İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Otobüs yolculuğu

GNeRaL

0
İyinet Üyesi
Reaction score
16
En son askerdeyken yaptım uzun mesafeli otobüs yolculuğunu...

Acemi birliğinden eve dönüşte, İskenderun - Samsun
Evden usta birliğine dönüşte, Samsun - Mersin
Birlikten eve izne gelişte, Mersin - Samsun
Evden birliğe izin dönüşünde, Samsun - Mersin
Birlikten eve nihai gelişte :) Mersin - Samsun

Burada da şimdi saydım, 5 kere otobüs yolculuğu yapmışım. Kısa mesafeler değildi yaptığım yolculuklar. 12 saati geçen yolculuklardı, hatta bir keresinde 14 saati de geçmişti, yollar bozuktu, otobüs bozulmuştu vs.

En çok hoşuma giden yanı, uzun yolculuk... Bilmediğin kişilerle sohbet imkanı.. Molalar, çay, yemek, ihtiyaç molası...

Bir de geçilen şehirleri gezme imkanım olsaydı o yolculukta.. Tam olacaktı :)

Sizler de sever misiniz otobüs yolculuğunu?

Loi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
44
Hastasıyım :p Tek sorun tuvalet ve otura otura pişmek :D

21 yıldır her yaz 12-15 saat yol gidip geliyorum.

Ulusoy vegaspopüler Class ile yolculuk et, acik bufe, tuvalet problemi yok, internet var, 6-7 çeşit özel müzik kanalları (kulaklıklı), tv, rahat koltuklar, koltukların altında sarj için gerekli elektrik, iyi bir havalandırma sistemi..

17:00 dan sonra bindiysen aksam yemegi, sabah saatlerinde hala yolcu isen ufak bir kahvalti niyetine sandvic.. Dilersen ve erken rezerve etmişsen tek kişilik koltuklar..

Ayrıca NONSTOP, zaten durmak icin sebebin yok..

GNeRaL

0
İyinet Üyesi
Reaction score
16
Bu vegaspopüler Class tüm bölgelerde geçerli mi, bilgin var mı?

gokhans19

0
İyinet Üyesi
Reaction score
29
Ulusoy vegaspopüler Class ile yolculuk et, acik bufe, tuvalet problemi yok, internet var, 6-7 çeşit özel müzik kanalları (kulaklıklı), tv, rahat koltuklar, koltukların altında sarj için gerekli elektrik, iyi bir havalandırma sistemi..

17:00 dan sonra bindiysen aksam yemegi, sabah saatlerinde hala yolcu isen ufak bir kahvalti niyetine sandvic.. Dilersen ve erken rezerve etmişsen tek kişilik koltuklar..

Ayrıca NONSTOP, zaten durmak icin sebebin yok..

Bizim memlekete bu araçlar gitmiyor. Genelde tatil yerlerine gidiyolar.

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
56
Bir kez istanbul-adana arasını 15 saatte gidince nefret ettim uzun yoluculuklardan.

Ama uzun yolculuğu kendi arabanızla yapmak dünyadaki en güzel şeylerden bir tanesi. Henüz 19 yaşındayken yeni bir minibüs almıştık, İstanbul'dan Edirne'ye günübirlik gidip gelecektik. En son Çanakkale'yede gidelim, Bursa, Yalova vs. öyle döneriz demiştik. Ancak sahil şeridi bizi etkilemiş olacakki deniz kenarından ayrılmadan, İzmir, Antalya derken 23 gün sonra Mersin'de "yeter artık geri dönelim" demiştik :D...

Tadı damağımda kalmadı dersem yalan olur. İlk fırsat bulduğumda hep aklımda, tekrarlamak istiyorum. Gerçi o zamanlar futbol oynuyordum, yaza denk gelmesi hem liglerin tatil hemde transfer peşinatınımı aldığım için kolay olmuştu tabi. Şimdi o kadar vakti bulamam ama hızlandırılmış bir tur olsa bile süper olur :p

bilgi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
171
Otobüs yolculuğunu sevmem, hatta 10 dakika bile sürse metro ile bile bir yerden başka bir yere gitmeyi sevmem.
Gece yolculuk yaparım, yol uzunsa...
Işınlanma teknolojisi gerçekleşse de kurtulsam şu yolculuklardan...

MoD

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
Terhis vaktiydi, birligin kapisindan eve gelisim askeri konvoylarla birlikte 32 saati bulmustu. Malum BTR'ler otobus kadar hizli gidemiyor ;) Buna ragmen yanimda anlastigim biri varsa otobusu severim.

XR9

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
Ben 2 defa tatil turuna katıldım. Biri 7 gündü, biri de 10 gün. Tatil boyunca hep aynı insanlarla yolculuk yaptığım için çok eğlenceli geçti. Artık otobüsü sahiplenmiştik zaten :D

Onun dışında şehirler arası yolculuklar için treni veya kendi aracımızı tercih ediyorum.

osahin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
34
Benim hayatım yollarda geçiyorda o kadar zevk almıyorum :p ama hep hayalimdir istanbuldan çıkıp çanakkale, oradan ege sahilleri sonra akdeniz mersine kadar mersinden urfa, antep, diyarbakır, van sonra oradan orta anadolu kapadokya vs. oradan da karadenizde ufak bir gezi ile istanbula dönmek istiyorum ama kafamın rahat olması gerek şu durumdaysa bu çok zor :p işe güce koştura koştura insanda tat tuz kalmıyor, hep hesapla geçiyor yollar buradan bir basarım izmite giderim 50 dakkada izmit yarım saatte işimi hallederim oradan geri gelirim haydi ordan başka yere akşam kaça yetişirim diye düşüne düşüne o zevk bir işkenceye dönüşüyor

wesc

1
İyinet Üyesi
Reaction score
12
Sinop ve Denizli'ye gittim en çok.
Sürekli koltukta oturup rahat edememekten sıkıldım diyebilirim.
Otur, otur, otur; insanın kıçı acıyor afedersiniz.

webrlis

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
uzun yolculuklar en güzel trende oluyor.
geçiyorum yemekli vagona söylüyorum biramı patatesimi, 1-2 de laflayacak adam oldumu etrafta, benden iyisi yok. Gerçi sigarayı yasakladılar trende kötü oldu oldu eski keyfi vermiyor artık.

GNeRaL

0
İyinet Üyesi
Reaction score
16
Tren yolculuğu sadece bir kere, Mersin-Adana arası yaptım, onda da tren demeye bin şahit lazım.

Denemek lazım aslında uzun yolculuğu, yanında sevdiğin türden bir iki kitabın olacak, ruh halin dingin olacak... Gezmeye gideceksin.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.