İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

otomoatik link vermek ?

H

hibrahim

Misafir
arkadaşlar şimdi elimde şöyle kelimeler var ve ben bunlara toplu olarak
link vermek istiyorum
a.html kelimesi www.x.com/a.html ye gidecek
b.html kelimesi www.x.com/a.html ye gidecek
c.html kelimesi www.x.com/a.html ye gidecek vs.

bunu otomatik nasıl yapabilirim.(Not böyle 200-300 tane olunca arayış içine
girdim:)

WhiteKey

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
asp || php hangisini kullanıyorsun
birde harfler hangi değişkenlerde veya nerde :)

H

hibrahim

Misafir
whiekey valla dediklerinden öyle değişken falan anlamam:) ama php kullanıyorum küçük bir olay olursa sevinicem:)saolasın:)

WhiteKey

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
PHP:
<?
$data = array("data1","data2","data3","data4"); #harfleri buraya yazarsın ozaman
$aciklama = array("linkaciklama1","linkaciklama2","linkaciklama3","linkaciklama4"); #açıklamalarıda aynı sıra buraya 
$kayit_sayin=count($data);
for ($i=0;$i<=$kayit_sayin-1;$i++){
$link_adresi=$data[$i] . ".php";
$link_aciklama=$adata[$i] . ".php";
echo "<a href=\"" . $link_adresi . "\">" . $link_aciklama . "</a>";
}?>

:) dışarı çıktımda burdan yazıyım dedim kafedeyim. yukarıdakileri kullanabilirsin zaten kullanılacak esas şeyleri ortada bıraktım..

H

hibrahim

Misafir
ya whitekey şikayet gibi olmasın ama verdiğin kodda data yazna yerlere ben benim kelimlerimi yazıcam(200-300 tane olan) iyi de ben onları oraya yazana kadar fp de link veririm:) yanlış anlama tekrar saol bişe öğrenmiş olduk ama daha kolay bi yolu yokmudur:)
benim elimde bi txt de alta alta dizilmiş
a.html
b.html
c.html
.
.
. diye kelimeler var
neyse ben yavaş yavaş başlıyım elle yazmaya:)

H

hibrahim

Misafir
peki arkadaşlar txt içinde bulunan yuzlerce *.html doyasının başına otomatik olarak www.a.com nasıl eklerim:) buna kaldık:)

WhiteKey

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
bilgilerinin nerde ve nasıl bi formatta olduğunu kimseye söylemezsen nasıl bir yardım bekliyorsunuzki ?

H

hibrahim

Misafir
whitekey bilgiler text formatında yukarda söylmeiştim? domainleri fln yazmayı uygun görmüyorum lafın ona ise...

WhiteKey

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
yani text formatındada nasıl sıralanmış , lemi ayırdın satır satırmı listeliyorsun vsvs. bunlardan bahsetmiştim olayı oto hale getirmek için bilgileri kullanmak lazım nasıl alınacak önemli olan buydu :)

H

hibrahim

Misafir
he anladım pardon bunalrın gerekli olduğunu bilmiyordum özür dilerim

text formatında her satırda bir tane
yani
a.html
b.html
c.html

gibi? şimdi oldumu:)

WhiteKey

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
:) oldu
txt dosyasını .php olarak değiştir. servera at listele,necek yerede aşağıdaki kodları yaz

$dosya= "http://www.xxx.com/keyword.php";
$satirlar = file ($dosya);
for ($i=0;$i<=count($satirlar)-1;$i++){
echo "<a href=\"http://www.xxx.com/" . $satirlar[$i] . "\">". $satirlar[$i] . "</a>";
}

anlaştık şimdi kapiş ;)

H

hibrahim

Misafir
whitekey çok saol guzel oldu ama bir sorun var sonuçlar alt alta çıkmıyor? yanyana çıkıyor varmı bir çözümü?

WhiteKey

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
$dosya= "http://www.xxx.com/keyword.php";
$satirlar = file ($dosya);
for ($i=0;$i<=count($satirlar)-1;$i++){
echo "<a href=\"http://www.xxx.com/" . $satirlar[$i] . "\">". $satirlar[$i] . "</a><br>";
}

budur :)

SeVDiGiMSiN

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Merhaba Dostum.
Eğer Değişceğin Kelimeler Aynıysa
Örneğin.
Bir Sayfada Birçok Link Var Linkler Hep Aynı İse Ve değişceğin linklerde hep aynı olucaksa.
değişmek gerekecek dosyayı worlpad da aç dosya / düzen e gir orda değiştir yeri var oraya değişmen gereken kelimeyi ve yeni olacak kelimeyi yaz böylece linkler senin verceğin linkler olucaktır. ben çok kullandım.
sabahtan akşama değişceğim sayfayı 1 kerede değişiyorum.
:)

H

hibrahim

Misafir
SeVDiGiMSiN' Alıntı:
Merhaba Dostum.
Eğer Değişceğin Kelimeler Aynıysa
Örneğin.
Bir Sayfada Birçok Link Var Linkler Hep Aynı İse Ve değişceğin linklerde hep aynı olucaksa.
değişmek gerekecek dosyayı worlpad da aç dosya / düzen e gir orda değiştir yeri var oraya değişmen gereken kelimeyi ve yeni olacak kelimeyi yaz böylece linkler senin verceğin linkler olucaktır. ben çok kullandım.
sabahtan akşama değişceğim sayfayı 1 kerede değişiyorum.
:)
yok stediğime şeyde linklerde text ler farklı whitekey doğru anladı ve yaptı tek sorun yanyana çıkıyor sonuçlar alt alta değil..

H

hibrahim

Misafir
ooo onuda çözmüş saolsun:) allah senden razı olsun whitekey allah ne muradın varsa versin beni buyuk bi uğrşatan kurtardın boşuna uğrşacaktım yapılabilceğini nbiliodum:) tekrar saol

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.