleketin ne hallere geldiğini göstermek için komedi dram kıvamında iyi olmuş. Yoksa vur patlasın çal oynasın gibi bir senaryo konuya hiç uygun düşmezdi.

Ben burada Gani Müjde'yi tebrik ediyorum konudan dolayı.

ATA'nın oyunculuğu veya role uygun olup olmaması evet, tartışılabilir.

sepulchral

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
Sırf bir şeyler söylemek için insanlar film yapmamalı bence. Bunun için bir çok tartışma programı , bir çok tv kanalı var. Hatta söylemlerinizi bu şekilde daha büyük kitlelere iletirsiniz.

Ata'nın oyunculuğu bu role hiç gitmemiş vasat derecede olmuş hatta. İlk yarıda filmden ayrıldım. İkinci yarıyı bünyem kaldırmaz diye. İkinci yarının iyi olduğunu ileten kişiler var ama bu senaryo ile ne kadar iyi olabilir ki ?

Mustafa Kemal Atatürk'ün bir sözüyle paçayı yırtmış ve sevimlilik kazanmış bir film gibi geldi gözüme. Başka artısı yok.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.